Κυριζίδης: “Μονόδρομος η μαζική συστράτευση”

Ο Ηρακλειδέας αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων αναφέρεται στις εξελίξεις για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο Μάκης Κυριζίδης σημείωσε, σε τοποθέτησή του στο Metropolis 95,5::

Για το αν υπάρχει φως στο τούνελ για τον Ηρακλή:

«Είναι μονόδρομος να συστρατευτούμε όλοι. Έχουμε φτάσει μέσα Ιουλίου και ο Ηρακλής δε γίνεται να συνεχίσει στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Πρέπει να επιστρέψει εκεί από όπου δεν έπεσε ποτέ αγωνιστικά. Και δεν υπάρχει καμία άλλη προσπάθεια η οποία μπορεί να μας φέρει όλους ενωμένους για να μιλήσουμε για το μέλλον. Όλη αυτή η πρωτοβουλία και η προεργασία που είναι σε προχωρημένο στάδιο, από ότι μας ενημέρωσαν ο κ. Καράογλου και άλλοι, με τον ιδιοκτήτη της Τρίγλιας. Η περίπτωση φαντάζει ιδανική δεδομένων των συνθηκών. Το καλό είναι ότι η διαφορά σε σχέση προ τριετίας είναι ότι υπάρχει μία συστράτευση, μια πανστρατιά αυτήν την περίοδο και ότι πια όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Ηρακλή να σβήσει. Γιατί αν μείνουμε ακόμα μερικές χρονιές στις ερασιτεχνικές κατηγορίες θα χάσουμε αρκετές γενιές Ηρακλειδέων. Έχουμε βαρεθεί, έχουμε κουραστεί να ακούμε για «σωτήρες» από το εξωτερικό για να βάλουν λεφτά. Επομένως, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και αν έχουμε μία σοβαρή και υγιή ομάδα στη Β΄Εθνική θα είναι πολύ πιο εύκολο να βρούμε έναν επενδυτή από το να πουλάμε το όνομα του Ηρακλή σε κάποια ερασιτεχνική κατηγορία. Αυτή είναι η άποψη που διατυπώθηκε από όλους σχεδόν χθες, ομόφωνα θα μπορούσα να πω, και δεσμευτήκαμε τις επόμενες μέρες να βοηθήσει ο καθένας από το δικό του μετερίζι ώστε να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια».

Αν ξεκαθαρίστηκε τι ισχύει με τη νέα εταιρική ταυτότητα του Ηρακλή και τι συμβαίνει με τα χρέη:

«Αυτά είναι ιδιαίτερα νομικά ζητήματα που έχουν αντιμετωπίσει πολλές ομάδες στο παρελθόν. Κάποιες κατάφεραν και δε συνδεθήκανε, κάποιες άλλες όχι. Χρειάζεται να μπούνε νομικοί, φοροτεχνικοί ώστε να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση της ΠΑΕ της Τρίγλιας αλλά και τη διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να πάρουμε το ΑΦΜ και να προχωρήσουμε ως Ηρακλής. Αυτό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες αλλά καλύτερα να μη διαφημίζουμε ότι είμαστε μία συνέχεια καθώς είναι άλλο σωματείο, ένα άλλο ΑΦΜ, ένας άλλος γυμναστικός σύλλογος, μια άλλη ανώνυμη εταιρία. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο όπως προ τριετίας γιατί εδώ μιλάμε για μία ενεργή ομάδα και ένα καθαρό ΑΦΜ και έρχονται κάποιοι Ηρακλειδείς και αγοράζουν τις μετοχές της Τρίγλιας. Δεν έχει καμία σχέση με τον ΓΣ Ηρακλής».

Για αν υπάρχει περίπτωση παρόμοια με του Άρη:

«Αυτή η είναι η περίπτωση της Βέροιας. Όσον αφορά τον Ηρακλή αυτό μπορεί να διαφοροποιηθεί όσον αφορά το σήμα και τα χρώματα. Αυτό είναι το τελευταίο. Μιλάμε για έναν Ηρακλή ο οποίος ποδοσφαιρικά σβήνει. Για το σήμα και τα χρώματα ας μπουν οι νομικοί εκπρόσωποι για διερευνήσουν».

Θα προσεγγίσουν τον κ. Λεονίδη που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για το βόλεϊ του Ηρακλή:

«Με χαρά θα προσεγγίσουμε όποιον θέλει να βοηθήσει. Αυτή τη στιγμή ο κ. Ευγενίου δε ζητά χρήματα. Χρειαζόμαστε ένα ποσό 150.000-200.000 ευρώ για να τρέξει η ομάδα. Οποιοσδήποτε θέλει να βοηθήσει με κάποιο ποσό, θα πάρει μετοχές της νέας ΠΑΕ. Όταν μιλάμε για γενικό κάλεσμα Ηρακλειδέων δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν. Προς το παρόν δεν είχε γίνει κρούση στον κ. Λεονίδη. Έχουμε ακούσει ότι είναι μια σοβαρή περίπτωση και μπορεί να γίνει η κρούση από τους ανθρώπους που οργανώνουν αυτήν την προσπάθεια».

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top