Ο Παύλος Θεοδοσιάδης

Αφιέρωμα του Ποδοσφαιρικού Μουσείου Ηρακλή Θεσσαλονίκης στον παλιό ποδοσφαιριστή του Ημίθεου.

Αφιερώματα

23 – 9 -1973 Παύλος Θεοδοσιάδης. Πρώτο παιχνίδι της σεζόν 1973 – 74 με Παναθηναικό 1 – 1 με 40.000 θεατές ( 37.169 εισιτήρια). Η ομάδα είχε κάνει προετοιμασία στο κέντρο Σιτάρ της Ολλανδίας επί προεδρίας Κοσμόπουλου.

Ο Παύλος Θεοδοσιάδης, γεννήθηκε στην Ξάνθη στις 20 Ιουλίου του 1946. Παιδί Πόντιων προσφύγων έχασε και τους δυο με διαφορά ενός χρόνου όταν ήταν 5 ετών. Τα αδέλφια του μεγαλύτερα ανά 7, 8, 10 χρόνια από τον ίδιο δεν μπορούσαν να τον μεγαλώσουν, έτσι η γιαγιά του τον έβαλε στο ορφανοτροφείο ”Καλή Παναγιά” στη Βέροια όπου τέλειωσε το Δημοτικό. Μετεφέρθη στο Τεχνικό Γυμνάσιο- Οικοτροφείο στο Ληξούρι Κεφαλονιάς από όπου τελειώνοντας το Γυμνάσιο επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη του ομάδα ήταν ο Φοίνικας Πολίχνης του οποίου οι παράγοντες τον πρότειναν για μεταγραφή στον ΗΡΑΚΛΗ το 1967. Με υπογραφή του Καραπατή ευτύχησε να φέρει το Νο 3 στην πλάτη επί 8 συνεχόμενα έτη ως αριστερό μπακ (1967 -75 με 192 συμμετοχές). Τελείωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Καμπανιακό που τότε έπαιζε στην Β’ Εθνική και εργάστηκε σαν προπονητής ποδοσφαίρου σε διάφορες ερασιτεχνικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Χαλκιδικής.

Το παρατσούκλι του ήταν ”Τζακ” που το κληρονόμησε από τον Φοίνικα Πολίχνης. Έτσι τον φώναζαν οι Πολιχνιώτες και το πήραν μετά οι Ηρακλειδείς. Ακόμη έτσι τον αποκαλούν οι παλαιότεροι.Χρωστά την επαγγελματική του αποκατάσταση ως Πυραγού της Πυροσβεστικής, στους αείμνηστους Ηρακλειδείς παράγοντες Αντώνη Γαρέζο, Αγγελο Χριστοφορίδη και Ντίνο Κοσμόπουλο που του στάθηκαν σαν πατέρες και μέντορές του.

Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Αγγλικής Ελένη Σικαβίτσα και έχει μια κόρη, την Μαρία Θεοδοσιάδου, μεταφράστρια-διερμηνέα. Ζει στη Θεσσαλονίκη και αγαπάει τον ΗΡΑΚΛΗ όπως τότε, υπήρξε μέλος ιδρυτικό των Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ηρακλή και των Βετεράνων Θεσσαλονίκης από όπου απέχει πλέον για προσωπικούς λόγους. Φέρει όμως με περηφάνεια την ιστορία του, και αναπολεί με σεβασμό, τιμή και αγάπη όσους συνέβαλαν στην πορεία της ζωής του…

Image may contain: one or more people, people standing and shorts

Σχετικά Άρθρα

Back to Top