- Bluearena - https://bluearena.gr -

Σούλερ: “Ελπίζω να επιστρέψω στον Ηρακλή!”

Η συνέντευξη του Τζαμάλ Σούλερ στο sdna.gr:

Ο 34χρονος γκαρντ του Ηρακλή, Τζαμάλ Σούλερ μίλησε από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όπου βρίσκεται, για το πως βίωσε την επιδημία του κορωνοϊού στην χώρα μας, την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα του, ενώ εξέφρασε την άποψη του για την ενδεχόμενη διακοπή του πρωταθλήματος και τα συμβόλαια των παικτών.

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ομάδα του, τον Ηρακλή, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τους μήνες που αγωνίστηκε με τη φανέλα του «Γηραιού», ενώ παράλληλα αποθέωσε τους οπαδούς των «κυανόλευκων» τους οποίους όπως ο ίδιος λέει, θα θυμάται για πάντα.

– Τζαμάλ, πρώτα απ’ όλα πες μας πως ήταν η επιστροφή στις ΗΠΑ και αν αντιμετώπισες κάποια δυσκολία στο ταξίδι σου, γιατί γνωρίζουμε ότι εκείνες τις μέρες υπήρξε ένα χάος στα αεροδρόμια…

«Ευτυχώς το ταξίδι μας για την Αμερική ήταν σχετικά εύκολο για εμένα και την οικογένεια μου. Φύγαμε από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στις 8 το πρωί και στις 4 τα ξημερώματα ήμασταν στο σπίτι μας. Είχαμε μια στάση στο Μόναχο όπου μας ρώτησαν πολλές λεπτομέρειες για το ταξίδι μας, το που θα πηγαίναμε και από που ξεκινήσαμε. Όταν φτάσαμε στις ΗΠΑ υπήρξε ανάλογη διαδικασία και έλεγχος από το κέντρο νοσημάτων, αλλά ευτυχώς η αναμονή ήταν συντομότερη από ότι φοβόμασταν».

– Πως είναι η κατάσταση τώρα στην Βιρτζίνια όπου διαμένετε;

«Όταν φτάσαμε την Πέμπτη, υπήρχαν 99 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Βιρτζίνια και σε λιγότερο από μια εβδομάδα έχουν αυξηθεί σε 300. Είναι μια πολύ άσχημη κατάσταση όχι μόνο στην πολιτεία που διαμένουμε εμείς αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο γενικότερα».

– Οι τελευταίες μέρες σου στην Ελλάδα ήταν περίεργες καθώς ήσουν σε μια ξένη χώρα με την οικογένεια σου τη στιγμή που ο κορωνοϊός εξαπλώνονταν. Πως βίωσες αυτές τις μέρες, πως σου φάνηκαν τα μέτρα που πήρε η Ελλάδα και αντίστοιχα η Αμερική;

«Περίεργη και τρομαχτική θα έλεγα ότι ήταν η τελευταία μου εβδομάδα στην Ελλάδα και για μένα αλλά και για την οικογένεια μου. Όμως είμαι χαρούμενος που η χώρα σας το χειρίστηκε τόσο καλά το θέμα! Τις τελευταίες μέρες παραμέναμε στο διαμέρισμα μας ασφαλείς και είχαμε αρκετό φαγητό για τουλάχιστον ένα μήνα, καθώς δεν γνωρίζαμε τι θα συμβεί με το πρωτάθλημα αλλά και με τη χώρα γενικότερα.

Στην Αμερική νομίζω οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το πήραν στα σοβαρά όλο αυτό, νόμιζαν πως είναι κάτι «αστείο», κάτι αμελητέο ή κάτι που αφορούσε μόνο τους ηλικιωμένους ανθρώπους και τώρα που αυξάνονται τα κρούσματα έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει πρόβλημα. Όλο και περισσότερες πόλεις ζητάνε βοήθεια από τον Πρόεδρο Τραμπ και απαιτούν αυστηρότερα μέτρα, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα κατά τη γνώμη μου».

