Ο μεγάλος σολίστ του μπουζουκιού, Δ. Χιονιάς, αφιερώνει “πενιές” στον Βάσια!

Ο σολίστ των λαϊκών επιτυχιών θέλησε να εκδηλώσει και μέσω της τέχνης του την αγάπη του για τον Βασίλη Χατζηπαναγή…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ένα ενδιαφέρον θέμα, που ανακάλυψε από καλλιτεχνική ιστοσελίδα το Ημίθεος 1908:

Ο Δημήτρης Χιονάς παραμένει δημιουργικός και αειθαλής. Ο σολίστ του μπουζουκιού καταθέτει το έβδομο προσωπικό του CD με τίτλο «Πενιές Ονειρεμένες».

Όπως αναφέρει και ο νεότερος συνοδοιπόρος του Γιώργος Αλτής με σημείωμα του στο δίσκο:

«Πραγματικά η εργατικότητα και η όρεξη του για μπουζούκι και το λαίκό τραγούδι είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους μπουζουξήδες. Ο Δημήτρης Χιονάς είναι ένας ιστορικός μπουζουξής που έχει στο ενεργητικό του πάνω απο 15.000 ηχογραφημένα τραγούδια . Απο το “Μάλιστα κύριε” και το “Που σαι Θανάση” του Γιώργου Ζαμπέτα, το “Παρε τ’ αχνάρια σου” Θόδωρου Δερβενιώτη, μέχρι τις “Θαλασογραφίες” του Μάνου Λοίζου, το “Νύν και αεί” του Σταύρου Ξαρχάκου και άλλα πολλά. Εκτός απο τα προσωπικά του CD έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι Δούκισσα, Βασίλης Καρράς, Φίλλιπος Νικολάου, Βασίλης Παϊτέρης κ.α. Σε ευχαριστούμε πολύ Δημήτρη Χιονά για όσα μας έχεις προσφέρει
όλα αυτά τα χρόνια».

Με τη σειρά του ο στιχουργός και λαογράφος Γιώργος Λεκάκης αναφέρει:

«Ο φίλος μου, Δημήτρης Χιονάς, έφθασε κιόλας στον 7ο άθλο του. Έφθασε στα σεπτά – επτά. Ιερώθηκε. Καθιερώθηκε. Λίγοι μπορούν να ισχυρισθούν πως έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο. Και ακόμη λιγότεροι πως το έχουν συνδυάσει με παγκόσμια αναγνώριση και ατέλειωτα… ένσημα… Εύχομαι το σεπτό – σεβαστό – έβδομό σου πόνημα, να πείσει απείστους και απίστους, πως η άυλη πολιτιστική κληρονομιά, είναι ήδη υλική και υλοποιημένη, έτοιμη προς παγκόσμια καταξίωση και κατοχύρωση. Να είσαι καλά, αδελφέ μου, Δημήτρη».

Στις ηχογραφήσεις έκανε προγραματισμούς και έπαιξε μπουζούκι τζουρά και μπαγλαμά ο Δημήτρης Χιονάς και βιολί ο Δημήτρης Τσιβγούλης.

Στο μοναδικό τραγούδι του CD «Αν σε χάσω μια μέρα» ενορχήστρωση έχει κάνει ο Παναγιώτης Καλασούντας που έπαιξε και τα μπουζούκια, βιολί παίζει ο Κυριάκος Κοντάκος
και ερμηνεύει η Κωνσταντίνα Καλασούντα.

Πηγή: ogdoo.gr

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top