“Ο τίτλος αυτός ας δώσει μία χαρά στον πληγωμένο κόσμο του Ηρακλή”

Η δήλωση του θριαμβευτή Γιώργου Ασπουγαλή και του προπονητή του, Μίλτου Χαλκιά.

Ερασιτέχνης

Όσα δήλωσαν στην επίσημη σελίδα της “κυανόλευκης” κολύμβησης”, iraklis-swimm.gr:

«Δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Δεν το πίστευα, δεν είχα καλό προαίσθημα. Έγινε όμως να είμαι ο πιο γρήγορος. Όταν μου είπε ο προπονητής μου ο Μίλτος ότι ο δεύτερος κολυμβητής στην Αθήνα ήταν πίσω ένα κλάσμα, απλά δεν το πίστευα. Χάρηκα πολύ, δεν το περίμενα.

Είναι μία σημαντική επιτυχία, θα έχω να το λέω. Έχω ξεκάθαρα πλέον στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε για αυτό. Στα 100 μέτρα έδειξα τι μπορούσα να κάνω με το ασημένιο μετάλλιο. Το να είμαι ο καλύτερος κολυμβητής στην ιστορία του Ηρακλή με κάνει να θέλω να συνεχίσω έτσι και χαίρομαι που κάνω περήφανους όσους νοιάζονται για μένα. Το αφιερώνω στη μητέρα μου που τραβάει το μεγαλύτερο ζόρι.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές μου και τον Ηρακλή, χωρίς αυτoύς δεν θα είχα κάνει τίποτα. Εύχομαι αυτός ο πανελλήνιος τίτλος να δώσει μία χαρά στον πληγωμένο κόσμο του Ηρακλή».

Από την πλευρά του ο αρχιπροπονητής του Ηρακλή, Μίλτος Χαλκιάς δήλωσε: «Είναι ο πρώτος αθλητής μας που βγήκε πρώτος στους άνδρες. Γράψαμε ιστορία. Ο χρόνος του τον κατατάσσει στους κορυφαίος Έλληνες όλων των εποχών στα 50μ πρόσθιο. Θα μπορούσε να κολυμπήσει και καλύτερα στα 100μ αλλά η ελλιπής προετοιμασία λόγω καραντίνας του το στέρησε. Αποφάσισε να μείνει μέχρι τον Ιανουάριο στην Ελλάδα για να προπονηθεί υπό τις οδηγίες μου, στοχεύοντας σε μία πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευελπιστούμε στο μέλλον να ακολουθήσουν κι άλλα χρυσά μετάλλια από αθλητές του Ηρακλή».

Back to Top