Σημαντική εξέλιξη: Πώς ρυθμίζεται την υπόθεση των παλαιών οφειλών και για τον Ηρακλή!

Η συμφωνία των ΤΑΑ με την ένωση των αθλητών βόλεϊ, που ανάμεναν και οι “κυανόλευκοι” παράγοντες, ώστε να πάψει να υφίσταται η απειλή από το παρελθόν…

Βόλει, Ηρακλής

Εδώ και πολύ καιρό, οι ιθύνοντες του “κυανόλευκου” βόλεϊ επένδυαν στη δημιουργία μιας ομάδας υψηλών στόχων, παρά τη μόνιμη προβληματική, που επέφερε στο έργο τους το τεράστιο ζήτημα των οφειλών από το παρελθόν της ομάδας.

Αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι ορθώς προχώρησαν το πλάνο τους, καθώς υπολόγισαν – επίσης ορθώς – στην προοπτική μιας θεσμικής και οριζόντιας συμφωνίας μεταξύ των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας και της ένωσης των αθλητών βόλεϊ για το συγκεκριμένο θέμα, με βάση την αποπληρωμή των οφειλών σε μεγάλο πλήθος δόσεων.

Οι εξελίξεις, οι οποίες προσφέρουν σημαντική ανακούφιση στον Αυτοκράτορα, δρομολογήθηκαν με τη διαμεσολάβηση του προέδρου της Ομοσπονδίας, Γιώργου Καραμπέτσου και φτάσαμε στην οριστική ανακοίνωση της ΕΣΑΠ:

«Σπουδαία συμφωνία που δίνει λύσεις σε πολλά προβλήματα του επαγγελματικού βόλεϊ και ειδικά στις σχέσεις μεταξύ της ΕΣΑΠ και του ΠΑΣΑΠ επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο φορέων με τη συνδρομή και μεσολάβηση της ΕΟΠΕ ως υπερκείμενης αρχής του αθλήματος στην Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Παναγιώτης Πελεκούδας και ο Γ.Γ. του ΠΑΣΑΠ Ηλίας Λάππας παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου κατέληξαν σε συνολική συμφωνία για το σύνολο των άρθρων του κανονισμού σχέσεων ΤΑΑ – Αθλητών που θα δώσει λύσεις σε μεγάλα αδιέξοδα των τελευταίων ετών. Η συμφωνία δόθηκε στους νομικούς συμβούλους της ΕΣΑΠ και του ΠΑΣΑΠ για επεξεργασία και την Δευτέρα θα σταλεί στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για να το υπογράψει και να το επικυρώσει. Ο κανονισμός σχέσεων θα αποτελέσει το νομικό κώδικα που θα καθορίζει τις σχέσεις και τα όρια των δικαιωμάτων των ΤΑΑ και των επαγγελματιών αθλητών. Στον κανονισμό μεταξύ άλλων προβλέπονται συμφωνίες διακανονισμών παλιών οφειλών, όροι των συμβολαίων, σχέσεις εργασίας και διάρκεια συμβολαίων και αποζημιώσεις σε περίπτωση καραντίνας λόγω πανδημίας».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top