- Bluearena - https://bluearena.gr -

Δρακόπουλος: “Δυνατότεροι από πέρσι, ψηλότερα από πέρσι”

Η συνέντευξη του Θόδωρου Δρακόπουλου στην εφημερίδα Karfitsa:

– Μετά το 2005, ο Ηρακλής είναι ξανά στην Ευρώπη, θα συμμετάσχει στα προκριματικά του BCL, νιώθετε πως ένας μεγάλος στόχος ετών επετεύχθη και για εσάς που είστε ο οικονομικός αιμοδότης του τμήματος;

«Μοχθήσαμε πολύ γι’ αυτό. Χρόνια ολόκληρα δουλεύαμε και περιμέναμε αυτή την στιγμή. Η δυναμική του Ηρακλή είναι μεγάλη. Αυτό το είδε όλη η Ελλάδα και πέρυσι με το γεμάτο Ιβανώφειο σε όλη τη σεζόν. Έπαιξε μεγάλο ρόλο και προσμετρήθηκε αυτό στην τελική επιλογή που έκανε η διοργανώτρια αρχή. Σαφώς και είναι ένα προσωπικό στοίχημα που επετεύχθη, όμως δεν μένουμε σε αυτό, τώρα είναι η ώρα για ακόμα περισσότερη δουλειά, για ακόμα μεγαλύτερους στόχους».

– Πάντως πλέον μετά από πολλά χρόνια που ο Ηρακλής ήταν στις χαμηλότερες κατηγορίες με την συμμετοχή του στο BCL αλλάζει στάτους ως σύλλογος…

«Δίχως καμία αμφιβολία. Είναι πολλά τα οφέλη, θα έλεγα πως είναι ένα μεγάλο βήμα για την κανονικότητα. Αλλάζει δραστικά η εικόνα του συλλόγου. Δυναμώνει η φήμη του και στην Ευρώπη. Ακόμα και οι παίκτες βλέπουν αλλιώς τον σύλλογο, πλέον είναι πιο εύκολο να προσελκύσεις αθλητές που ενδεχομένως χωρίς την παρουσία της ομάδας στην Ευρώπη, δύσκολα θα έμπαιναν σε συζητήσεις. Μη ξεχνάμε τι όνομα είχε χτίσει παλιότερα ο Ηρακλής. Μια ομάδα με τεράστια ιστορία με τίτλους και παραγωγή παικτών, όπως τον Διαμαντίδη, τον Παπαδόπουλο, τον Χατζηβρέττα, τον Σχορτσανίτη».

– Γιατί δηλώθηκε ως έδρα για τον Ηρακλή το Αλεξάνδρειο;

«Το θέμα της επιλογής του γηπέδου έχει να κάνει καθαρά με τους όρους και τα κριτήρια συμμετοχής που έχει το BCL. Δυστυχώς για 250 θέσεις, το Ιβανώφειο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές. Η κατώτερη χωρητικότητα που απαιτείται είναι 3.050 άτομα και το Ιβανώφειο έχει 2.800. Γίνονται προσπάθειες μεγάλες όμως και πιστεύω αν όλα πάνε καλά και μπούμε στους ομίλους πως θα παίξουμε στην φυσικά μας έδρα».

– Κ. Δρακόπουλε ποια τα πλάνα και τι βελτιωτικά έργα θα γίνουν στο Ιβανώφειο;

«Κοιτάξτε, υπάρχουν δύο πλάνα αυτή την στιγμή. Το ένα που είναι και το πιο καλό αν συμβεί είναι πως αν μπούμε στο πρόγραμμα που έχουμε κάνει αίτηση και λάβουμε την επιχορήγηση, θα προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές. Αλλαγές που θα έχουν να κάνουμε με την ολική αναδόμηση του γηπέδου σε ότι αφορά το εσωτερικό του. Θέλω εδώ να τονίσω πως δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε καμία τροποποίηση του γηπέδου όσον αφορά το εξωτερικό μέγεθός του. Πάντως, το σχέδιο είναι να αυξηθεί η χωρητικότητά του, να ξεπεράσουμε τις 3.5000 θέσεις, να αλλάξουν τα αποδυτήρια, οι κερκίδες, οι πάγκοι, γενικό λίφτινγκ εν ολίγοις. Σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε να πάρουμε έγκριση για να μπούμε στο πρόγραμμα επιχορήγησης θα γίνουν και πάλι αλλαγές, αλλά όχι σε αυτόν τον βαθμό. Θα πάμε βήμα-βήμα και όσο αντέχει η τσέπη μας».

– Ποια η εκτίμησή σας στο θέμα του προπονητή;

«Είναι μια υπόθεση που θα έχει οριστική κατάληξη μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Θετική ή αρνητική. Είμαστε σε συζητήσεις με τον κ. Καντζούρη, υπάρχουν κάποιες διαφορές, όμως όλα είναι ανοικτά. Δεν θέλω να κάνω καμία πρόβλεψη».

