- Bluearena - https://bluearena.gr -

Φιλικά ουσίας, για να φτάσει η ομάδα στα “κόκκινα”

Η επιλογή της τεχνικής ηγεσίας του Ηρακλή φαντάζει σκληρή, αλλά είναι απολύτως στοιχειοθετημένη από την πραγματικότητα και τις προφανείς αγωνιστικές ανάγκες της ομάδας και τις ιδιαιτερότητες, που καλείται να αντιμετωπίσει από την αρχή της νέας σεζόν.

Μολονότι το αγωνιστικό σύνολο, το οποίο καλείται να διαχειριστεί ο Έλληνας κόουτς, συγκροτεί – κατά βάση – μία νέα ομάδα (σε επίπεδο βασικών εργαλείων, μόνο ο Χάνλαν και ο Καββαδάς παρέμειναν), η επιλογή για φιλικά “εντυπώσεων” δεν προκρίθηκε σε καμία περίπτωση.

Φιλικά, δηλαδή, με υποδεέστερους αντιπάλους, τα οποία θα προσέφεραν ηθικό στη νέα αυτή ομάδα, “αέρα” νικών και θετική αύρα από όλο το “κυανόλευκο” περιβάλλον.

Αντ’ αυτού, ο κόουτς επέλεξε να ρίξει τους παίκτες του στα δύσκολα και στα “βαθιά” από την πρώτη στιγμή της θερινής προετοιμασίας, κλείνοντας φιλικά με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Περιστέρι και μάλιστα, ούτε ένα εξ αυτών εντός Ιβανωφείου…

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ειδοποιό διαφορά της φετινής αγωνιστικής περιόδου για τον μπασκετικό Ημίθεο, που τον καλεί να φτάσει στα “κόκκινα” της απόδοσής του από την προαγωνιστική – ουσιαστικά – φάση και αφορά στη συμμετοχή του στο Basketball Champions League.

Το βράδυ της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου, το σύνολο του Βαγγέλη Ζιάγκου θα πρέπει να είναι πανέτοιμο να αντιμετωπίσει τον Κεραυνό στο Αλεξάνδρειο και μπροστά σε αυτόν τον στόχο δεν υπολογίζονται οι εντυπώσεις των φιλικών.

Στα δύσκολα και στα “βαθιά”, λοιπόν, ο Ηρακλής στα φιλικά, τα οποία – ως εκ τούτου – αναμένονται από τον κόσμο του με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…