- Bluearena - https://bluearena.gr -

Έρχεται ο Χάνλαν – Αρχίζει το “κτίσιμο” του νέου και Ευρωπαίου Ηρακλή

Ο Ολιβιέ Χάνλαν αναμένεται στο αερολιμένα “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης αύριο (Κυριακή 16/8) το απομεσήμερο, με στόχο να ενσωματωθεί – κι εκείνος με τη σειρά του – στην προετοιμασία του νέου μπασκετικού Ηρακλή, από την αρχή της νέας εβδομάδας.

Ο Καναδός γκαρντ δεν αποτελεί απλώς το “βαρύτερο” όπλο, που διαθέτει σε αγωνιστικό επίπεδο ο φετινός “Γηραιός”, αλλά και το αγωνιστικό “κλειδί” για την προοπτική της ομάδας.

Είναι ο παίκτης, στον οποίο στηρίζονται τα περισσότερα επιθετικά πλάνα της τεχνικής ηγεσίας, με την ικανότητά του στον τομέα του σκοραρίσματος να αποτελεί στοιχείο υψηλού πονταρίσματος για τον νέο Ηρακλή, όπως επιθυμεί να τον διαμορφώσει ο Βαγγέλης Ζιάγκος.

Εξάλλου, κομβική ιδιαιτερότητα στην υπόθεση Χάνλαν είναι αυτή, η οποία έχει να κάνει με την αλλαγή θέσης, που θα προκύψει αυτή τη σεζόν για τον Καναδό σκόρερ, καθώς καλείται να αγωνιστεί στο φυσικό ρόλο του, αυτόν του shooting guard, αντί της θέσης “1”.

Πρόκειται για τη θέση, στην οποία ο 27χρονος περιφερειακός αγωνίστηκε σε όλη της διάρκεια της καριέρας του πριν το επαγγελματικό επίπεδο, ακόμη και στο Κολλέγιο.

Στη θέση “1” αγωνίστηκε για πρώτη φορά, όταν αποφοίτησε και πέρασε σε επαγγελματικό επίπεδο και αποδείχθηκε ότι είναι πρόκειται για έναν ρόλο, ο οποίος δεσμεύει σημαντικά την επιθετική φύση του και τη χαρισματικότητά του στον τομέα του σκοραρίσματος.

Ουσιαστικά λοιπόν, η τεχνική ηγεσία θα αρχίσει το βασικό “κτίσιμο” της ομάδας από εβδομάδα, έχοντας και τον Ολιβιέ Χάνλαν μέσα στο σύνολο και επιπλέον, με τον Καναδό απελευθερωμένο, σε ρόλο “ελεύθερου σκοπευτή”…