- Bluearena - https://bluearena.gr -

Γιάννης Παπαδόπουλος: “Ο Ηρακλής να παίξει με τον ΑΦΜ του Γ.Σ. στη S. League” (aud)

Όσα είπε ο Γιάννης Παπαδόπουλος στον FOCUS 103,6FM:

Το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ηρακλής αρχικά είπε : “Η ΠΑΕ ΑΕ Ποντίων τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης επειδή έπεσε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Για την συγκεκριμένη ΠΑΕ του Τομ Παπαδόπουλου, υπάρχει ένα ειδικό καθεστώς και δεν προχωράει τίποτα γιατί δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν γνωρίζω αν έχει πληρώσει τα χρέη του ο κ. Παπαδόπουλος προς το ΙΚΑ και την Εφορία. Ο άλλος πρόεδρος είναι υπεύθυνος και υπόλογος για την χρήση που ήταν αυτός υπεύθυνος. Έρχονται κάθε τόσο κάποια εξώδικα, υπάρχουν τηλεφωνήματα, αυτό όμως δεν έχει κάποια σημασία γιατί δεν υπάρχει ΠΑΕ. Η αστυνομία ψάχνει τον τελευταίο υπεύθυνο για την ΠΑΕ και ζητάνε από εμένα πληροφορίες για να παραδώσουν δικόγραφα. Αυτή την στιγμή η ΠΑΕ του Τομ Παπαδόπουλου δεν υφίσταται. Το παράρτημα 1 του ΚΑΠ είναι ξεκάθαρο και λέει ότι αν δεν δηλώσεις την ομάδα σου στο πρωτάθλημα που δικαιούσαι, για μια πενταετία απαγορεύονται οι παράγοντες της ομάδας αυτής να ασκούν διοίκηση. Αυτή η μη δήλωση συμμετοχής στην επαγγελματική κατηγορία, αυτόματα και οι πρώτοι βαθμού συγγενείς των μετόχων δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε διοικητικό σχήμα. Αυτή την στιγμή η ΠΑΕ του Παπαδόπουλου είναι σαν να μην υπάρχει. Αν θέλει κάποιος να λειτουργήσει ξανά το σωματείο, την ΑΕ Ποντίων εννοώ».

Για το αν τα χρέη κυνηγούν την οικογένεια του Θόδωρου Παπαδόπουλου: «Από τα λεφτά της μεταγραφής του Βέλλιου στην Νότιγχαμ καλυφθηκαν κάποια από τα χρέη. Το κομμάτι στο ΙΚΑ, δεν πληρώθηκε ποτέ και είναι το ποσό ως ΤΑΠ στα 130.000 ευρώ που μεταφέρθηκε από την Κατερίνη στην Θεσσαλονίκη, ενώ για την χρήση της ΠΑΕ άλλα 160.000 όταν ήταν πρόεδρος ο Θόδωρος. Για αυτά τα χρέη, έχει μπλοκαριστεί ουσιαστικά το πατρικό του σπίτι».

Για το ποιο ΑΦΜ μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Ηρακλής: «Ο Ηρακλής είναι ένας οργανισμός που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και έχει μπλε και λευκό χρώμα. Αυτός ο Ηρακλής είτε έχει ως οργανισμός λογιστικό 1220 ή το 1500, είναι ο Ηρακλής ο κανονικός. Αυτό το πρόβλημα θα το λύσουν οι λογιστές. Το θέμα είναι αν η κυβέρνηση θα αναγνωρίσει την προσφορά του Ηρακλή στον αθλητισμό και στην κοινωνία. Αν θέλει να αποκαταστήσει αυτή την αδικία, πρέπει να του επιτρέψει να φτιάξει μια ομάδα που θα παίξει στην Σούπερλιγκ ή στην χειρότερη στην Σούπερλιγκ 2. Ο Ηρακλής θα πρέπει να ξαναγεννηθεί από την πραγματική του «μαμά». Για να σταματήσουν οι παλινδρομήσεις, θα πρέπει η ΠΑΕ να δημιουργηθεί μέσα από τον Γ.Σ. Ο Ερασιτέχνης αν πάρει το ΟΚ από την κυβέρνηση, να δημιουργήσει μια νέα ΠΑΕ από το μηδέν χωρίς χρέη. Ο Ερασιτέχνης δεν έχει κάνει άλλη εταιρεία, ο Ηρακλής 2015 είναι ένας άλλος σύλλογος. Και ο Γ.Σ θα πρέπει να προστατεύσει αυτή την προσπάθεια και να μαζευτούν άνθρωποι με οικονομική άνεση για να φτιάξουν μια νέα ομάδα από την αρχή. Μην μπερδεύουμε τον κόσμο, αν θέλουμε να κάνουμε κάτι, κάθε βδομάδα γίνεται και με τροποποίηση. Η Παναχαϊκή επί ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε μέσα σε ένα διήμερο μέσω μιας τροπολογίας και χωρίς να χρωστάει τίποτα. Το πρώτο βήμα είναι αν θέλει το κράτος να αναγνωρίσει την αδικία εις βάρος του Ηρακλή και την προσφορά του Ηρακλή στον αθλητισμό της χώρας. Θα πρέπει και εμείς στην οικογένεια του Ηρακλή, να αφήσουμε στην άκρη τα ΑΦΜ του Βόλου, της Λάρισας και της Λαμίας».

Το ηχητικό της συνέντευξης του Γιάννη Παπαδόπουλου: