Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη!

Έντονη διασπορά του ιού στη συγκεκριμένη περιοχή.

Επικαιρότητα

Μετά από ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή της νόσου σε κοινότητα της Ξάνθης, οι κάτοικοι τίθενται χωρίς εξαίρεση σε κατ΄οίκον καραντίνα.

Σε καραντίνα τέθηκε από τις 6 το απόγευμα ολόκληρη η κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης στην Ξάνθη, μετά από ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή του covid-19, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι εννέα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης τις τελευταίες έξι ημέρες βρέθηκαν θετικοί στον ιό και συγκρίνοντας τα μοντέλα εξάπλωσης προέκυψε σαφέστατη ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή», τόνισε.

Με σύμφωνη γνώμη όλων των αρμόδιων φορέων αποφασίστηκε οι κάτοικοι του Εχίνου να τεθούν χωρίς καμία εξαίρεση σε κατ’οίκον περιορισμό από σήμερα στις 18:00 μέχρι τις 7 Απριλίου, ενώ για τη διανομή φαρμάκων και τροφίμων θα επιστρατευτεί η πυροσβεστική υπηρεσία. Παράλληλα ο δήμος θα ενισχυθεί με δυνάμεις του ΕΚΑΒ.

Το αίτημα για την καραντίνα υποβλήθηκε από την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ένας 77χρονος άνδρας από την περιοχή του δήμου Μύκης κατέληξε σήμερα ανεβάζοντας, αποτελώντας το 21ο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα και το πρώτο στον νομό.

Πηγή: voria.gr

Σχετικά Άρθρα

Ελεύθεροι οι δύο 20χρονοι, που αφαίρεσαν μπλούζα 16χρονου Ηρακλειδέα…

Διάφορα

Zέρβας: “Όχι στους ανεγκέφαλους ροπαλοφόρους – Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν!”

Διάφορα

Back to Top