Δανιήλ Παπαδόπουλος: “Ντροπή σε όσους έβλαψαν τον Ηρακλή!”

“Εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής ο Σίμονσον”, υπογραμμίζει ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ημίθεου.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Οι τοποθετήσεις του Δανιήλ Παπαδόπουλου στο Metropolis 95,5:

Για τον Σίμονσον: «Είναι ηθική υποχρέωση να μιλήσω για εκείνον. Θα διαψεύσω όμως ότι τον έλεγαν παππού. Κανείς δεν τον έλεγε έτσι. Ποτέ τέτοιες εκφράσεις δεν υπήρξαν. Σεβαστός και ωραίος κύριος. Πολύ καλός προπονητής με χιούμορ. Αξιαγάπητος και κανείς δεν πρόκειται να τον ξεχάσει ποτέ στον Ηρακλή».

Για τις προπονήσεις: «Η γυναίκα του ήταν στη θύρα 13 σε κάθε προπόνηση και φωτογράφιζε. Μελετούσε τις προπονήσεις και τη συμπεριφορά του καθενός ώστε να βγάλει αυτό που ήθελε. Αυτό συνέβαινε το 1989. Στο πρώτο παιχνίδι με τη Βέροια όταν είπε ποιοι θα παίξουν την προηγούμενη ημέρα του αγώνα κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον. Δεν είχε συμβεί ποτέ αυτό. Όταν ήρθε μας είπε ότι τα δύο πρώτα χρόνια θα πάμε Ευρώπη και την τρίτη θα πάρουμε πρωτάθλημα. Εμείς λέγαμε με ποιον μπλέξαμε πάλι. Τι είναι αυτά που λέει. Εμάς αυτοί η απορία θα λυνόταν την τρίτη σεζόν αλλά δεν έμεινε. Ούτε εμείς ξέρουμε γιατί έφυγε. Αν θυμάστε είχε πρόβλημα με τον Ιωνικό δεν ήταν στο παιχνίδι γιατί είχε κάποιο πρόβλημα».

Για το αν γνώριζαν το παρελθόν του: «Είχαμε μάθει ότι είχε παίξει τελικό Μουντιάλ. Αυτά τα πράγματα κυκλοφορούν. Στο άκουσμα του ονόματος όχι αλλά όταν ήρθε έγιναν γνωστά».

Για το πως ήταν ως προπονητής: «Ήταν ένας πάρα πολύ καλός προπονητής και σοβαρός. Δίκαιος πάνω από όλα. Ήταν πρωτοποριακός για την τότε εποχή. Ήταν πολύ καλή η φουρνιά εκείνη την περίοδο. Είχε βάλει τη σφραγίδα του. Ήταν προσιτός και με απίστευτο χιούμορ. Άνθρωπος με τα όλα του. Υπήρχαν πράγματα που δεν τα είχαμε δει τότε. Όσοι πέρασαν από τον Ηρακλή, κανείς δεν θα τους ξεχάσει. Αυτός ήταν μια φυσιογνωμία που κανείς δεν θα τον ξεχάσει».

Για την τωρινή κατάσταση του Ηρακλή: «Τα χρόνια που υποφέρει ο Ηρακλής και οι φίλαθλοι του έχουν μια βασανιστική αρρώστια είναι πάρα πολύ δύσκολα. Λυπάμαι για αυτούς που ασέλγησαν πάνω του στο όνομα και στην ιστορία του. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Είναι ένα ιστορικό σωματείο. Είναι το μοναδικό σωματείο που την πλήρωσε. Δεν την πληρώνει κανένας άλλος. Βρίσκουν έδαφος να επιβιώσουν άλλοι χωρίς ιστορία και ο Ηρακλής βρίσκεται σε αυτό το σημείο. Ελπίζω αυτή η επανεκκίνηση να αρχίσει ο Ηρακλής από την αρχή. Πολλοί είπαν ψέματα και κορόιδεψαν τον κόσμο. Δυστυχώς ήρθαν ξένοι άνθρωποι και τον ποδοπάτησαν. Αυτό καταλαβαίνω και αυτό νιώθω».

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top