“Αν όχι Αλεξάνδρειο, τότε Λάρισα για BCL – Έτοιμο τον Οκτώβριο το Ιβανώφειο”

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ για το γηπεδικό του Ηρακλή, ενόψει της προκριματικής φάσης της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Οι τοποθετήσεις του Θόδωρου Δρακόπουλου στον Focus 103,6:

«Επειδή από φέτος η ΦΙΜΠΑ βάζει σκληρά όρια στο BCL ένας από τους όρους είναι ότι το γήπεδο θα έχει μίνιμουμ θα έχει 3.000, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε ένα γήπεδο που θα έχει πάνω από 3.000 μέχρι να φτιάξουμε το δικό μας. Θα πρέπει να παίξουμε στο Παλέ στην Ευρώπη μέχρι να κάνουμε τα έργα που θέλουμε για να μεγαλώσουμε την χωρητικότητα του Ιβανωφείου. Στις θέσεις των δημοσιογράφων θα μπουν θέσεις για φιλάθλους στο γήπεδο, οι δημοσιογράφοι θα βλέπουν τα ματς από το… κυλικείο!

Πρέπει να δώσει ο Άρης την άδεια για να παίξουμε εμείς εκεί, γιατί έχει σύμβαση με το Παλέ. 1-2 φορές τον μήνα θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε γιατί θα είναι οι προπονήσεις οι δικές μας και του αντιπάλου. Ο Άρης δεν θα παίρνει λεφτά, θα πληρώνεται η διοίκηση του Παλέ ντε Σπορ.

Αν ο Άρης απαντήσει αρνητικά, θα κάνουμε αίτηση για το Παλατάκι, αλλά το θεωρώ δύσκολο να γίνει δεκτό το αίτημα μας. Μετά το πιο κοντινό γήπεδο θα είναι στην Λάρισα. Μέχρι τις αρχές Οκτώβρη που θα αρχίσει το κανονικό BCL, πιστεύω όμως ότι θα έχουμε τελειώσει τα έργα στο Ιβανώφειο.

Έχουμε 1-2 ματς στα προκριματικά της διοργάνωσης που θα τα δώσουμε στην Λάρισα αν χρειατεί. Αν όμως περάσουμε στους ομίλους, θα είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε στο Ιβανώφειο γιατι λογικά τον Οκτώβρη θα έχουμε τελειώσει τα έργα στο γήπεδο.

Η Ευρωλίγκα είναι το… απόστημα του μπάσκετ. Οι άνθρωποι θέλουν να καταστρέψουν τα εθνικά πρωταθλήματα, είναι μια καταστροφή για το άθλημα η στάση της Ευρωλίγκας.

Είναι πρόβλημα που μας απασχολεί το πώς θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα γιατί θα είναι πλήγμα να παίξουμε χωρίς κόσμο ή ακόμα και με το 50% της χωρητικότητας των γηπέδων. Για μένα συνιστά παραποίηση του πρωταθλήματος. Είναι διαφορετικό ο Ηρακλής να παίζει με την παρουσία 3000 θεατών και διαφορετικά με 1000. Θα είναι αλλοίωση του πρωταθλήματος…

Μπορεί να μην απασχολεί τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ αλλά είναι ένα σημαντικό θέμα και δεν έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι.

Προσπαθούμε να κρατήσουμε τον κορμό της ομάδας και να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Εκτός από τον Κακαρούδη που σταματάει, δεν έχουμε κάποιον που έχει αποχωρήσει οριστικά. Θα εξαρτηθεί και από τις κινήσεις στην αγορά, ποιες προτάσεις θα έχουν και οι παίκτες οι δικοί μας. Όλες οι ομάδες είναι λίγο… μαζεμένες, ομάδες δεν θα παίξουν στο πρωτάθλημα και αυτό δημιουργία μια ανακατωσούρα.

Ήττα του μπάσκετ είναι η απόχώρηση του Μπούμπουρα από τον Ήφαιστο και το γεγονός ότι η ομάδα της Λήμνου δεν θα κατέβει. Για τον Ολυμπιακό δεν χρειάζεται να πω ότι λείπει από την Α1, αλλά είναι επιλογή τους να μένει εκεί. Είναι σοκ για το μπάσκετ η αποχώρηση Γιαννακόπουλου και κυρίως για τους Παναθηναϊκούς. Ελπίζω να το σκεφτεί πιο μεστά και να επιστρέψει στο μπάσκετ. Δεν μπορώ να είμαι στο κεφάλι του, αλλά πιστεύω ότι θα επιστρέψει. Έχουν γίνει και πολλά σε εκείνο το σύλλογο…

Είναι σημεία των καιρών η απουσία ενδιαφέροντος για το ποδόσφαιρο του Ηρακλή. Δεν υπάρχουν άνθρωποι να επενδύσουν στον αθλητισμό μετά από μια κρίση 10ετίας, ήρθε ο κορονοϊός και σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση να επενδύσεις. Το ποδόσφαιρο είναι μια… περίεργη ιστορία και δεν είναι λόγικό κάποιος λογικός και σωστός οικογενειάρχης να ασχοληθεί με το άθλημα”.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top