- Bluearena - https://bluearena.gr -

Μπλόκα και πρόστιμο 300 ευρώ για αποτροπή εξόδου για το Πάσχα

Για όσους βεβαιωθεί ότι μετακινούνται για αναψυχή εκτός νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 300 ευρώ ενώ θα τους αφαιρούνται οι πινακίδες.

Αποφασισμένη να βάλει φρένο στους επίδοξους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό είναι η Ελληνική Αστυνομία στα διόδια όλης της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο πρόσθετων μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενόψει και του Πάσχα.

«Από απόψε το βράδυ, όποιος κάνει υπεραστική μετακίνηση καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής, δηλαδή για να πάει στο εξοχικό του, θα τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων και επιστροφή αυτοκινήτου στη βάση του», τόνισε ο υφυπουργός.

Αναλυτικά ανακοίνωσε ότι εδώ και λίγα λεπτά, από τις 6 σήμερα το απόγευμα, στα διόδια σε όλη την επικράτεια, αλλά και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν στις εθνικές οδούς και τους παραδρόμους τους σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε ελεύθερους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η ελληνική αστυνομία θα ελέγχει τα οχήματα σε εικοσιτετράωρη βάση.

Αντίστοιχα το λιμενικό σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους σταθμούς. Οσον αφορά στα αεροδρόμια, τα λιμάνια, στους σταθμούς και τα ΚΤΕΛ της χώρας θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των κατοίκων στη μόνιμη κατοικία τους και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων όποτε κι αν αυτά τερματιστούν.

Η απαγόρευση δεν ισχύει αποκλειστικά και μόνο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας καθώς και το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του Κράτους. Η εξαίρεση ισχύει αποκλειστικά και μόνο για μετακινήσεις που πραγματοποιούνται για σκοπούς εκπλήρωσης του καθήκοντός τους και εφόσον φέρουν φύλλο πορείας και σχετική υπηρεσιακή βεβαίωση.
Οι σχετικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα θα είναι διαρκείς και θα ισχύσουν για όλο το διάστημα μέχρι τις 27 Απριλίου και δεν θα εκδίδεται κανένα εισιτήριο ενώ για όσους μετακινούνται με δικό τους όχημα για αναψυχή εκτός νομού κατοικίας, το πρόστιμο διπλασιάζεται και θα ανέρχεται στα 300 ευρώ ενώ θα τους αφαιρούνται και οι πινακίδες για 60 ημέρες και ο οδηγός θα πρέπει να επιστρέψει.

Πηγή: voria.gr