Προς οριστικό τέλος η Volley League

Όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί η σεζόν στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ.

Βόλει, Διάφορα

Καμία απολύτως ουσιαστική εξέλιξη δεν υπάρχει όσον αφορά τα πρωταθλήματα βόλεϊ ανδρών και γυναικών που και τα δύο βρίσκονται λίγο πριν την ολοκλήρωση της κανονικής τους διάρκειας (στους άνδρες είμαστε δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε και στις γυναίκες τρεις).

Στη βόλεϊ λιγκ ανδρών η ΕΣΑΠ ανακοίνωσε στις 23/3 την αναβολή του πρωταθλήματος έως και τις 30 Απριλίου, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να έχει αλλάξει κάτι δραματικά προς το καλύτερο μέχρι τότε. Στην Α1 γυναικών (όπως και στα υπόλοιπα Εθνικά πρωταθλήματα) η ΕΟΠΕ έχει ανακοινώσει από τις 20 Μαρτίου επ’ αόριστον αναβολή αντιλαμβανόμενη πιο γρήγορα ότι δεν μπορεί να γίνει κανένας απολύτως προγραμματισμός.

Αυτό δημιουργούσε χώρο για να ολοκληρωθούν (μέσα στον Ιούνιο) τα εγχώρια πρωταθλήματα, αλλά ακόμη κι αυτή η εκτίμηση πλέον είναι παρακινδυνευμένη. Παράλληλα υπάρχει και το μεγάλο αγκάθι που έχει να κάνει με τα συμβόλαια των αθλητών, πολλά εκ των οποίων ολοκληρώνονται στις 15 Μαΐου (η ημερομηνία που τα προηγούμενα χρόνια έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί τα εθνικά πρωταθλήματα για να απελευθερωθούν οι αθλητές για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων).

Η ΕΣΑΠ έχει ήδη απευθύνει ερώτημα στην CEV (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία) για το αν μπορούν να επεκταθούν τα συμβόλαια, όμως απάντηση δεν έχει δοθεί καθώς αυτό το ζήτημα είναι αρμοδιότητα της FIVB (Διεθνής Ομοσπονδία).

Ανάλογο ζήτημα έχουν και σε άλλα αθλήματα (ειδικά στο ποδόσφαιρο), αλλά οι συζητήσεις για το πώς θα το αντιμετωπίσουν έχουν ανοίξει εδώ και αρκετές ημέρες σε σημείο που να φαίνεται ότι έχουν έτοιμη και τη (νομική) λύση.

Αντιστοίχως στις γυναίκες το πρόβλημα υπάρχει με τις ξένες αθλήτριες. Δεδομένου πάντως ότι οι όποιες προβλέψεις αναφέρουν για πιθανή επανέναρξη μετά τα μέσα Μαΐου και οι ομάδες θα έχουν συμπληρώσει ήδη 2.5 μήνες εκτός προπονήσεων, το πιο πιθανό είναι η φετινή σεζόν να τελειώσει άδοξα.

Πηγή: sportsfeed.gr

Σχετικά Άρθρα

Τραγικό! “Έφυγε” στα 52 του ο σπουδαίος Βαντίμ Καμούτσκιν!

Βόλει

Back to Top