Ποιος είναι ο Κεραυνός Στροβόλου (pics)

Οι Κύπριοι αποτελούν “βατό” αντίπαλο, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τη δυναμική, που θα έχει το νέο ρόστερ του Ηρακλή…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Μια ομάδα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο και ήταν μπροστά στη βαθμολογία στο πρωτάθλημα που διακόπηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με 19-2. Εδρεύει στο Στρόβολο, τον μεγαλύτερο Δήμο της Λευκωσίας και το γήπεδό του είναι το Κλειστό Γήπεδο «Κώστας Παπαέλληνας» με χωρητικότητα 2,000 θεατών. Έχει 7 πρωταθλήματα, 10 Κύπελλα και 4 Σούπερ Καπ Κύπρου.

 

Προπονητής είναι ο Χριστόφορος Λιβαδιώτης (40 ετών, 5η σερί σεζόν), που προ μηνός ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα, ενώ γενικός αρχηγός είναι ο γνωστός απ’ το πέρασμά του απ’ τον Σπόρτινγκ της “καλής εποχής” Άγγελος Παπαδημητρίου. Πρόσφατα πήρε και πάλι τον Χριστόφορο Ραζή.

 

Παίκτες αναφορά οι Νίκος Στυλιανού και Άρης Κορονίδης, που έχουν παίξει σε αρκετές ελληνικές ομάδες, ενώ όπως είναι γνωστό στην Κύπρο παίζουν αρκετοί Αμερικανοί.

 

Ο Κεραυνός στηρίχθηκε φέτος στους Τζος Χάγκινς, που βγήκε παίκτης της χρονιάς στην Κύπρο (26, 1.85, 14 πόντοι μέσο όρο με 5.6 ασίστ), Αχμάντ Ρόρι (25, 1.85), Άντονι Κινγκ (σέντερ, 35, 2.06) και Τζέικ Ο’Μπράιεν (φόργουορντ, 31, 2.06, 14.5 π.μ.ο.). 

 

Πρόκειται για μια δυνατή ομάδα, με πολλούς Αμερικανούς, που πέρσι απέκλεισε στον Α’ προκριματικό γύρο του BCL τους Μπάκεν Μπέας (άλλη πιθανή φετινή αντίπαλο μας) με ήττα εντός έδρας 86-95 και νίκη μέσα στη Δανία με… 25 πόντους διαφορά και μετά αποκλείστηκε από τη Λιθουανική Λιετκαμπέλις (έχασε με 16 πάλι μέσα στην έδρα του και νίκησε με 6 μέσα στη Λιθουανία, αλλά δεν ήταν αρκετό).

 

Συνέχισε στο FIBA Europe Cup όπου αποκλείστηκε απ’ τους “8” με 2 νίκες σε 6 αγώνες στον όμιλο του, με Νες Ζιόνα απ’ το Ισραήλ, Τσβόλε απ’ την Ολλανδία και Κάπφενμπεργκ απ’ την Αυστρία. 

Πηγή: iraklis-bc.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top