- Bluearena - https://bluearena.gr -

Τα απαιτητικά φιλικά και οι κρίσιμες “μετρήσεις”

Η ώρα, που τόσο πολύ επιθυμούσαν όλοι στο Ιβανώφειο να φτάσει, έφτασε. Ιδίως ο Βαγγέλης Ζιάγκος, είναι εκείνος, που αισθάνεται ότι – πλέον – το έργο του περνά στο πιο κρίσιμο στάδιο, όσον αφορά στην περίοδο της προετοιμασίας.

Έφτασε το διάστημα των φιλικών δοκιμών για το νέο αγωνιστικό συγκρότημα του μπασκετικού Ημίθεου και μάλιστα η “κυανόλευκη” πλευρά φρόντισε όλες να είναι “μία και μία”, αναφορικά με τον βαθμό δυσκολίας τους.

Διότι έτσι είναι, όταν καλείσαι να αντιμετωπίσεις τον Ολυμπιακό του υψηλού μπάτζετ και της Ευρωλίγκα δύο φορές (σε ουδέτερο γήπεδο και στην έδρα του), τον Παναθηναϊκό, που κυριαρχεί στο ελληνικό μπάσκετ σε (ουδέτερη έδρα) και το πρωταγωνιστικού επιπέδου Περιστέρι (μέσα στο σπίτι του).

Οι δοκιμασίες – εξ αντικειμένου δύσκολες – αλλά κατάλληλες για να αποδώσουν με εγκυρότητα τις συγκεκριμένες κρίσιμες “μετρήσεις”, στις οποίες αποσκοπεί η τεχνική ηγεσία.

Πρωτίστως να αποκτήσει “χημεία” ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων το κατά 9/12 νέο αγωνιστικό σύνολο του Ηρακλή, στοιχείο καθοριστικό για τις φιλοδοξίες της ομάδας στο BCL.

Παράλληλα να φανεί το πώς αρχίζει να λειτουργεί το “στοίχημα Χάνλαν”, με τον Καναδό σκόρερ να μετατοπίζεται φέτος στη φυσική θέση του, αυτήν στο “2”, απαλλασσόμενος από τα καθήκοντα της οργάνωσης, τα οποία φάνηκε ότι δεν του… πολυπήγαιναν κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν.

Ένας παίκτης, ο οποίος άρχισε την καριέρα του ως σούτινγκ γκαρντ και με μεγάλο προσόν η ικανότητά του να βρίσκει καλάθι από όλα τα σημεία του γηπέδου, αναγκάστηκε τα τελευταία χρόνια να επωμιστεί τον ρόλο του οργανωτή, δείχνοντας πάντοτε, όμως, μεγαλύτερη έφεση στην επιθετική συνεισφορά του.

Πλέον, ως καθαρός εκτελεστής, αποτελεί και αυτός ένα κρίσιμο “μετρήσιμο” μέγεθος για τον Βαγγέλη Ζιάγκο, κάτι το οποίο θα προκύψει μέσα από τις δυσκολότατες αυτές φιλικές δοκιμασίες…