Επιπλέον μέτρα σε δήμους της Καστοριάς και της Ξάνθης

Αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας για περιοχές, που πλήττονται ιδιαίτερα από τον φονικό ιό.

Επικαιρότητα

Για την περίοδο δεκατεσσάρων ημερών θα πρέπει να τηρηθούν επιπλέον μέτρα στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.

Σε καραντίνα τίθενται τρεις δήμοι της Καστοριάς και δύο της Ξάνθης, λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Προχωράμε στη λήψη πρόσθετων μέτρων τοπικού χαρακτήρα για να αποφύγουμε ευρύτερη εξάπλωση της νόσου στις συγκεκριμένες περιοχές. Ως εκ τούτου σήμερα τίθεται σε καραντίνα η ΠΕ Μεσοποταμίας της Καστοριάς που ξεκινά σήμερα στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσει για 14 ημέρες δηλαδή μέχρι τις 8:00 το βράδυ της 14ης Απριλίου», είπε.

Με την απόφαση αυτή απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος παρά μόνο για τροφοδοσία σε όλα τα χωριά της Δημοτικής ενότητας.

Επίσης πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στη μετακίνηση των πολιτών θα ισχύουν για 14 ημέρες σε πέντε δήμους και ειδικότερα Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης, όπου απαγορεύεται η κίνηση από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το επόμενο πρωί.

Σε αυτούς τους πέντε δήμους αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους τρεις ακόλουθους λόγους:

παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη β4

Η μετάβαση τελετή β5

η σύντομη μετακίνηση ατομική σωματική άσκηση για τις αλλαγές κατοικίδιου β6

Για την περίοδο αυτών των δεκατεσσάρων ημερών των επιπλέον μέτρων η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη γίνεται αποκλειστικά από το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι των δήμων .Όσον αφορά τη μετάβαση τελετή κατά τη συγκεκριμένη περίοδο επιτρέπεται παρουσία μόνο σε περιπτώσεις κηδείας και αποκλειστικά και μόνο συγγενείς πρώτου βαθμού.
Τέλος οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχουν τη δυνατότητα να τα βγάζουν για 15 λεπτά και μόνο πέριξ της οικίας τους.

Πηγή: voria.gr

Σχετικά Άρθρα

Ελεύθεροι οι δύο 20χρονοι, που αφαίρεσαν μπλούζα 16χρονου Ηρακλειδέα…

Διάφορα

Zέρβας: “Όχι στους ανεγκέφαλους ροπαλοφόρους – Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν!”

Διάφορα

Back to Top