- Bluearena - https://bluearena.gr -

Basket League: Η ΕΕΑ ζητεί αποβολή Ιωνικού!

Τον δρόμο του Ρεθύμνου και του Ηφαίστου Λήμνου θα ακολουθήσει ο Ιωνικός, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί στην Basket League στη νέα σεζόν σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ζητά την αποβολή του από το πρωτάθλημα λόγω  σημαντικών κενών στον φάκελο του, κυρίως σχετικά με την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου για την σεζόν 2019-20, ενώ την ίδια στιγμή δύσκολα είναι τα πράγματα για Λάρισα και Πανιώνιο.

Η ΕΕΑ ζητά την αποβολή του Ιωνικού λόγω σημαντικών κενών στον φάκελο του σχετικά με την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου για την σεζόν 2019-20. Η Επιτροπή κοινοποίησε στον ΕΣΑΚΕ την απόφαση της σχετικά με την ομάδα της Νίκαιας, κάτι που όπως επισημαίνεται έπρεπε να ισχύσει από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν.

Βέβαια οι άνθρωποι του Ιωνικού κάνουν ότι μπορούν, για να αλλάξει η απόφαση.

Όλες οι ομάδες μέχρι τις 30/7 έχουν δικαίωμα να καταθέσουν τον φάκελο για τις συμμετοχές τους, με εξαίρεση να αποτελεί η Λάρισα, της οποίας ο φάκελος είχε ελλείψεις και θα έχει προθεσμία μέχρι την 1η Ιουλίου 2020 για να τον παρουσιάσει ολοκληρωμένο.

Επιπρόσθετα, ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει αρκετές οικονομικές δυσκολίες και όπως όλα δείχνουν, δύσκολα η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα καταφέρει να κατεθέσει ολοκληρωμένο φάκελο.

Πηγή: superbasket.gr