Καλαϊτζίδης: “Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα έκαναν αυτά Σαχράτζε – Τσιπίδης…”

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Ηρακλής αναλύει όλο το περιβάλλον της υπόθεσης με τον Γεωργιανό.

Βόλει, Ηρακλής

Όσα είπε ο Μάκης Καλαϊτζίδης στο Metropolis 95,5:

Για τον κ. Σαχράτζε είπε:

«Είναι όντως πολύ σοβαρός επιχειρηματίας, πολιτικό πρόσωπο, υπαρκτό. Είδε ο άνθρωπος όλα τα χρέη, δεν ήταν νούμερο που τον τρόμαζε. Την επόμενη μέρα πλήρωσε υποχρεώσεις, εξασφάλισε γεύματα παικτών, πήρε αυτοκίνητο για τους ξένους, έκανε κινήσεις που έδειξε ότι θέλει να πάρει την ομάδα. Πήρε εντολή του νομικό επιτελείο της ομάδας, ο κ. Διωνάς και την επόμενη μέρα ο κ. Διωνάς και ο κ. Τσιπίδης άρχισαν να μιλάνε προσωπικά με τους παίκτες για συμβιβασμούς και εξοφλήσεις. Ο κ. Τσιπίδης ήταν στο Κατσάνειο και διαπραγματεύτηκε μπροστά μου για τον διακανονισμό του κ. Σμαραγδή. 

Αυτό έγινε την περασμένη Τρίτη και την Τετάρτη επρόκειτο να ερχόταν τα χρήματα στο γραφείο του κ. Διωνά για διακανονισμούς. Δέχθηκα τηλέφωνο από τον κ. Σαχρτάτζε που είπε ότι έχει πρόβλημα με τους λογαριασμούς του και θα έρθουν τη Δευτέρα τα λεφτά από τη Γεωργία. Ήμασταν πολύ στενά στις ημερομηνίες, μιλήσαμε με κάποιους παίκτες, πληρώθηκαν κάποια χρήματα».

Για το πρόβλημα που εμφανίστηκε:

«Το πρόβλημα ξεκινάει με τη μεταγραφή του Πέντσεφ. Ήταν η πιο γρήγορη και καλή λύση που μπορούσαμε να έχουμε. Είχε στο συμβόλαιό του όρο πως ερχόμενος θα πάρει 4.000 με τα οποία θα πλήρωνε το Transfer του από τη Βουλγαρία. Υπήρχε κίνδυνος, αλλά μου υποσχέθηκε πως θα υπάρχουν τα χρήματα ο κ. Σαχράτζε. Το αποκορύφωμα ήταν την τελευταία μέρα που με πήρε πηγαίνοντας για τη Βέροια πως θα έβαζε χρήματα. Πληρώσαμε μόνοι μας τον Πέντσεφ για να μείνει και να παίξει στο Λιγκ Καπ».

Για τη δήλωση πως επενδύθηκαν ήδη 250.000 ευρώ:

«Ο κ. Τσιπίδης μου αρνήθηκε πως έκανε τη δήλωση για τις 250.000 ευρώ. Ο δημοσιογράφος που έστειλε το ηχητικό που τον ρωτάει αν έχουν βάλει 250.000 σε μια εβδομάδα το επιβεβαίωνε. Είπα στον κ. Σαχράτζε πως αυτό που κάνει ο κ. Τσιπίδης είναι επικίνδυνο και θα κοστίσει στον σύλλογο. 

Μου είπε να μην ξαναεπικοινωνήσω με τον κ. Τσιπίδη και θα επικοινωνούμε μεταξύ μας. Μου έστειλε έπειτα ένα μήνυμα που ζητούσε να βγάλουμε ανακοίνωση και να λέμε ότι είναι πρόεδρος ο Τσιπίδης στο ΤΑΑ και ο πιο φερέγγυος σ’ όλη την Ελλάδα. Ζήτησε και από τον κ. Ταρνατώρο ανάλογη δήλωση. Καταλαβαίνετε, δεν υπήρξε συνέχεια στο θέμα γιατί είναι αστειότητα. Του είπα ότι ο ίδιος είναι πρόεδρος εδώ και 15 μέρες, είναι δικό του θέμα, μπορεί να βάλει όποιον άνθρωπο θέλει. Του εξήγησα ότι είναι αδύνατο να βάλει τον κ. Τσιπίδη πρόεδρο. Η Ε.Ε.Α. ζητάει απόσπασμα ποινικού μητρώου και υπάρχει πρόβλημα».

Για τις σχέσεις Σαχράτζε – Τσιπίδη:

«Δεν ξέρω τι σχέσεις μπορεί να έχουν μεταξύ τους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα έκαναν αυτά. Δεν αμφιβάλω για τον κ. Σαχράτζε και το μέγεθός του. Δεν μπορούσαμε να βγάλουμε τέτοια δήλωση που ζήτησε. Φτιάξτε μόνοι σας τη δήλωση για τον Τσιπίδη και αφού πληρώσετε τα χρήματα στον πρώτο παίκτη, θα σηκώσουμε την ανακοίνωση. Αν δεν άνοιγαν τα λεφτά του κ. Σαχράτζε και άνοιγαν την Τετάρτη θα είχαμε εκτεθεί σ’ όλο τον κόσμο. Πώς να πάρουμε εγγυήσεις; Να ζητήσουμε εγγυητική τραπέζης; Με την πρώτη μέρα που ήρθε, πλήρωσε ο Σαχράτζε. Καλώς ή κακώς ο Τσιπίδης ήταν το «προξενιό» μας. Ούτε εμείς θέλαμε να έχουμε επαφή. Και σήμερα να δίναμε τα χρήματα ήμασταν οριακά».

