- Bluearena - https://bluearena.gr -

Στις 2/7 οι ανακοινώσεις για το BCL – Ελπίζει για τα προκριματικά ο Ηρακλής

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των ομάδων που θα απαρτίζουν το νέο και ενισχυμένο BasketBall Champions League. Η “ανεβασμένη” σε όλα τα επίπεδα διοργάνωση της FIBA συνεχίζει τις προσπάθειες για να προσελκύσει δυνατές ομάδες, με βάση πάντα τη βαθμολογική τους παρουσία πέραν των άλλων (εμπορικότητα κλπ) και αυτή θα ολοκληρωθεί αρχές Ιουλίου.

Στις 2 Ιουλίου θα συνεδριάσει το συμβούλιο του BCL και εκεί θα αποφασιστεί ποιες ομάδες απ’ αυτές που έχουν δηλώσει πρόθεση συμμετοχής θα μετέχουν. Αρχίζουν 56 ομάδες και καταλήγουν 32, μέσω των προκριματικών αγώνων που θα γίνουν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Συνολικά, και τελικά, 24 ομάδες θα πάνε κατευθείαν στους ομίλους και 8 θα προκριθούν από τους προκριματικούς γύρους.

Η κλήρωση του νέου BCL θα γίνει στις 15 Ιουλίου στη Γενεύη, χωρίς φυσική παρουσία εκπροσώπων ομάδων λόγω κορονοιού, ενώ από πλευράς Ελλάδας θεωρείται βέβαιη η παρουσία της ΑΕΚ και του Περιστερίου στους ομίλους εξ αρχής, ενώ ο Ηρακλής είναι πιθανό να παίξει στον β’ ή στον γ’ προκριματικό γύρο πριν τους ομίλους, αν καταφέρει να πείσει τους διοργανωτές, κυρίως για το γηπεδικό του ζήτημα.

Πηγή: basketplus.gr