- Bluearena - https://bluearena.gr -

Καρβέλας: “Ο Καντζούρης ήδη ετοιμάζει την ομάδα της επόμενης σεζόν”

Οι τοποθετήσεις του Δημήτρη Καρβέλα στο basketplus.gr:

Για το αύριο της Α1:

Αν δεν υπάρχει σύμπνοια είναι όλοι χαμένοι. Κανένας δεν είναι τόσο δυνατός μόνος του. Όλοι έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον και μαζί μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά. Αυτό το άθλημα το αγαπάμε πολύ. Όχι μόνο εμείς που ασχολούμαστε με το μπάσκετ, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα.

Αυτή η στιγμή είναι η πιο κατάλληλη να παρθούν αποφάσεις. Και κατάλαβαν και από το φετινό και από τα προηγούμενα πρωταθλήματα, ότι υπάρχουν ομάδες κομήτες. Απαγορεύεται να βλέπουμε ομάδες να χάνουν με 50 και 70 πόντους διαφορά.

Για τις δυσκολίες με τα γήπεδα:

Αυτήν την στιγμή ο Ηρακλής π.χ. έχει το Ιβανώφειο, ένα γήπεδο 40 χρόνων που ο άλλος δεν μπορεί να παρκάρει, δεν υπάρχουν κυλικεία, δεν υπάρχουν τουαλέτες; Πως να έρθει ο άλλος με την οικογένεια του.

Για το που μπορούσε να φτάσει ο Ηρακλής:

Θα ήταν λογικό να φτάσαμε στην εξάδα. Κάναμε κάποια λάθη, χάσαμε σε παιχνίδια όπως με τον Πανιώνιο, όπως με την ΑΕΚ στο γήπεδο μας. Δεν πήραμε παιχνίδια που μπορούσαμε. Πάντα μας φταίνε κάποιοι άλλοι, πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποιες φορές φταίμε και εμείς. Με τον Πανιώνιο και την ΑΕΚ χάσαμε δικά μας παιχνίδια.

Για το χρονικό διάστημα που είναι στον Ηρακλή:

Ο Ηρακλής τον ενάμιση χρόνο που είμαι στην ομάδα έχει το πιο σημαντικό: είναι μία αγαπημένη οικογένεια. Αυτό βγαίνει και προς τα έξω. Κανείς δεν μεταφέρει το τι γίνεται μέσα στο γήπεδο και την ώρα της δουλειάς. Εμείς αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε στον Ηρακλή ήταν να βάλουμε τους ξένους να είναι ένα με τους Έλληνες, και αυτό βγήκε προς τα έξω.

Σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο η ποιότητα των προπονητών. Νομίζω ότι είχαμε τρομερή ποιότητα προπονητών-ανθρώπων. Και με τον Γιάννη τον Καστρίτη, και με τον Ηλία τον Καντζούρη. Νομίζω ότι οι Έλληνες προπονητές είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, και αυτό φαίνεται και στο εξωτερικό.

Για το τι χρειάζεται στην επόμενη μέρα του Ηρακλή:

Χρειάζονται να φτιαχτούνε πάρα πολλά πράγματα ακόμη για να φτάσει ο Ηρακλής εκεί που πρέπει, εκεί που του ανήκει. Πρέπει αυτός ο άνθρωπος που έβαλε σήμερα ένα ευρώ, να βάλει την επόμενη φορά 50 λεπτά, την μεθεπόμενη χρονιά 20 λεπτά. Έτσι θα τον κρατήσεις αυτόν τον άνθρωπο για χρόνια. Ακούω για παράδειγμα συνέχεια για την Ευρώπη. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για την Ευρώπη. Δεν θα χαρεί περισσότερο ο κόσμος αν ο Ηρακλής μπορεί να είναι στην εξάδα, να βγάζει παίκτες, να έχει ακαδημίες, να χτυπήσει κάποια στιγμή τον Παναθηναϊκό.

Πρέπει να υπάρξει οργάνωση, και είναι στα χέρια των ανθρώπων του Ηρακλή για να οργανώσουν τον σύλλογο.

Η Ευρώπη θα έρθει, και θα είναι και άξια, και θα τα καταφέρουμε χωρίς να χρωστάμε από εδώ και από εκεί.

Για τον κόσμο:

Όλες οι ομάδες τα λέγανε, λέγανε “μακάρι να έχουμε εμείς τόσο κόσμο”. Είναι το πιο μπασκετικό γήπεδο. Όλοι μου λέγαν ότι θα πήγαινα κάθε εβδομάδα στον αθλητικό δικαστή. Τελικά ο αθλητικός δικαστής μας έδωσε συγχαρητήρια, γιατί με εξαίρεση 1-2 φορές δεν βρεθήκαμε ποτέ εκεί.

Για το σημείο που διακόπηκε η σεζόν:

H ομάδα είχε αρχίσει να βλέπει προς τα πάνω. Είμαστε από τις ομάδες που θέλαμε να αποδείξουμε. Κάποιοι το είχαν παρατήσει ήδη. Εμείς το πολεμούσαμε μέχρι το τέλος. Σε κάθε αποτέλεσμα, στις νίκες και στις ήττες.

Για τον Ηλία Καντζούρη:

Αυτό το παιδί με τους συνεργάτες του δουλεύει και ετοιμάζει με τους συνεργάτες του την ομάδα για την νέα χρονιά. Δεν ξέρω αν θα είναι στην ομάδα, πρέπει να συζητήσει με τον κ. Δρακόπουλο για να συμφωνήσουν.

Το να μην δουλέψεις είναι εύκολο. Αυτοί όμως έχουν βρει τον κορμό της ομάδας. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τον Ηλία, ελπίζω να παραμείνει στην ομάδα γιατί είναι άξιο παιδί. Ελπίζω να μείνει και το υπόλοιπο σταφ, ενώ πρέπει να υπάρξουν και άλλοι άνθρωποι στην ομάδα.

Για την διοίκηση του Ηρακλή:

Αν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Δρακόπουλο ο Ηρακλής θα μεγαλουργήσει. Υπάρχουν φυσικά και άλλοι Ηρακληδείς που όσο βλέπουν υγεία και αισιοδοξία θα είναι κοντά.

Πηγή: basketplus.gr