Ζάρας: “Μπορούσαμε ακόμη και εξάδα…”

Ο έμπειρος γκαρντ – φόργουορντ του Ηρακλή επιχειρεί ανασκόπηση της ημιτελούς σεζόν, σε μία δύσκολη για όλο τον κόσμο περίοδο.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ο Θόδωρος Ζάρας μίλησε στο sdna.gr:

– Καταρχήν πες μας πως είσαι, πως περνάς τον χρόνο σου τώρα με τα περιοριστικά μέτρα και πως καταφέρνεις να διατηρείσαι.

«Αυτή την περίοδο όπως και ο περισσότερος κόσμος έχω πολύ χρόνο για τον εαυτό μου αλλά και για την οικογένεια μου. Κάτι το οποίο είναι ένα από τα θετικά των περιοριστικών μέτρων. Περπάτημα, βόλτα με τον σκυλάκο, βιβλία, ταινίες, σειρές και επειδή έχω πολύ χρόνο ξεκίνησα και βίντεο games! Όσο για γυμναστική, πάω για τρέξιμο και κάνω κάποιες ασκήσεις με βάρος του σώματος».

– Θεωρείς ότι αυτή η διακοπή έγινε τη χειρότερη δυνατή στιγμή; Ο Ηρακλής τα πήγαινε καλά και ήταν στο κυνήγι της 8άδας, οπότε σου μένει λίγο αυτό το «αν»;

«Εμείς ήμασταν σε πολύ καλή φάση πιστεύω πως ήμασταν μέσα στην 8αδα και κυνηγούσαμε την 6αδα. Είναι κρίμα που λογικά θα τελειώσει έτσι η χρονιά, παρόλα αυτά αφήνει ένα θετικό πρόσημο για την πρώτη χρονιά μετά από πολύ καιρό απουσίας του Ηρακλή».

– Πως ήταν γενικά αυτή η χρονιά σου στον Ηρακλή; Είσαι ευχαριστημένος από την πορεία της ομάδας αλλά και από την δική σου προσωπική πορεία;

«Όπως κάθε χρονιά είχε και αυτή σκαμπανεβάσματα, αλλά γενικά ήταν μια καλή χρονιά και για μένα και για τον Ηρακλή. Ευχαριστημένος δεν είμαι ποτέ από τον εαυτό μου ούτε από το τι θα μπορούσε να κάνει η ομάδα μου παραπάνω. Θεωρώ πως θα μπορούσαμε να έχουμε μέχρι να διακοπεί το πρωτάθλημα άλλες δύο νίκες παραπάνω».

– Όπως όλα δείχνουν και με αυτές τις συνθήκες το πρωτάθλημα οδεύει προς οριστική διακοπή. Γίνεται μεγάλη κουβέντα για τα συμβόλαια σας και το τι πρέπει να γίνει. Πιστεύεις ότι θα βρεθεί τελικά η «χρυσή» τομή ανάμεσα σε παίκτες και ομάδες;

«Θέλω να πιστεύω πως θα βρεθεί στο τέλος η «χρυσή» τομή. Το να μην χάσει κανένας είναι δύσκολο, θεωρώ πως το σωστό και το δίκαιο είναι οι παίχτες να πάρουν το 80% των συμβολαίων τους. Αν το πάρεις αναλογικά μέχρι τις 13 Μαρτίου είναι το 80% του πρωταθλήματος».

– Τελευταία γίνεται μεγάλη κουβέντα για το πως θα μπορούσε να βελτιωθεί το πρωτάθλημα ποιοτικά. Έχει ακουστεί ότι υπάρχει μια σκέψη για μείωση των ξένων παικτών. Θεωρείς ότι ίσως αυτή να ήταν μια λύση;

«Αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο πιστεύω ότι θα κάνει πολύ κάλο και στις ομάδες και στους Έλληνες παίχτες. Βλέπουμε πως τα τελευταία χρόνια δεν βγαίνουν αρκετοί νέοι παίχτες, θεωρώ πως πρέπει να επενδύσουμε στο ελληνικό στοιχείο βάζοντας τους στα βαθιά, πιστέψτε με μόνο κερδισμένοι θα βγούμε στο μέλλον».

– Εσύ έχεις περάσει και από τις δύο άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ και έχεις ζήσει και εκεί τα πράγματα από «μέσα». Περίμενες ποτέ ότι αυτές οι δύο ομάδες θα έφταναν να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις και κυριολεκτικά να «φυτοζωούν»;

«Είναι λυπηρό να βλέπεις αυτές τις ομάδες με τόσο μεγάλη ιστορία και κόσμο να ταλαιπωρούνται κυρίως από τα οικονομικά τους προβλήματα. Ίσως αυτή η κατάσταση να είναι μια νέα ευκαιρία για αναγέννηση, τακτοποίηση όλων των οικονομικών θεμάτων και για μια υγιή κατάσταση στο μέλλον. Το μπάσκετ έχει ανάγκη από τέτοια μεγάλα ονόματα».

– Πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξουν τα κριτήρια για τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και να γίνουν αυστηρότερα έτσι ώστε να μην έχουμε τα φαινόμενα με τους απλήρωτους παίκτες και τις ομάδες που διαλύονται μέσα στη σεζόν;

«Σίγουρα πρέπει κάτι να αλλάξει γι’ αυτό το θέμα. Και πρέπει να γίνει άμεσα, ίσως πρέπει να μπουν αυστηρά κριτήρια για την συμμετοχή σου στο πρωτάθλημα. Όποιος δεν τα πληρεί να μην παίζει».

– Με τις υπάρχουσες συνθήκες έχεις σκεφτεί καθόλου την επόμενη σεζόν; Έχεις μπει σε διαδικασία συζητήσεων και αν εσύ θα ήσουν θετικός σε μια ενδεχόμενη παραμονή σου στον Ηρακλή.

«Όχι δεν έχω σκεφτεί τίποτα ακόμα και δεν έχω συζητήσει με κανέναν. Όλα είναι ακόμα ρευστά. Εύχομαι να περάσει όλο αυτό με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και μετά θα έρθει και η σειρά των επαγγελματικών».

Πηγή: sdna.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to Top