Καντζούρης: “Για τον Ηρακλή, τα καλύτερα έρχονται…”

Νότα αισιοδοξίας, μέσα σε μία ζοφερή περίοδο, από τον κόουτς του “κυανόλευκου” μπάσκετ.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Όσα είπε ο Ηλίας Καντζούρης στο basketplus.gr:

Αρχικά ανέφερε:

Είμαστε όλοι καλά. Είμαστε απομωνομένοι στο σπίτι μας με την οικογένεια μας και προσπαθούμε εντός του σπιτιού να κάνουμε πράγματα ώστε να κυλούν οι μέρες μας δημιουργικά.

Για το ότι φαίνεται ότι ολοκληρώνεται η χρονιά:

Όποιος ασχολείται με τον αθλητισμό ξέρει ότι η πεμπτουσία της χρονιάς είναι το τέλος. Εκεί όπου κρίνονται οι στόχοι και οι κόποι. Υπάρχουν όμως κάποιοι λόγοι ανωτέρας βίας. Ζούμε μία κατάσταση στην οποία δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε το μπάσκετ.

Προέχει η υγεία και η ασφάλεια όλων μας για να μπορούμε να μιλήσουμε για την προσωπική και επαγγελματική μας ζωή.

Για την κατάσταση σε ότι έχει να κάνει με το μπάσκετ:

Η αλήθεια είναι ότι αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε στο απόλυτο σημείο μηδέν. Σε μία κατάσταση που δεν μπορούμε να κάνουμε την παραμικρή πρόβλεψη. Οι μέρες προχωράνε και αυτήν την στιγμή φαντάζει δύσκολο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Οι ομάδες βρίσκονται 20 μέρες χωρίς καμία προπόνηση. Απαγορεύονται και οι ομαδικές αλλά ουσιαστικά και οι ατομικές προπονήσεις. Είναι μία δύσκολη πραγματικότητα που όσο περνάει ο καιρός γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

Η Ευρωλίγκα είπε να περιμένουμε, αλλά βλέπουμε τους Ολυμπιακούς αγώνες να ακυρώνονται. Όταν γίνεται αυτό καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα.

Για το ότι η φετινή προσπάθεια φαίνεται να μένει ημιτελής λόγω κορονοϊού:

Όταν μία προσπάθεια μένει ημιτελής υπάρχει η πικρή γεύση. Αλλά πάνω από όλα, πάνω από την ομάδα είναι η υγεία μας. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό αλλά πρέπει να σκεφτούμε ρεαλιστικά και να δούμε πως είναι η πραγματικότητα.

Ο Ηρακλής και το μπάσκετ δεν τελειώνει τον Μάρτιο του 20′. Για να μιλάμε για το μέλλον πρέπει να έχουμε και την υγεία μας.

Για το αν ο Ηρακλής θα πήγαινε ακόμη καλύτερα:

Αυτό αυτήν την στιγμή είναι κάτι που δεν μπορούμε να το απαντήσουμε. Η ομάδα ήταν στον σωστό δρόμο και τα παιδιά δούλευαν πάρα πολύ καλά. Είναι όμως ερωτήματα που αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Είναι πράγματα που με έναν αστερίσκο μπαίνουν δεξιά ή αριστερά της μεγάλης εικόνας.

Για τον Βασίλη Κικίλια με τον οποίο γνωρίζεται εδώ και πολλά χρόνια:

Με τον Βασίλη γνωριζόμαστε από μικρά παιδιά. Μας συνδέει μία μακρόχρονη φιλία και η κουμπαριά που έχουμε.

Επειδή τον ξέρω από μικρό παιδί είναι μαχητής και νικητής. Δεν τα παρατάει ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Και με την επικοινωνία που έχω μαζί του πρέπει να σας πω ότι δουλεύει νυχθημερόν για να ελέγξει τα πράγματα που μπορούμε να ελέγχουμε.

Για το αν έχει επικοινωνία με τους υπόλοιπους ανθρώπους της ομάδας:

Υπάρχει μία επικοινωνία στο μέτρο του δυνατού. Όλοι οι ξένοι είναι στην Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία. Υπάρχει επικοινωνία με κάποια στελέχη αλλά δεν υπάρχει η καθημερινότητα μιας ομάδας.

Για το ότι πολλοί φίλοι του Ηρακλή θέλουν να δουν την ομάδα στην Ευρώπη:

Χαίρομαι πάρα πολύ για όλες αυτές τις απόψεις. Μακάρι να πατήσουμε ένα μαγικό κουμπί και αύριο να είναι όλα καλά. Θα χρειαστεί σίγουρα ένα χρονικά διάστημα. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι αν τα πράγματα είναι όπως πρέπει, θα γίνουν όλα όπως πρέπει να γίνουνε.

Για το αν μπορεί ο Ηρακλής να συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν, ή αν αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα:

Πολύ ειλικρινά θέλω να πω το εξής. Επειδή έχω ζήσει μία ομάδα να έχει διπλές και τριπλές υποχρεώσεις. Σας λέω ειλικρινά ότι μία ομάδα πρέπει να είναι πάρα πολύ καλά δομημένη και οργανωμένη.

Αυτό δεν γίνεται από την μία στιγμή στην άλλη. Αυτό έχει να κάνει με το τι θέλει η ιδιοκτησία. Η πραγματικότητα όμως με δύο παιχνίδια την εβδομάδα προϋποθέτει πάρα πολλά πράγματα.

Τέλος ανέφερε:

Ελπίζω όλοι να είναι καλά, να μείνουν στα σπίτια τους όπως είναι αναγκαίο και να έρθει η κανονικότητα όσο πιο γρήγορα. Υγεία σε όλους, υγεία στον κόσμο του Ηρακλή, και θεωρώ ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Πηγή: basketplus.gr

Σχετικά Άρθρα

Tα κορίτσια της ακαδημίας μπάσκετ της Αγ. Παρασκευής στο Ιβανώφειο (pics)

Μπάσκετ

Back to Top