Παπαδούλης: “Γίνεται συστηματική δουλειά στην Ακαδημία μπάσκετ του Ηρακλή”

Ο επικεφαλής της προσπάθειας στην “κυανόλευκη” Υποδομή αναλύει το πλάνο στον παραγωγικό τομέα του μπασκετικού Ημίθεου.

Ακαδημία, Μπάσκετ

Οι τοποθετήσεις του Χρήστου Παπαδούλη στο basketplus.gr:

Αρχικά για το πως διαχειρίζονται την καραντίνα:

Έχουμε επαφή με τα παιδιά καθημερινά. Το κάθε παιδί έχει την δική του ψυχολογία και ψυχοσύνθεση. Εμείς στέλνουμε προγράμματα εκγύμνασης. Έχουμε και παιδιά που έχουν την δυνατότητα να πεταχτούν να ρίξουν ένα σουτάκι. Απλώς όλο αυτό γίνεται σε πλαίσια του να μην κινδυνεύει ούτε η δική τους υγεία, ούτε των συνανθρώπων τους.
Το δύσκολο κομμάτι είναι το ψυχολογικό. Φαντάζομαι ότι αρχές Μαϊου θα αρχίσουν να φεύγουν κάποια περιοριστικά μέτρα, αλλά τα σχολεία είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν.
Για τον ρόλο των ακαδημιών:
Προσπαθούμε από την μία πλευρά τα παιδιά να αγαπήσουν το άθλημα, να είναι πειθαρχημένοι και να έχουν προσωπικότητα. Από την άλλη όσο ανεβαίνουν οι ηλικίες έχουμε τον ρόλο ότι θέλουμε να αναδείξουμε παίκτες.
Μπορεί πέρυσι για παράδειγμα η πορεία της εφηβικής ομάδας να μην θεωρήθηκε πετυχημένη, είδαμε όμως παιδιά από εκείνη την ομάδα να κάνουν καλές χρονιές στο ανδρικό.
Για το ότι υπάρχει ανοδική πορεία κάθε χρόνο:
Φέτος ήταν οι πρώτη χρονιά που ήμασταν στην τετράδα και στο εφηβικό και το παιδικό. Τα παιδιά έχουν αναπτύξει φοβερές σχέσεις μεταξύ τους. Πήγαμε τα Χριστούγεννα στην Αθήνα και όλοι γυρίσαμε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Προσπαθούμε λοιπόν να χτίσουμε γύρω από αυτά τα παιδιά. Είναι η πρώτη χρονιά που έχουμε και ψυχολόγο, και αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει πάρα πολύ. Στο πως βλέπουν τα παιδιά τις σχέσεις τους με τον προπονητή, με τους συμπαίκτες, ακόμη και στους γονείς.
Για τις σχέσεις με τους γονείς:
Oι γονείς πρέπει να είναι πάντα σύμμαχοι στην προσπάθεια που κάνουμε. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν υπάρχουν γονείς που βιάζονται να παίξουν τα παιδιά τους σε επαγγελματικό επίπεδο. Φέτος επέλεξα συνειδητά να μην ερχόμαστε συχνά σε επαφή με τους γονείς, για να μην υπάρχει μία προστριβή του τύπου “γιατί μιλάς πιο πολύ με τον έναν”. Συναντιόμαστε όλοι μαζί και υπάρχει μία σχέση εμπιστοσύνης.
Για το “αύριο”:
Οι προπονητές μιλάμε συνεχώς μεταξύ μας. Περιμένουμε να δούμε πως θα πάνε τα μέτρα της κυβέρνησης. Να υπάρξουν προπονήσεις, να μην μείνουν τα παιδιά σερί εκτός. Ίσως κάνουμε και κάποιο καμπ. Από εκεί και πέρα ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά έχει να κάνει με το αγωνιστικό και τις μεταγραφές.
Αυτήν την στιγμή από την στιγμή που δεν μπορούμε να λύσουμε το γηπεδικό πρόβλημα δεν μπορούμε να εντάξουμε πολύ περισσότερους αθλητές.
Θεωρούμε ότι ήδη έχουμε πολύ καλές φουρνιές, οπότε θα κάνουμε στοχευμένες κινήσεις ώστε να μην χαλάσουμε και την χημεία των ομάδων. Θέλουμε παίκτες οι οποίοι θα κάνουν την διαφορά και να μπορέσουν στο μέλλον να βοηθήσουν την ομάδα.
Υπάρχουν παιδιά που πλέον ονειρεύονται να παίξουν στην ομάδα. Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να έχουμε μία ομάδα όπως το 2002, 2003. Πρέπει να υπάρχει ένας κορμός.
Για τους “γαλάζιους”
To A’ τοπικό της Θεσσαλονίκης είναι πιο δύσκολο και σίγουρα πιο εντυπωσιακό από την Γ’ Εθνική. Στο Α’ τοπικό υπάρχουν ομάδες που έιναι όλες δυνατές. Υπάρχουν τουλάχιστον 15-20 παίκτες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο από Β’ Εθνική και πάνω.
Είναι θετικό ότι υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο και βλέπει τα παιχνίδια. Αυτό μπορεί να προσελκύσει και χορηγούς.
Πηγή: basketplus.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to Top