- Bluearena - https://bluearena.gr -

Γιάμπαστος: “Χωρίς πρόβλημα παλαιών χρεών η νέα ΠΑΕ”

Οι διευκρινίσεις του Μιχάλη Γιάμπαστου στο Metropolis 95,5:

Για την ίδρυση νέου σωματείου:

«Δεν γνωρίζω ακριβώς την εικόνα επ’ αυτού. Και ο Ηρακλής Αμπελοκήπων… Ηρακλής είναι, νομίζω ιδρύθηκε από Ηρακλειδείς και υπάρχει διαδικασία προσέγγισης η οποία ευελπιστούμε να έχει την κατάληξη που θέλει ο κόσμος και ο Σύλλογος».

Για την αγωνία του κόσμου, αναφορικά με το αν τα χρέη θα ακολουθήσουν τον Ηρακλή, όπως έγινε στον Άρη:

«Για τον Άρη νομίζω ισχύει πως υπήρξε σύσταση 2ης ΠΑΕ που προήλθε από το ίδιο ιδρυτικό σωματείο, τον Α.Σ. Άρης. Εδώ μιλάμε για ένα σωματείο που προϋπάρχει εδώ και δεκαετίες ο Ηρακλής Αμπελοκήπων. Δεν μπορούμε να προδικάζουμε το μέλλον, αλλά είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Θεωρούμε πιο ασφαλή τα δεδομένα που υπάρχουν. Δεν έχουμε αγορά ΑΦΜ, όπως λέγεται κατά καιρούς. Εδώ έχουμε τον Ηρακλή Αμπελοκήπων, μια ομάδα που έχει χρώματα γαλάζια, έμβλημα το «Η» και νομικά θεωρητικά εκτιμώ πως είναι καταχρηστικό να κατηγορηθεί ο Ηρακλής».

Για το αν η διοίκηση δεν θα αλλάξει και θα αναλάβουν οι παράγοντες του Ηρακλή από του χρόνου:

«Πριν τελειώσει η διαδικασία, θα προτιμούσα να μην προδικάσω τι θα συμβεί. Υπάρχει προσπάθεια προσέγγισης και είναι πρόωρο να αποσαφηνίσουμε πως θα λειτουργεί η ομάδα»

Για την διάθεση οικονομικής στήριξης του κ. Δρακόπουλου:

«Έχω πληροφορηθεί την πρόθεσή του κ. Δρακόπουλου και είναι πολύ ευχάριστο αυτό. Νομίζω η δίψα του απλού κόσμου και του επιχειρηματικού κόσμου που έχει Ηρακλειδείς, μαζί και με τον κ. Δρακόπουλο ή και από άλλους Ηρακλειδείς θα δώσει λύσεις. Στο βαθμό που συμμετέχω σ’ αυτή την προσπάθεια που γίνεται, υπάρχει σοβαρότητα στη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την οικογένεια του Ηρακλή και μεθοδικότητα για τις λύσεις που υπάρχουν. Δεν υπάρχουν ενέργειες που έγιναν λανθασμένα και δεν υπήρχαν μη σοβαρές λύσεις. Μακάρι να είναι σύμμαχος ο κ. Δρακοπουλος».