– Οι στόχοι της φετινής ομάδας έχουν οριοθετηθεί; 

«Το πλάνο μας είναι να είμαστε εντός της πεντάδας και να μην χρειαστεί καν του χρόνου να παίξουμε προκριματικά. Ένα βήμα περισσότερο από πέρυσι. Θέλουμε να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στους ομίλους του BCL».

– Μετά και την πανδημία και τις επιπτώσεις αυτής, το μπάτζετ του Ηρακλή σε τι επίπεδα θα κυμανθεί;

«Σε χαμηλότερα από πέρυσι. Οι λόγοι νομίζω προφανής. Δεν ξέρουμε ακόμα για παράδειγμα, αν θα επιτραπεί ο κόσμος. Ποια τα έσοδα από διαρκείας; Από εισιτήρια αγώνων. Από τους σπόνσορες. Όλα για την ώρα είναι στον αέρα, είναι μία αχαρτογράφητη κατάσταση. Προσέξτε όμως δεν σημαίνει αυτό πως θα πέσει ο πήχης. Κάθε άλλο. Συνολικά τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά. Σκεφτείτε πώς κάθε ομάδα μόνο για τα τεστ του κορονοϊού θα χρειαστεί ένα ποσό κοντά στις 50.000 ευρώ για όλη την σεζόν. Βέβαια, άλλες θα είναι και οι τιμές των παικτών, διαφορετικά συμβόλαια. Ο Ηρακλής έστω και με μειωμένο μπάτζετ θα έχει ακόμα καλύτερη ομάδα από πέρυσι». 

– Από το ρόστερ της περσινής ομάδας, ποιοι παίκτες θα παραμείνουν;

«Αυτό είναι θέμα και του προπονητή. Εμείς θέλοντας να είμαστε έτοιμοι, ήδη έχουμε καταρτίσει ένα πλάνο, μιλάμε με τους παίκτες μας και είναι πιθανό να υπάρξουν μαζεμένες ανακοινώσεις το προσεχές διάστημα. Πρώτα όμως θα κλείσουμε το θέμα του προπονητή».

– Έχετε ζήσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησής σας με τον Ηρακλή. Τα όνειρά σας, έστω και μακροπρόθεσμα ποια είναι για τον σύλλογο; 

«Ο στόχος είναι να πηγαίνουμε ένα βήμα μπροστά την φορά. Δεν κοιτάω μακριά, είναι λίγο επικίνδυνο. Μέσα μου σκέφτομαι πολλά, ονειρεύομαι ακόμα περισσότερα, αλλά αυτά είναι για μένα. Δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στην εποχή, ξέρουμε τι βιώνουμε, πόσο η πανδημία άλλαξε τα πράγματα και πόσο δύσκολα και διαφορετικά είναι πλέον τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί».

– Δεν είναι λίγο οξύμωρο το γεγονός πως εν μέσω πανδημίας, πάρθηκε από τον ΕΣΑΚΕ η απόφαση να αυστηροποιηθούν τα κριτήρια συμμετοχής των ομάδων στο νέο πρωτάθλημα;

«Έπρεπε να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο και κάναμε αυτό ακριβώς που δεν έπρεπε. Δεν ξέρουμε αν θα ψηφιστούν βέβαια ακόμα και αν λάβουν το ΟΚ της Πολιτείας. Δεν γίνεται μέσω κορονοϊού να αυξάνουμε τη δυσκολία συμμετοχής των ομάδων. Ένα μέτρο θα μπορούσε να ήταν να συμμετάσχει όποιος θέλει, αρκεί να έχει καλύψει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε. Εγώ προβλέπω ένα πρωτάθλημα με μέγιστο αριθμό ομάδων τις 10 με 11. Δεν βλέπω παραπάνω. Έχει ένα κακό για το μπάσκετ αυτό, γιατί δεν θα παίζεται σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να αυξάνονται οι ομάδες της περιφέρειας.». 

– Πάντως μετά από χρόνια οδηγούμαστε και πάλι σε ένα πλάνο κεντρικής διαχείρισης στα τηλεοπτικά. Είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση; 

«Αυτό έχει τα καλά του και τα κακά του. Ηθικά είναι σωστό και γι’ αυτό δεν είχαμε και πρόβλημα να γίνει. Βέβαια, ο Ηρακλής σαφώς και είναι από τις πιο εμπορικές ομάδες, αυτό το είδατε και πέρυσι με την εικόνα που είχε το γήπεδό μας».

– Τι υπόσχεση θα δίνατε στον κόσμο του Ηρακλή ενόψει της νέας σεζόν;

«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως θα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι σε όλα τα επίπεδα. Πέρυσι ήμασταν λίγο άπειροι. Φέτος έχουμε περισσότερη εμπειρία και ακόμα μεγαλύτερο πάθος και όρεξη για διακρίσεις και επιτυχίες».