Ο γίγαντας Τζέιμς Ντόναλντσον

Πώς ο μέγας σταρ του ΝΒΑ βρέθηκε στο Ιβανώφειο και καταγράφηκε στους κορυφαίους ξένους, που πέρασαν από την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η ενδιαφέρουσα ανάρτηση της σελίδας The Basketbook:

Καλοκαίρι του 1993. Η Εθνική Ελλάδος είχε τερματίσει στην 4η θέση του Ευρωμπάσκετ της Γερμανίας ενώ στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κύριο θέμα ήταν τα σενάρια περί “διαζυγίου” του Παναγιώτη Φασούλα με τον ΠΑΟΚ, ενώ υπήρχαν ακόμα οι μετακινήσεις του Roy Tarpley στον Ολυμπιακό και των Παταβούκα, Volkov στον Παναθηναϊκό.

Ο Ηρακλής μπήκε δυναμικά στο προσκήνιο, αρχικά με την απόκτηση του Jure Zdovc ενώ στην συνέχεια ο πρόεδρος του Γηραιού Κώστας Χαΐτογλου με τον προπονητή Dragan Sakota βγήκαν στην αγορά προς αναζήτηση ενός ψηλού. Μολονότι οι αρχικοί δύο στόχοι ήταν ο Ρουμάνος Gheorghe Muresan και ο Adrian Caldwell της Cantu, τελικά ανακοινώθηκε η απόκτηση του 36χρονου James Donaldson!

Απόφοιτος του Washington State, ο θηριώδης σέντερ ξεκίνησε την καριέρα του στην Siena ενώ στην συνέχεια έπαιξε στο ΝΒΑ κατά σειρά σε SuperSonics, Clippers, Mavericks, Knicks και Jazz. Η καλύτερη του σεζόν ήταν το 1987-88 όταν επιλέχθηκε για το All-Star Game ενώ πλάι σε έτερους γνώριμους μας όπως ο Rolando Blackman και ο Roy Tarpley έφτασε στους Τελικούς Περιφέρειας όπου και έχασαν στα 7 παιχνίδια από τους Los Angeles Lakers. Όπως είναι λογικό η απόκτηση του έφερε ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της ομάδας.

Στον Ηρακλή είχε 12.1 πόντους, 12.2 ριμπάουντ και 2.2 τάπες ανά αγώνα σε 30 παιχνίδια, με τον Ηρακλή να τερματίζει στην 6η θέση. Επέστρεψε στο ΝΒΑ και τους Jazz την επόμενη σεζόν, ενώ ακολούθησαν Caja San Fernando, Breogan, ένα πέρασμα από την Λάρισα και την Α2 του Σάκη Λάιου την σεζόν 1998-99 και ξανά Breogan την ίδια χρονιά όταν και αποσύρθηκε σε ηλικία 43 ετών!

O “Dukes” κλείνει σήμερα τα 63 του χρόνια!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που κάνουν σπορ και γήπεδο μπάσκετ

Σχετικά Άρθρα

Back to Top