Δόβελος: “Προσοχή στην αγορά νέου ΑΦΜ, λόγω των παλαιών χρεών…”

Ο Ηρακλειδέας φοροτεχνικός, πρώην παράγων της ομάδας και πρώην διαιτητής, επισημαίνει τις ιδιαιτερότητες, που ισχύουν στην περίπτωση απόκτησης νέας εταιρικής ταυτότητας από τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο Γιάννης Δόβελος διευκρίνισε, μιλώντας στο Metropolis 95,5:

«Βάσει του ΚΑΠ σε συνδυασμό με τον νόμο που ισχύει από το Σεπτέμβριο του 2016 και τροποποιήθηκε το 2019, σε περίπτωση που ΠΑΕ υποβιβάζεται και τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, η νέα ΠΑΕ που την ακολουθεί αναλαμβάνει τα χρέη της παλιάς κατά 50%.

Βέβαια και οι πιστωτές πρέπει να έχουν ενημερώσει την ΕΠΟ μέχρι 28/2/2020. Τα χρέη προς το Δημόσιο πάνε σε ποσοστό 100% στη νέα ΠΑΕ.

Τώρα αν ο Ηρακλής πάρει ένα άλλο ΑΦΜ και δεν αναβιώσει η παλιά ΠΑΕ, εδώ παίζει αν θα συσχετίσουν το όνομα, τη φανέλα με την παλιά ομάδα. Η FIFA δε δέχεται αν η μητέρα εταιρία δεν έχει σχέση με τον σύλλογο. Αυτό συνέβη με τον Άρη.

Βέβαια, η FIFA εξετάζει τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν προσφύγει σε αυτή, όχι όσους δεν έχουν προσφύγει. Άρα πρέπει να ερευνηθεί αν υπάρχουν τέτοιες υποθέσεις κι αν έχουν αναγγελθεί πιστωτές στην ΕΠΟ».

Σχετικά Άρθρα

Πολύ κοντά στο… “ήλθον, είδον και απήλθον” ο Παπαβραμίδης…

Ποδόσφαιρο

Ο μεγάλος σολίστ του μπουζουκιού, Δ. Χιονιάς, αφιερώνει “πενιές” στον Βάσια!

Ποδόσφαιρο

Μυροφορίδης: “Ο Ηρακλής βίωσε όλη την αλητεία του ελληνικού ποδοσφαίρου!”

Ποδόσφαιρο

Πώς έχουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο θέμα του ποδοσφαιρικού Ηρακλή

Ποδόσφαιρο

Back to Top