Οι διεργασίες και οι εσωτερικές ζυμώσεις στο νέο BCL

Πώς φτάσαμε στη διαμόρφωση του συνόλου των ομάδων, που θα λάβουν μέρος στη μπασκετική ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Διάφορα, Μπάσκετ

Aπό τις 44 ομάδες της προσεχούς διοργάνωσης οι 41 τερμάτισαν στην πρώτη 8άδα του οικείου πρωταθλήματος και οι 14 είναι πρωταθλήτριες στις χώρες τους.

Εκπροσωπούνται 25 διαφορετικές χώρες, ενώ υπάρχει χώρα που εκπροσωπείται με 5 ομάδες (Τουρκία).

Υπό κανονικές συνθήκες και με βάση τη βαθμολογία, η Τουρκ Τέλεκομ δε θα μπορούσε να είναι παρούσα στη διοργάνωση. Ωστόσο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που παρουσιάζονται εξαιτίας του COVID και με δεδομένο ότι οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν την προηγούμενη σεζόν τον Σεπτέμβριο, θα έχουν κανονικά μία θέση στην Regular Season της επόμενης σεζόν, το Συμβούλιο του BCL έδωσε 4 θέσεις στην Τουρκία, στις ομάδες που είχαν καταλάβει υψηλότερες θέσεις. Ετσι η Τουρκ Τέλεκομ, έρχεται ως πέμπτη ομάδα.

Από τη Γερμανία θα αγωνιστεί μόνο η Μπάμπεργκ, καθώς, η Λούντβισμπουργκ, αν και είχε κάνει αίτηση, την απέσυρε, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που προκαλεί η εποχή COVID δεν αισθάνονταν σίγουροι ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οικονομικά παίζοντας σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Σε ό,τι αφορά στην Ολντενμπουργκ, κατέθεσε αίτηση συμμετοχής, αλλά με δύο εβδομάδες καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μη γίνει δεκτή.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top