- Bluearena - https://bluearena.gr -

Αθανασίου: “Φανέλα βαριά, ευθύνη μεγάλη…”

Οι τοποθετήσεις του Δημήτρη Αθανασίου στο soccerpractor.blogspot.com:

Για την πρώτη νίκη στις Σάπες: «Χρειαζόμασταν τη νίκη και τίποτα άλλο. Ήταν απλά το χρέος μας, το καθήκον μας, κάτι αυτονόητο, ειδικά σε αυτή την κατηγορία και με τέτοιους αντιπάλους. Για τον Ηρακλή ποτέ δεν υπάρχει δεύτερο αποτέλεσμα, θέλουμε μόνο τρίποντα ως το τέλος. Να βρεθούμε πάση θυσία στις επαγγελματικές κατηγορίες σε πρώτη φάση και μετά εκεί που πραγματικά ανήκει η ομάδα. Από εμάς εξαρτάται. Όλοι έχουμε έναν και μεγάλο στόχο, την άνοδο. Θα κριθεί εν πολλοίς από την προσωπικότητα και την αξία παικτών και προπονητών. Στις Σάπες ήταν ένα ματς κυρίως ψυχολογικής πίεσης για εμάς, παρά αγωνιστικών προβληματισμών από τον αντίπαλο. Προερχόμασταν από άδικη ήττα στην πρεμιέρα και θέλαμε θετική αντίδραση. Έσπασε το ρόδι και έφυγε ένα βάρος. Πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε διαρκώς την πίεση και να είμαστε πάντα αποτελεσματικοί, άσχετα με τις εμφανίσεις, που σαφώς μας ενδιαφέρουν. Εννοείται ότι έχουμε περισσότερα να δείξουμε ως ομάδα και εκτιμώ ότι σύντομα θα το κάνουμε. Ωστόσο, ξεκάθαρα προέχει η ουσία».

Για το ματς της Τετάρτης, με τον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου στους Αμπελόκηπους: «Η νίκη της Κυριακής ήταν απλά μια πρόγευση, αλλά το έχουμε ήδη ξεχάσει και πλέον θέλουμε το σερί νικών. Να συνεχίσουμε το έργο μας. Τρίποντο και προχωράμε. Δεν ασχολούμαστε με αντιπάλους, τους σεβόμαστε όλους, δεν υποτιμάμε και δεν υπερτιμάμε κανέναν. Δεν ξεχωρίζουμε αγώνες, τους βλέπουμε όλους το ίδιο. Αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει, εννοείται ότι δε φοβόμαστε τίποτα και κανέναν. Πάμε αφοσιωμένοι, βήμα βήμα για το στόχο μας».

Για το αν ο Ηρακλής είναι φαβορί στον όμιλο, όχι μόνο λόγω ονόματος, αλλά και εξαιτίας του ποιοτικού και έμπειρου ρόστερ: «Εννοείται πως νιώθουμε το φαβορί για αρκετούς λόγους. Μένει να το πιστοποιούμε διαρκώς. Οι εξετάσεις είναι κάθε αγωνιστική. Νιώθουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι, άσχετα με το όνομα που αντιπροσωπεύουμε και μας δίνει έξτρα ώθηση. Θα νιώθαμε ανώτεροι με τέτοιο ρόστερ ακόμα και να λεγόταν διαφορετικά η ομάδα».

Για τις αλλαγές που βίωσε ο ίδιος το τελευταίο διάστημα: «Έγιναν σημαντικές αλλαγές και τομές περίπου το τελευταίο δίμηνο. Και για την ομάδα και για μένα. Εγώ έκλεισα στον Ηρακλή Αμπελοκήπων για το τοπικό. Μετά αρχικά άλλαξε η κατηγορία, αρχίσαμε προετοιμασία για τη Γ΄ Εθνική. Ήταν ζεστό το θέμα συνεργασίας με τον Ηρακλή για τους κ.κ. Ζαντόπουλο και Δρακόπουλο και γίναμε Ηρακλής σκέτο. Πολύ μεγάλη αλλαγή. Σε 1-2 μήνες ήρθαν πολλοί παίκτες και έφυγαν άλλοι. Η ψυχολογία ανεβοκατέβαινε. Τώρα πάμε να ισορροπήσουμε και να προσαρμοστούμε στα στάνταρ και τις αυξημένες απαιτήσεις και προσδοκίες».

Για τους άλλους τερματοφύλακες του ρόστερ: «Δουλεύουμε σε καλό επίπεδο, με τον προπονητή τερματοφυλάκων, κ. Βαγγέλη Μούσιαρη, γίνεται εξαιρετική δουλειά και μας στηρίζει πολύ. Δουλεύουμε καθημερινά με όρεξη και χαμόγελο και υπάρχει πραγματικά καλό κλίμα, με τους Μέλκα, Πέππα και Διαμαντάκη. Είμαστε φίλοι και εκτός γηπέδου».

Για το αν «σημαδεύει» την καριέρα και τα βιογραφικά όλων ανεξαιρέτως η παρουσία τους σε ομάδα του βεληνεκούς του Ηρακλή: «Από τον πρώτο ως τον τελευταίο, ξέρουμε καλά ότι δεν είμαστε σε οποιαδήποτε και τυχαία ομάδα. Δεν είναι απλά στα μεγαλύτερα κλάμπ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Ελλάδα, με τεράστια ιστορία, δυναμική και κόσμο. Μια φανέλα βαριά και μια ευθύνη μεγάλη. Θα δώσουμε όλοι το μέγιστο του εαυτού μας και στο τέλος θα γίνει το ταμείο, ευελπιστούμε με θετικό πρόσημο. Προσπαθούμε για το καλύτερο καθημερινά, κάθε προπόνηση είναι ένας ξεχωριστός αγώνας, είμαστε πάντα σε εγρήγορση. Αισιοδοξούμε ότι οι κόποι μας θα ανταμειφθούν όπως πρέπει και αρμόζει σε εμάς και στην ομάδα».

Για το ατού του φετινού Ηρακλή: «Θα έλεγα ότι όπλο είναι η προσωπικότητα των παικτών. Μονάδες με εμπειρία στον πρωταθλητισμό και παραστάσεις σε παραπάνω κατηγορίες. Πείρα και στην Α΄ Εθνική για αρκετούς. Η πειθαρχία και η προσήλωση στο στόχο είναι μονόδρομος και δε βλέπουμε πέρα από την άνοδο. Πάντα υπάρχουν ατέλειες, αλλά εμείς μοχθούμε για τη βελτίωση και την αποτελεσματικότητα».

Για το πόσο κοστίζει η απουσία του κόσμου για τον ποδοσφαιριστή γενικότερα: «Εμείς ως Ηρακλής θέλαμε πολύ να έχουμε δίπλα μας τον κόσμο. Ανυπομονούμε να τον δούμε στις κερκίδες το ταχύτερο δυνατό. Θέλουμε να πιστέψουν σε εμάς και να δώσουμε το 100% για να τους δικαιώσουμε και να τους βγάλουμε ασπροπρόσωπους».