- Bluearena - https://bluearena.gr -

Καστρίτης: “Μεγάλη τιμή ο πάγκος του Ηρακλή”

Όσα είπε για την παρουσία του στον Ημίθεο ο Γιάννης Καστρίτης στο sdna.gr:

Κεφάλαιο Ηρακλής. Αναλάβατε την ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν και αποχωρήσατε, με τις δύο πλευρές να χωρίζετε πολύ φιλικά…

«Ό,τι και να γίνει ξεκινάμε από το ότι ο Ηρακλής είναι μια μεγάλη, ιστορική ομάδα. Την ακολουθεί πολύς κόσμος. Έχει παρελθόν και έχει σημαδέψει το μπάσκετ στη χώρα μας. Ήταν τεράστια τιμή που δούλεψα στον Ηρακλή. Όπως είπα και πριν, όταν κάτι δεν δουλεύει σωστά έχουν ευθύνες όλες οι πλευρές. Το σημαντικό είναι να κάνεις την αυτοκριτική σου, να δεις τι πήγε σωστά και τι λάθος. Κρατάω μόνο τα θετικά που ήταν πάρα πολλά. Κρατάω ότι είχαμε μια εξαιρετική ομάδα-οικογένεια. Τα παιδιά μας ήταν χρυσοί χαρακτήρες και πολύ καλοί παίκτες. Οι συνεργάτες μου ήταν εκπληκτικοί. Οι άνθρωποι της ομάδας αγαπούσαν τον σύλλογο. Ήταν η πρώτη σεζόν του Ηρακλή στην Α1, μετά από πολλά χρόνια. Δεν είναι εύκολο να κουβαλάς κατάλοιπα χαμηλότερων κατηγοριών και να στήσεις μια ομάδα που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις δικές σου αλλά και του κόσμου. Αυτό θα κρατήσω. Έγινε μια τιτάνια προσπάθεια απ’ όλους. Ο Ηρακλής ήταν στην έβδομη θέση και το εγχείρημα στέφθηκε από επιτυχία. Θα μπορούσαν να είχαν γίνει κι άλλα πράγματα πιο σωστά. Αυτό είναι δουλειά των αρμοδίων, με το τέλος της χρονιάς να σκέφτονται τι πρέπει να γίνει ώστε να πάει η ομάδα καλύτερα. Μόνο καλύτερες μέρες έχει να περιμένει ο κόσμος του Ηρακλή».

Στο διάστημα παραμονής στον Ηρακλή πιστώνεστε και την αγωνιστική επιστροφή του Βασίλη Καββαδά…

«Ο Βασίλης όλοι ξέρουμε τι έχει περάσει. Στην ουσία είχε πάνω από ένα χρόνο να παίξει. Ο τραυματισμός του ήταν πάρα πολύ δύσκολος και για να αποδίδουμε τα εύσημα σε αυτούς που πρέπει, πρέπει να πούμε μπράβο πρώτα απ’ όλα στον ίδιο τον Βασίλη, γιατί δεν είναι εύκολο μετά από τέτοια αποχή και τόση πνευματική πίεση να καταφέρεις να επανέλθεις και να φτάσεις στην Εθνική. Πολλά μπράβο στον Βασίλη για την πειθαρχία, την ψυχική δύναμη και το πάθος να επιστρέψει στο επίπεδο που τον έχουμε συνηθίσει. Ο δεύτερος άνθρωπος που είναι πάρα πολύ σημαντικός και του αξίζουν πολλά μπράβο είναι ο γυμναστής μας, Πέτρος Συρακόπουλος, που από το καλοκαίρι και στην προετοιμασία και σε όλη τη σεζόν, είχε καταστρώσει ένα πλήρως προσαρμοσμένο πλάνο προπόνησης στον Βασίλη. Όταν λέω απολύτως προσαρμοσμένο, εννοώ χειρουργική ακρίβεια στο σε κάθε κομμάτι με την επιβάρυνση του ποδιού. Ο συνδυασμός αυτός του πολύ καταρτισμένου πλάνου και της τεράστιας πειθαρχίας του Βασίλη έφεραν αυτό το αποτέλεσμα και όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε το κεφάλαιο Καββαδάς να επιστρέφει στο μπασκετικό στερέωμα».

Παράλληλα, είχατε ένα από τα καλύτερα δίδυμα γκαρντ στην κατηγορία. Τζαμάλ Σούλερ και Όλιβιερ Χάνλαν.Πόσο σημαντικό ήταν για εσάς να έχετε τέτοιους παίκτες;

«Οπωσδήποτε και τα δύο παιδιά είναι εγνωσμένης αξίας. Είναι και αυτό ένα κομμάτι πάνω σε αυτό που αναφέρθηκα. Έγινε μεγάλη δουλειά απ’ όλους για να παρουσιαστεί η ομάδα έτοιμη σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι εύκολο να πείσεις δύο τέτοια παιδιά με αυτό το βιογραφικό και αυτές τις περγαμηνές να έρθουν σε μια ομάδα που μόλις επέστρεψε στην Α1. Οπωσδήποτε σε αυτό έπαιξε τεράστιο ρόλο το όνομα του Ηρακλή, η ιστορία του, ο κόσμος, αυτό που περίμεναν να συναντήσουν. Και σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια της διοίκησης ώστε να ανταποκριθεί στα ζητούμενά τους».

Πηγή: sdna.gr