Ο μεγαλύτερος εν ζωή ποδοσφαιριστής του Ηρακλή (pics)

Αφιέρωμα του Ποδοσφαιρικού Μουσείου Ηρακλή Θεσσαλονίκης στον – πάντοτε “ιδιαίτερο” – Κώστα Καραπατή, ο οποίος διάγει – αισίως – το 91ο έτος της ζωής του…

Blue Moments

Η σχετική ανάρτηση:

Κώστας Καραπατής ο Ασυμβίβαστος.- Ο μεγαλύτερος εν ζωή ποδοσφαιριστής του Ηρακλή ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 31-12-1929.

Επαιζε τερματοφύλακας σε στυλ μπακότερμα. Ξεκίνησε από τον Ατρόμητο Καμάρας το 1945 μέχρι το 1947 όπου και τον απέκτησε ο Ηρακλής. Αγωνίστηκε έως το 1951.Πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό όπου έμεινε μέχρι το 1957.

Επέστρεψε πίσω στον Ηρακλή όπου αγωνίστηκε άλλα τέσσερα χρόνια μέχρι και το 1961 .Εχει μία συμμετοχή στην εθνική ανδρών το 1955. Εργάστηκε ώς προπονητής σε αρκετούς συλλόγους.

Το 1968 ήταν προπονητής στην εθνική ομάδα των ανδρών στον αγώνα με την Ελβετία όπου και απαίτησε από τις συζύγους του τότε Γ.Γ.Α. Κων/νου Ασλανίδη και του προέδρου της Ε.Π.Ο.Γεωργίου Δέδε να κατέβουν από το λεωφορείο της αποστολής και να σβήσουν τα τσιγάρα. Κατά την διάρκεια της επιστροφής εντός του αεροπλάνου του ανακοινώθηκε η απόλυση από την εθνική ομάδα.

ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.

Image may contain: one or more people, stripes and closeup Image may contain: 1 person, closeup

Σχετικά Άρθρα

Back to Top