Μέτρα αποφυγής συνωστισμού σε τράπεζες και εφορίες

Μετά τα επικίνδυνα φαινόμενα με τις ουρές, που παρατηρήθηκαν προσφάτως…

Επικαιρότητα

Στα μέτρα που έχει λάβει η ΑΑΔΕ, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε τράπεζες και εφορίες για την πληρωμή φορολογικών οφειλών, αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Όπως είπε σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εκδόθηκε έγκαιρα η απόφαση για παράταση καταβολής των φορολογικών οφειλών των πολιτών ηλικίας άνω των 70 ετών και εκείνων που έχουν αναπηρία από 80% και άνω μέχρι και την Παρασκευή 10 Απριλίου. Από τις 16 Μαρτίου, όλες οι εφορίες της χώρας λειτουργούν με e-mail και τηλέφωνα, έτσι ώστε να αποφευχθεί η άσκοπη επίσκεψη πολιτών στις εφορίες. Σήμερα, συνταξιούχοι έκαναν ουρές έξω από τράπεζες, χωρίς να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας, ενώ δεν έλειψε η ένταση μεταξύ τους.

Επίσης η ΑΑΔΕ, προχωρά στην περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών και στη χρήση της τεχνολογίας. Ήδη από εχθές είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική ενημέρωση σχετικά με τις επιστροφές και τις απαιτήσεις των πολιτών από το Κράτος. Η ενημέρωση αυτή, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού IBAN στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του Taxisnet, απλοποιεί πάρα πολύ τη σχετική διαδικασία, είπε ο κ. Πιτσιλής.

Επίσης, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, δίνεται η δυνατότητα για πληρωμή με κάρτα των ρυθμισμένων οφειλών μέσα από το Taxisnet. Δυνατότητα η οποία λειτουργεί ήδη και για τις λοιπές οφειλές, αυτές δηλαδή που δεν είναι σε ρύθμιση. «Κάνουμε και εμείς από την πλευρά μας έκκληση. Μένουμε σπίτι. Αλλάζουμε συνήθειες. Με τη βοήθεια των νεότερων μελών της οικογένειάς μας, μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για την προστασία μας. Μένουμε ασφαλείς, μένουμε υγιείς», κατέληξε.
Εκπρόσωπος των τραπεζών: Μην συνωστίζεστε στις τράπεζες

Έκκληση προς τους πολίτες να μην συνωστίζονται στις τράπεζες απηύθυνε η εκπρόσωπος της ΕΕΤ Χαρά Απαλαγάκη μετά τις σημερινές εικόνες με τις ουρές συνταξιούχων.

«Η σημερινή εικόνα δεν δικαιολογείται μετά τα μέτρα και την πρόνοια που έχει λάβει το τραπεζικό σύστημα. Τα τραπεζικά καταστήματα ήταν και θα παραμείνουν ανοιχτά. Είναι σαφές ότι η εξυπηρέτησή μας θα πρέπει να γίνει με αυστηρή προσήλωση των μέτρων που έχουν ληφθεί. Χρειαζόμαστε μια πειθαρχημένη ελευθερία για να έχουμε μελλοντικά μια πλήρη ελευθερία. Έχουμε σύμμαχο την τεχνολογία. Καλέσαμε από τις 13 Μαρτίου τους πολίτες να συνεχίζουν την οικονομική ζωή τους από απόσταση χωρίς να πάνε στο κατάστημα. Οι πληρωμές που μπορούν να γίνουν ψηφιακά έγιναν με ουρές, αδικώντας αυτά τα εργαλεία που μας δίνει η τεχνολογία», σημείωσε και πρόσθεσε: «Κάνουμε έκκληση στους πολίτες, διαβεβαιώνουμε τους ανθρώπους που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία ότι θα είμαστε κοντά τους να τους εξυπηρετήσουμε».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Ελεύθεροι οι δύο 20χρονοι, που αφαίρεσαν μπλούζα 16χρονου Ηρακλειδέα…

Διάφορα

Zέρβας: “Όχι στους ανεγκέφαλους ροπαλοφόρους – Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν!”

Διάφορα

Back to Top