Δρακόπουλος: “Αντλούμε δύναμη από τον κόσμο μας”

Ο πρόεδρος της “κυανόλευκης” ΚΑΕ σχολίασε τις συνθήκες στον Ηρακλή και στο ελληνικό μπάσκετ.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Όσα σημείωσε ο Θόδωρος Δρακόπουλος στον Sport FM 94,6:

Για την επιστροφή του Ηρακλή στην Ευρώπη: «Ένα βήμα προς την κανονικότητα. Ο Ηρακλής είναι τεράστιος σύλλογος, έχει τεράστια ιστορία με τίτλους και παραγωγή παικτών, όπως τον Διαμαντίδη, τον Παπαδόπουλο, τον Χατζηβρέττα, τον Κακιούση, τον Σχορτσιανίτη… Μακάρι να είχαμε την τύχη να έχουμε τέτοιους παίκτες ξανά».

Για τους στόχους του Ηρακλή: «Θα προσαρμοστούμε με τις συνθήκες να καλύψουμε τις δύο υποχρεώσεις. Ο Ηρακλής αντλεί μεγάλη δύναμη από την παρουσία των φιλάθλων».

Για το ότι το γήπεδο ήταν γεμάτο όλη τη χρονιά: «Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη έδρα φέτος το Ιβανώφειο. Όταν παίζει με φιλάθλους έχει πολύ καλύτερη απόδοση».

Για το θέμα προπονητή: «Θα το κλείσουμε πολύ σύντομα, αλλά δεν υπάρχει κάτι ακόμα».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, αναλαμβάνοντας τον Ηρακλή στις μικρές κατηγορίες και την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κόσμος: «Το κυριότερο καύσιμο είναι η αγάπη του κόσμου. Με υποχρεώνει αυτό να συνεχίζω με μεγαλύτερες δυνάμεις. Είναι συγκινητική η αγάπη τους. Τους ευχαριστώ. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο».

Για το ότι είναι ακριβό χόμπι στην Ελλάδα η ιδιοκτησία ομάδας μπάσκετ: «Θα σας πω μόνο πως τα ίδια λεφτά που βάζω εγώ, βάζει κι ένας πρόεδρος που η ομάδα του παίζει στην Ευρωλίγκα. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι ιδιόρρυθμοι τύποι. Είναι ένα άθλημα που δυστυχώς πρέπει να παίρνει λεφτά από τις τσέπες των παραγόντων . στο ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι.

Για το νέο πρωτάθλημα που θα έχει αλλαγές και τα κριτήρια: «Τα κριτήρια είναι καλά, αλλά όχι για φέτος. Δεν γίνεται μέσω κορωνοϊού να αυξάνουμε τη δυσκολία συμμετοχής των ομάδων. Ένα μέτρο θ μπορούσε να ήταν να συμμετάσχει όποιος θέλει, αρκεί να έχει καλύψει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε. Να είναι πληρωμένα, όχι ρυθμισμένα, γιατί είναι λάθος να μετακινούνται σε άλλες χρονιές τα χρέη. Το μέτρο που ελήφθη δυσκολεύει τους παράγοντες να βάλουν λεφτά».

Για την κατάσταση για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη: «Έίναι πρόβλημα για το ελληνικό μπάσκετ και ιδιαίτερα για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης. Μας διάλεξαν από το BCL επειδή είμαστε από τη Θεσσαλονίκη, που είναι ιστορική πόλη με διαρκή παρουσία στη διοργάνωση. Αν βρεθούν σωστές διοικήσεις δεν χρειάζονται μεγάλα μπάτζετ για να χτυπάνε τίτλους. Πρέπει να εξυγιανθούν, για να ορθοποδήσουν στο μέλλον. Να δουλεύουν με δικούς τους παίκτες. Κι εμείς αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Δίνουμε μεγάλη βάση στα παιδιά που έρχονται. Δεν μπορείς να παίρνεις πάντα ξένους, πρέπει να παράγεις».

Για το πόσες ομάδες πιστεύει ότι θα συμμετέχουν στο επόμενο πρωτάθλημα: «Υπολογίζω ότι θα είναι 10-11 ομάδες. Δεν βλέπω παραπάνω. Έχει ένα κακό για το μπάσκετ αυτό, γιατί δεν θα παίζεται σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να αυξάνονται οι ομάδες της περιφέρειας. Από την άλλη θα είναι καλύτερο οικονομικά για τις ομάδες που θα καταφέρουν να συμμετάσχουν. Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει αλλιώς».

Για την απουσία του Ολυμπιακού: «Είναι πλήγμα να μη συμμετέχει ο Ολυμπιακός. Το μπαλάκι είναι σε αυτόν. Αν ο ίδιος δεν κάνει το αίτημα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε. Είναι ανώριμο να πούμε “ελάτε”. Έχω την εντύπωση πως θα εισακουστεί το αίτημά του αν γίνει».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top