Οι επιλογές του Ζιάγκου για τον… “αντί- Μπόουλιν”

Επειδή η θλάση θέλει τον χρόνο της, ο κόουτς αρχίζει και σχεδιάζει χωρίς τον βασικό οργανωτή της ομάδας, τουλάχιστον για τον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Το πλέον πιθανό είναι ο Σκάιλερ Μπόουλιν να μην προλάβει να βοηθήσει την ομάδα – τουλάχιστον – στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, καθώς αυτή απέχει μόλις δέκα μέρες από την άσχημη στιγμή του τραυματισμού του, ο οποίος αφορά σε θλάση στον δικέφαλο μηριαίο και – ως γνωστόν – η θλάση αποτελεί τραύμα, που θέλει τον χρόνο του, ασχέτως αν ο Κώστας Μανώλογλου και το επιτελείο του έχουν κάνει θαύματα επανειλημμένως σε αυτό το πεδίο, με την υπερσύγχρονη θεραπεία αυτολόγου αίματος, την οποία εφαρμόζει ο “κυανόλευκος” γιατρός…

Τουτέστιν, ο Βαγγέλης Ζιάγκος ήδη έχει αρχίσει να εξετάζει εφαρμογές πλάνου χωρίς τον βασικό πλέι μέικερ, στον οποίο ποντάρει πολλά, ιδίως στον τομέα της οργάνωσης του παιχνιδιού.

Οι λύσεις, τις οποίες έχει να διαχειριστεί ο κόουτς αφορούν – πρωτίστως – στην “εύκολη” επιλογή της χρησιμοποίησης του Μπράντον Τσίλντρες ως βασικού (με το καλό να ξεπεράσει και αυτός το πρόβλημα στο γόνατο), εγχείρημα το οποίο δεν θα διαφοροποιήσει τη δομή της υπόλοιπης βασικής πεντάδας.

Από εκεί και πέρα, έμπειρη και αξιόμαχη λύση και για τη θέση “1” συνιστά ο Δημήτρης Βεργίνης, ο οποίος επελέγη ως back up του Χάνλαν στο “2», όμως έχει ξοδέψει πάμπολλες «εργατοώρες» στον ρόλο του οργανωτή του παιχνιδιού.

Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Ολίβιε Χάνλαν, με τον Καναδό να απελευθερώνεται φέτος αγωνιζόμενος ως σούτινγκ γκαρντ, χωρίς ωστόσο ποτέ να πάψει να «έχει» και τη θέση «1».

Πάντως, η πιθανή μετατόπισή του σε ρόλο οργανωτή θα αλλοιώσει τη δομή της υπόλοιπης βασικής πεντάδας, καθώς θα πρέπει να αναζητηθεί άλλος παίκτης για το «2», με τις επιλογές του Βεργίνη, του Σχίζα, αλλά και του Σαγκς (εφόσον απαιτηθεί) να είναι διαθέσιμες.

Βεβαίως, η πιθανή πρόσκαιρη απουσία του Σκάιλερ Μπόουλιν φέρνει στη 12άδα την παρουσία ενός ακόμη κλασικού πλέι μέικερ, αυτήν του 18χρονου Γιώργου Φίλλιου.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top