Τέπιτς: “Έχει προοπτικές για να πρωταγωνιστήσει ο Ηρακλής – Θέλω να παραμείνω”

Ο έμπειρος Σέρβος φόργουουρντ επιχειρεί ανασκόπηση της φετινής παρουσίας του στους “κυανόλευκους”.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ο Μίλενκο Τέπιτς μίλησε στο basketplus.gr:

Για την κατάσταση στη Σερβία:

«Η κατάσταση βελτιώνεται. Υπήρχαν πολλοί περιορισμοί λόγω του κορωνοϊού, δεν μπορούσαμε να βγούμε από το σπίτι μας για 12 ώρες τη μέρα. Τώρα άνοιξαν τα καφέ, ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί, η κατάσταση βελτιώνεται».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος:

«Η υγεία είναι το πρώτο ζητούμενο. Δυστυχώς σταμάτησε η προσπάθειά μας. Είχαμε πολύ καλό πρόγραμμα και μομέντουμ μέχρι το τέλος της σεζόν στην προσπάθειά μας να πάρουμε μία καλή θέση εν όψει των πλέι οφ, από την 6η ή την 7η θέση».

Για την παρουσία του και τη συμβολή του στον Ηρακλή:

«Για να εξελιχθεί μία ομάδα, χρειάζεται χρόνος. Πολύ σημαντικές είναι οι σχέσεις μεταξύ των παικτών. Όλες οι επιτυχημένες ομάδες είναι δεμένες, οι παίκτες είναι μαζί για χρόνια. Δεν είναι η ποιότητα το βασικό συστατικό, αλλά η χημεία. Εμείς είχαμε μεγάλες ικανότητες. Δε φτάσαμε στο τοπ μας γιατί κι εγώ και άλλοι παίκτες μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Εγώ προσπαθούσα να είμαι κομμάτι της ομάδας, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κάνεις κάτι καλό. Γενικώς ο Ηρακλής έκανε ένα μεγάλο βήμα, μετά την παρουσία του στην Α2 και έδειξε ότι μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να μείνει στον Ηρακλή:

«Δεν ξέρω πώς θα είναι η κατάσταση. Έφυγα τον Μάρτιο ελπίζοντας ότι θα επιστρέψω σε τρεις μέρες και αυτό δεν έγινε. Μου αρέσει η κατάσταση στον Ηρακλή, όπως και η πόλη, την ξέρω πια καλά. Η ζωή μου είναι πολύ καλή εκεί. Επίσης, οι Έλληνες προπονητές έχουν παρόμοια προσέγγιση του μπάσκετ με τους Σέρβους. Αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να καλό μπάσκετ σε καλή ομάδα, γιατί να μη μείνω;».

Για τους νεαρούς του Ηρακλή:

«Είχαμε μόνο 3-4 νεαρούς που προπονούνταν με μας. Υπήρχαν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών. Ο Φώτης Γεωργαλάς έπαιζε περισσότερο, αλλά υπάρχουν κι άλλα παιδιά που έχουν προσόντα. Πρέπει να προπονηθούν σκληρά, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Συνυπήρξα με παίκτες που είχαν πολύ ταλέντο και δεν προπονούνταν σκληρά και είδαν παίκτες με λιγότερο ταλέντο να πηγαίνουν καλύτερα γιατί προσπαθούσαν περισσότερο. Ο Ηρακλής έχει 2-3 παιδιά που μπορούν να δώσουν πολλά στην ομάδα στο μέλλον».

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλό του:

«Ο Κιθ Λάνγκφορντ έκανε τρομερή σεζόν φέτος. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού όπως ο Νικ Καλάθης ήταν πάρα πολύ δύσκολοι αντίπαλοι. Στην καριέρα μου γενικότερα, ο Λούις Μπούλοκ, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ήταν πολλοί παίκτες».

Πηγή: basketplus.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to Top