Για το ότι δεν προχώρησαν άλλες προσπάθειες όπως των Κράβαρικ ή Λεωνίδη:

«Μιλούσε μαζί μου ο κ. Λεωνίδης από την αρχή. Με πληροφόρησαν ότι ειπώθηκε πως ήρθε ο Κράβαρικ με επενδυτές και δεν δώσαμε την ομάδα. Προτείνω να βγει ο Αντρέι Κράβαρικ στον αέρα να πει ποιος το χάλασε. Ήταν γνωστό ότι δεν θέλαμε να συνεχίσουμε στη διοίκηση και εμφανίστηκε η πλευρά Κράβαρικ. 

Ήρθαν κάποιοι άνθρωποι μιλήσαμε, συμφωνήσαμε. Έπειτα με πήρε ο Κράβαρικ και μου είπε δεν ισχύει, ότι ο επενδυτής το μετάνιωσε. Είναι δικό του θέμα, δεν ξέρω γιατί. Θέλεις να πω ποιος ήταν ο χρηματοδότης; Αυτός που τώρα πληρώνουμε τα χρέη του! Τα δικά του χρέη πληρώνουμε και δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Με τον κ. Λεωνίδη το πρόβλημα ήταν ότι δεν άνοιγαν τα σύνορα με τη Ρωσία για να έρθει ή να στείλει χρήματα. Εκεί σταμάτησε η κουβέντα μας. Κάποιοι τον πήρανε μέσα από τον Ηρακλή, μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματός του. Κανείς δεν αμφιβάλει ούτε για τις οικονομικές δυνατότητες του κ. Λεωνίδη. Το ίδιο όχημα ήταν ο Ηρακλής για τον κ. Σαχράτζε, που ήθελε να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα. Έχει αγοράσει ξενοδοχείο στη Σαντορίνη και ότι θέλει να πάρει ένα κανάλι τοπικό στην Αθήνα».

Για το ότι έχει δηλωθεί ομάδα στη Β’ Εθνική:

«Άλλο πράγμα ο ΑΣ Ηρακλής 2015, άλλο ο νέος ΓΣ Ηρακλής 1908. Το καθεστώς που υπάρχει μετά τη μη συμμετοχή της ομάδας, είναι πως μπαίνει το ανδρικό σε αναστολή 1 χρόνο και από του χρόνου ξεκινάει όποιος θέλει από την Pre League. Με τα χρέη να ισχύουν. Τα χρέη συνολικά 400.000 ευρώ. Είναι το μισό απ’ αυτό που κληρονομήσαμε το 2015. Είναι διαφορετικός σύλλογος εκείνος, δεν είμαι μέλος του, βοήθησα μόνο σε γραφειοκρατικά πράγματα μέχρι αυτή η ομάδα να κατέβει να παίξει».

Για το τι ισχύει με τους παίκτες;

«Το πάλεψα πολύ για τα παιδιά. Υπάρχει δεδικασμένο με τον Ηρακλή Χαλκίδας για 2 χρόνια που οι παίκτες δεν μπορούσαν να παίξουν σε καμία ομάδα. Κάθε ομάδα μπορεί να πάρει μέχρι 1 παίκτη από τους δικούς μας. Σε 40 μέρες αρχίζει η μεταγραφική περίοδος. Ο ΠΑΣΑΠ γενικά είναι εκτεθειμένος και στα μέλη του. Δεν θα χρειαζόμασταν κανέναν Σαχράτζε ή κανέναν Τσιπίδη αν είχαμε τις 100 δόσεις. Οι παίκτες είναι καλυμμένοι 100% νομικά».

Για το ότι δεν υπέγραψαν οι παίκτες και για τη στάση του ΠΑΣΑΠ:

«Η πλειονότητα των παικτών ήταν πλην ενός. Η πίεση στον ΠΑΣΑΠ υπήρξε μόνο από τον Χριστοφιδέλη. Τους εκβίαζε πως είναι αντισυνταγματικό και θα τους μήνυε σ’ όλους. Την ΕΣΑΠ, τον Υπουργό, τον ΠΑΣΑΠ, την ΕΟΠΕ. Τα χρήματά του ήταν με τους τόκους περίπου στα 17.000, κεφάλαιο ήταν λίγο πάνω από 10.000. Το 2011 ο Χριστοφιδέλης πιάστηκε ντοπέ στον Παναθηναϊκό και την επόμενη χρονιά ήρθε στον Ηρακλή. Ο γιατρός τότε είδε ότι έχει ένα ορμονικό πρόβλημα. Για έναν μήνα πήγε στην Αμερική με έξοδα του Ηρακλή. Με χαρτί επιβεβαίωσης ότι έχει ορμονικό πρόβλημα αθωώθηκε και έπαιξε άλλα 8 χρόνια. Έκανε μήνυση κατά του ελληνικού δημοσίου του επιδικάστηκαν 150.000. Φοβήθηκαν όλοι και γι’ αυτό δεν υπογράφηκε ο κανονισμός σχέσεων».

Για την επόμενη μέρα:

«Να μαζέψουμε λίγο τα κομμάτια μας, Από πέρσι θέλαμε να αφήσουμε την ομάδα, δεν αντέχαμε άλλο. Αν κάποιος θέλει να πάρει την ομάδα, πολύ ευχαρίστως. Πριν μισή ώρα με πήρε τηλέφωνο ο κ. Σαχράτζε. Συμφωνήσαμε, δεν έχει κάτι προσωπικό μαζί μου, ότι έγινε παρεξήγηση με τον κ. Τσιπίδη και θέλει να πάρει την ομάδα σε οποιαδήποτε κατηγορία είναι».

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: Δράση κοινωνικής ενσυναίσθησης και μέσω της ομάδας βόλεϊ! (pics)

Ερασιτέχνης

Back to Top