Συρακόπουλος: “Ο Καββαδάς κινδύνευε να σταματήσει την καριέρα του…”

Αποκαλυπτικές τοποθετήσεις του γυμναστή του “κυανόλευκου” μπάσκετ.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Όσα είπε ο Πέτρος Συρακόπουλος στο basketplus.gr:

Για το ότι πρέπει να μένουμε ενεργοί στην καραντίνα:

Όχι μόνο στην καραντίνα, αλλά πάντα πρέπει να μένουμε ενεργοί. Το ιδανικό είναι να κάνουμε και 2 φορές την εβδομάδα κάποια άσκηση για να δυναμώνει το αερόβιο σύστημα αλλά και 2 φορές την εβδομάδα να κάνουμε κάποια άσκηση που βελτιώνει την ενδυνάμωση.

Κάθε ένα από τα δύο είναι σημαντικά και βοηθάει σε διαφορετικούς τομείς.

Για το από που πρέπει να ξεκινήσει κάποιος:

Το πρώτο ερώτημα για κάποιον είναι το τι έχει κάνει μέχρι τώρα. Αν κάποιος ζούσε μία καθιστική ζωή ακόμη και το να βγει μια βόλτα είναι μία καλή αρχή.\

Τώρα ένας αθλητής πρέπει να μείνει όσο πιο ενεργός μπορεί και να προσπαθήσει στα πλαίσια του εφικτού να φορτίσει το σώμα του και να είναι έτοιμος.

Κάποιος που έκανε ένα άθλημα, όπως μπάσκετ και ποδόσφαιρο και έτρεχε, δεν αρκεί να κάνει κάμψεις, πρέπει να βγει και να τρέξει, να κρατήσει ενεργούς όλους τους μύες.

Για το πως πρέπει να γυμναστεί ένας καθημερινός άνθρωπος αλλά και ένας επαγγελματίας αθλητής:

Το ανθρώπινο σώμα έχει το χαρακτηριστικό ότι προσαρμόζεται στις φορτίσεις τις οποίες δέχεται. Οι παίκτες έχουν κάποιες προσαρμογές.

Με το που υπάρχει μία απραξία μπαίνει το σώμα σε διαφορετική κατάσταση, και όσο μεγαλύτερη είναι η απραξία τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι η νέα περίοδος εφαρμογής.

Τώρα οι αθλητές πρέπει να κάνουν ότι μπορούν ώστε να κρατήσουν το σώμα τους. Αλλά ακόμη και οι πιο πειθαρχημένοι αθλητές δεν θα είναι έτοιμοι στο 100%.

Μία απλούστευση είναι ότι όσες εβδομάδες μείνουν εκτός αγωνιστικής δράσης, χρειάζονται οι μισές για επανένταξη.

Άμα τελειώναμε 4 εβδομάδες καραντίνας, το μίνιμουμ θα ήταν να έχουμε τρεις εβδομάδες μέχρι να παίξουμε. Να είναι 2 εβδομάδες επανένταξης και μία προπόνησης.

Για το ότι ο Ηρακλής δεν είχε φέτος θέματα τραυματισμών:

Οι μόνοι δύο τραυματισμοί που είχαμε ήταν από ατύχημα. Του Γκάρετ που του γύρισε το γόνατο σε μία επαφή στον αέρα, και με τον Ζάρα λίγο πριν την διακοπή.

Είναι και θέμα τύχης, αλλά και με τους δύο προπονητές που δουλέψαμε φέτος είχαμε πολύ καλή συνεργασία και αυτό βοηθάει.

Για τον Βασίλη Καββαδά:

Με τον Βασίλη είχα δουλέψει στο παρελθόν στον Αρκαδικό. Οπότε είχαμε μία σχέση εμπιστοσύνης. Πέρυσι ήταν πολύ άτυχος, έπαθε μία θλάση στην γάμπα και όταν πήγε να ξαναμπεί έπαθε υποτροπή.

Μετά έπαθε δεύτερη υποτροπή τον Φεβρουάριο. Έκανε ένα τρίμηνο επανένταξη, και μετά έπαθε νέα θλάση στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Όταν διακόπηκε το συμβόλαιο του Βασίλη με την ΑΕΚ ήρθε να δουλέψουμε μαζί, πριν ακόμη κλείσει στον Ηρακλή. Κάναμε μαζί εξετάσεις, ψάξαμε και βρήκαμε τον πιο αξιόπιστο ακτινολόγο κια αυτό που είδαμε ήταν πως αρχές Αυγούστου οι πληγή ήταν ακόμη ανοιχτή.

Φτιάξαμε ένα πλάνο, γιατί έπρεπε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Ο Βασίλης δεν κινδύνευε να χάσει μία σεζόν, αλλά να τελειώσει η καριέρα του.

Φτιάξαμε ένα πρωτόκολλο και με επιμονή και σκληρή δουλειά μπήκε σιγά-σιγά στην ομάδα και ήταν έτοιμος τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Πλέον είναι κάτι που κουβαλάει, έχει την ρουτίνα του και είναι κάτι που συντηρεί.

Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα, και για να πω την αλήθεια το θέμα του Βασίλη ήταν ένα μεγάλο κίνητρο για να έρθω στον Ηρακλή.

Ήταν μία πολύ σημαντική χρονιά για αυτόν, τα έπαιζε όλα για όλα φέτος.

Γιια το αν τον έχει εντυπωσιάσει κάποιος παίκτης με το work ethic του:

Ο Φώτης ο Γεωργαλάς είναι ένα παιδί που πέρυσι τον Ιούνιου δεν μπορούσε να σταθεί σε καλό επίπεδο στο επίπεδο 18 και 19 χρονών, ενώ πλέον στέκεται στην Α1 και απέναντι σε ξένους. Η διαφορά από τον Ιούνιο που σταματήσαμε μέχρι τώρα ήταν πολύ μεγάλη.

Για το πως αντέχει την καραντίνα:

Όταν κάτι δεν μπορεί να αλλάξει το αποδέχομαι και ασχολούμαι με πράγματα για τα οποία δεν είχα μέχρι τώρα τον χρόνο.

Πηγή: basketplus.gr

Σχετικά Άρθρα

Tα κορίτσια της ακαδημίας μπάσκετ της Αγ. Παρασκευής στο Ιβανώφειο (pics)

Μπάσκετ

Back to Top