BCL: Γηπεδούχος στον πρώτο αγώνα ο Ηρακλής

Στις 15 Σεπτεμβρίου η πρώτη αναμέτρηση της ευρωπαϊκής επιστροφής για τους “κυανόλευκους”.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η επιστροφή του Ηρακλή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις γεννάει και πολλές υποχρεώσεις. Η διοργανώτρια αρχή προχώρησε σε ενημέρωση για όλες τις αναγκαίες λεπτομέρειες.

O Ηρακλής θα παίξει γηπεδούχος τον πρώτο αγώνα, στις 15 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη στο Αλεξάνδρειο, με μία εκ των Bakken Bears, U-BT Cluj-Napoca, Keravnos Strovolou Basketball, BC Tsmoki Minsk και τη ρεβάνς στις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, στην έδρα του αντιπάλου. Οριστικά θα τον μαθευτεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στην κλήρωση του θεσμού για την περίοδο 2020-2021 που θα γίνει στην Ελβετία, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων ομάδων, λόγω της πανδημίας.

Οι αγώνες γίνονται με σύστημα διαφοράς πόντων και ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον νικητή άλλου ζευγαριού που θα προκύψει μετά από κλήρωση, από τους ομίλους 1 και 4.

Παράλληλα αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται στην επόμενη φάση των προκριματικών, εφ’ όσον ο Ηρακλής θα προκριθεί στον πρώτο γύρο, να κληρωθεί με ομάδες του ομίλου μας (3) ή του ομίλου 2. Άρα αποφεύγει τις παραπάνω (εκτός της αντιπάλου μας) και τις Balkan Botevgrad, Hapoel, KK Igokea Aleksandrovac.

Ο 2ος προκριματικός γύρος θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου, πάλι στην έδρα του Ηρακλή, ημέρα Τρίτη και στις 25 του μήνα, ημέρα Παρασκευή. Σε περίπτωση πρόκρισης, περνάει στους Ομίλους του θεσμού, με έναρξη στις 13 Οκτωβρίου.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι στιγμής οι αθλητικές εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές για το φίλαθλο κοινό. Οι αγώνες θα γίνουν με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων της FIBA και του Π.Ο.Υ., σε συνεννόηση με τη διοργανώτρια αρχή και δικαίωμα εισόδου έχουν μόνο οι ομάδες, οι συνοδοί τους, τα απαραίτητα σε αριθμό μέλη γραμματείας και εντεταλμένοι για τη διεξαγωγή του αγώνα, υπαλλήλων γηπέδου, τεχνικοί τηλεόρασης και δημοσιογράφοι. Αυτή βέβαια η οδηγία μπορεί και να αλλάξει ανάλογα και με την εξέλιξη της πανδημίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Tα κορίτσια της ακαδημίας μπάσκετ της Αγ. Παρασκευής στο Ιβανώφειο (pics)

Μπάσκετ

Back to Top