– Μέχρι πριν περνούσες το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο γήπεδο. Πως είναι να μην έχεις τη δυνατότητα να αγωνιστείς τον Μάρτιο και να μην μπορείς να κάνεις ούτε καν προπόνηση;

«Δεν έχω μείνει ποτέ στη ζωή μου για τόσες ώρες στο σπίτι και τόσο νωρίς μέσα στη σεζόν σε ολόκληρη την καριέρα μου. Είναι πολύ περίεργο συναίσθημα όχι μόνο εξαιτίας των αγώνων και των προπονήσεων αλλά για τη ζωή μας γενικότερα. Είναι σαν να έχει σταματήσει ο κόσμος! Περνάω τον χρόνο μου μόνο με την οικογένεια μου, φυσικά μένουμε στο σπίτι και το καλό είναι ότι ξεκουράζομαι πολύ».

– Η διοργανώτρια αρχή πρότεινε πριν από μερικές ημέρες την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Πιστεύεις ότι αυτή θα είναι η πιο σωστή απόφαση ή θα ήθελες να συνεχιστεί το πρωτάθλημα όταν όλο αυτό με την επιδημία του κορωνοϊού θα έχει τελειώσει;

«Πιστεύω ότι είναι μια λογική απόφαση σκεπτόμενος την υγεία όλων μας. Από την άλλη όμως αν το σκεφτώ λίγο «εγωιστικά» θα ήθελα να τελειώσουμε τη σεζόν γιατί πιστεύω ότι η ομάδα θα είχε μια πολύ καλή πορεία στα πλέι οφς. Πιστεύω ότι αν περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η σεζόν για παράδειγμα το καλοκαίρι, όμως θα έπρεπε να δούμε και τις απαγορεύσεις πτήσεων που ενδεχομένως να υπάρχουν αλλά και την υγεία και την ασφάλεια όσων συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, που είναι και το βασικότερο».

– Γνωρίζεις τι πρόκειται να συμβεί με τα συμβόλαια σας και πως θα μπορούσε να λυθεί αυτό το θέμα; Είναι κάτι που προφανώς σας ανησυχεί γιατί είστε επαγγελματίες παίκτες…

«Αυτό είναι ένα περίπλοκο και ευαίσθητο θέμα γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι κάτι έχουν να χάσουν. Οι ομάδες, οι παίκτες, οι μάνατζερ, οι χορηγοί και οι φίλαθλοι. Κατά τη γνώμη μου οι ομάδες θα πρέπει είτε να τηρήσουν τα συμβόλαια είτε να διαπραγματευτούν με τους παίκτες για να βρεθεί μια λύση από κοινού. Οι περισσότεροι παίκτες είναι παντρεμένοι, έχουν παιδιά και οικογένειες που συντηρούν και πραγματικά χρειάζονται αυτά τα χρήματα. Όπως είπα είναι περίπλοκο ζήτημα και θα πρέπει να το διαχειριστούμε όλοι με σωστή συνεννόηση και επαγγελματισμό πάνω απ’ όλα».

– Πέρασες μόνο μερικούς μήνες στην Ελλάδα, όμως έκανες κάποια εκπληκτικά παιχνίδια με τη φανέλα του Ηρακλή και οι φίλαθλοι δείχνουν μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπο σου. Πως ήταν αυτή η σεζόν για εσένα; Θα επιθυμούσες να επιστρέψεις στο ελληνικό πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά;

«Πραγματικά ήταν υπέροχοι οι μήνες μου στην Ελλάδα και τον Ηρακλή! Για μένα αυτή ήταν από τις καλύτερες σεζόν μου στα 12 χρόνια καριέρας μου και θα μπορούσα να πω από τις πιο διασκεδαστικές μέσα στο γήπεδο. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα ως ομάδα όπως είναι φυσιολογικό, σε ένα πρωτάθλημα με αρκετές αλλαγές αλλά η αγάπη που εξέλαβα από τον κόσμο του Ηρακλή είναι κάτι που θα το θυμόμαστε για πάντα και εγώ και η οικογένεια μου.

Τα εντός έδρας ντέρμπι με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ ήταν οι καλύτερες στιγμές της χρονιάς! Η ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο ανεξάρτητα από το αν χάναμε ή κερδίζαμε, είναι σίγουρα η καλύτερη που έχω συναντήσει στην επαγγελματική μου πορεία. Πραγματικά τους αγαπώ τους οπαδούς του Ηρακλή, ήταν εκπληκτικοί μαζί μου και με την οικογένεια μου. Αγαπώ την πόλη της Θεσσαλονίκης και οι άνθρωποι που γνώρισα με έκαναν να νιώσω σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου. Ελπίζω ότι θα επιστρέψω για να τελειώσω ότι άφησα στη μέση με τον Ηρακλή!».

Πηγή: sdna.gr