Κακαρούδης: “Λίρα εκατό η επιλογή Καντζούρη και Σιγάλα”

Ο πολύπειρος φόργουορντ επιχειρεί ανασκόπηση της φετινής πορείας του μπασκετικού Ημίθεου.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Οι τοποθετήσεις του Κώστα Κακαρούδη στο basketplus.gr:

Αρχικά ανέφερε:

Όταν ήρθα στον Ηρακλή ήθελα πάρα πολύ να ανέβει η ομάδα στην κατηγορία που της ανήκει. Δεν τα καταφέραμε την πρώτη χρονιά, τα καταφέραμε την δεύτερη και πλέον ήμασταν στην Α1. Θεωρώ ότι ήμασταν άτυχοι γιατί το timing ήταν πολύ καλό για εμάς και θα πηγαίναμε ακόμη καλύτερα.
Για την χρονιά της ανόδου:
Οι ομάδες φαίνονται στα δύσκολα και όπως όλες οι ομάδες είχαμε και εμείς δύσκολες στιγμές. Στα δύσκολα μείναμε ενωμένοι, βάλαμε τα εγώ μας κάτω από την ομάδα, ο κόσμος μας στήριξε, καταφέραμε τον στόχο μας και το πανηγυρίσαμε δεόντως.
Ήταν καλό ότι υπήρχε ένας κορμός, μία χημεία. Μπολιάσαμε τα καινούργια παιδιά και πετύχαμε τον στόχο. Και το χαρήκαμε πάρα πολύ.
Για τον κόσμο:
Έβλεπα κόσμο στην πόλη και έβλεπα την χαρά στα μάτια τους. Έβλεπα ανθρώπους από τις άλλες χώρες να χαίρεται με την επιτυχία μας, και αυτό μας έδινε διπλή χαρά.
Για την φετινή παρουσία του κόσμου:
Αφού ανέβηκε η ομάδα ήθελα πάρα πολύ να το ζήσω αυτό. Περίμενα τι θα γίνει και ήταν όντως κάτι το ανεπανάληπτο, κάτι το φανταστικό. Παλμός, ένταση ατμόσφαιρα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς τους παίκτες.
Όλοι οι επαγγελματίες παίκτες που έχουν ζήσει τέτοιες καταστάσεις ζούνε για τα ντέρμπι. Θέλεις να είσαι γηπεδούχος, να σου δώσει ο κόσμος την ώθηση. Τα προηγούμενα χρόνια έβλεπες το άγχος, ένιωθες την αγωνία του κόσμου.
Για την φετινή ομάδα:
Είχαμε την τύχη να έχουμε εξαιρετικούς χαρακτήρες φέτος. Με τους Έλληνες θα τα βρεις. Με τους ξένους δεν είναι εύκολο να έχεις καλούς παίκτες και καλούς χαρακτήρες. Οι επιλογές είναι δίκοπο μαχαίρι. Πολλές ομάδες στον βωμό του ταλέντου θυσιάζουν τον χαρακτήρα και αυτό τους μένει στο τέλος.
Όπως ο Σμιθ ήταν ένας πολύ καλός παίκτης αλλά δεν μπόρεσε να ταιριάξει.
Για το που θα μπορούσε να φτάσει ο Ηρακλής:
Θα μπορούσαμε να πάρουμε την έκτη θέση. Η επιλογή του Ηλία Καντζούρη ήταν λίρα εκατό.  Ήρθε με τρομερές γνώσεις, τρομερό επίπεδο δουλειάς ενώ είναι και τρομερός άνθρωπος. Σε συνδυασμό και με τον Γιώργο Σιγάλα, που εγώ τον είχα… αφίσα στο δωμάτιο μου, και μου έκανε τρομερή εντύπωση το πόση διάθεση είχε.
Για το αν ο Ηρακλής μπορεί να βρεθεί στην Ευρώπη από την επόμενη χρονιά:
Για εμένα είναι βήμα απαγορευτικό. Η ομάδα έλλειπε πολλά χρόνια. Το ότι επιλέχθηκαν καλοί παίκτες, καλοί χαρακτήρες και έδεσε η ομάδα θεωρώ ότι δεν σημαίνει ότι μπορούμε του χρόνου να παίξουμε στην Ευρώπη. Ιδίως όπως έχουν τα πράγματα.
Για τα παιχνίδια που του έμειναν στην σεζόν:
Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η νίκη στο Αλεξάνδρειο στο κύπελλο. Γιατί πριν 3 μήνες ο Ηρακλής έπαιζε στην Καστοριά και μετά από τρεις μήνες ο Ηρακλής κέρδισε στο Αλεξάνδρειο, που δεν χρειάζεται να πω ποιος είναι ο Άρης. Μετά ήταν τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Άρη που ήταν φανταστικά.
Για το πρωτάθλημα:
Το ζητούμενο για εμένα είναι να είναι ανταγωνιστικό ένα πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ έχει κάνει πολλά βήματα προόδου αλλά και πάλι νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα ήταν ο πρωταθλητής. Το γεγονός ότι ήταν ο Άρης και ο ΠΑΟΚ τελευταίοι, και διεκδικούσαν την παραμονή έξι ομάδες κάνει για εμένα το πρωτάθλημα πάρα πολύ ανταγωνιστικό.
Για το δικό του ξεκίνημα:
Ήμουν άτυχος μικρός στο ότι στον Άρη όταν ήμουν πιτσιρικάς δεν έδινε ποτέ ευκαιρίες σε νέους παίκτες. Ο Άρης με πήρε για τα παιδικο-εφηβικά και τα πανελλήνια. Είχε ξεκινήσει θυμάμαι μία χρονιά με τον κύριο Σάκοτα, έγινε ένα οικονομικό μπαμ και ήρθε ο κ.Γιατζόγλου. Με κάλεσαν στο τέλος να παίξω 3 παιχνίδια 40λεπτα 17χρονων επειδή δεν είχε άλλους παίκτες η ομάδα.
Ξεκίνησα την προετοιμασία για να παίξω 20 λεπτά. Υπήρχε ψυχολογία, εμπιστοσύνη, που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα έρχεται στην ομάδα ο Ρένφο. Και εγώ ούτε ακούμπησα μπάλα στην προπόνηση. Ήταν ένας παίκτης της σειράς και έτσι εξαφανίστηκε ένας παίκτης του Άρη.
Είναι η κατάλληλη στιγμή για να εμπιστευτείς νέους. Πρωτάθλημα δεν μπορείς να πάρεις, Ευρωλίγκα δεν μπορείς να παίξεις, αν δεν το κάνεις τώρα, πότε θα το κάνεις;
Πηγή: basketplus.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to Top