Θέος: “Η κουλτούρα του Συλλόγου προτάσσει την αλληλεγγύη και την κοινωνική ευθύνη”

Ο πρόεδρος του Γυμναστικού αναφέρεται στην εξαιρετική πρωτοβουλία απόδοσης των “κυανόλευκων” εγκαταστάσεων στη διάθεση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στην προοπτική αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ερασιτέχνης

Όσα είπε ο Φώτης Θέος στον συνάδελφο Γιάννη Σαλεπάκη και στο sdna.gr:

Ο Γ.Σ Ηρακλής ενημέρωσε με επιστολή την διεύθυνση του ΑΧΕΠΑ πως είναι πρόθυμος να διαθέσει τις εγκαταστάσεις του οι οποίες βρίσκονται απέναντι από το νοσοκομείο εάν αυτό χρειαστεί για να αποσυμφορηθεί το σύστημα υγείας. Οι «κυανόλευκοι» με αυτή τους την κίνηση δίνουν συνέχεια στην στήριξη που προσφέρουν στους εργαζόμενους του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, οι οποίοι έχουν κληθεί να σηκώσουν το μεγάλο βάρος της πανδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Προ ημερών σε συνεργασία με τον οργανωμένο σύνδεσμο φίλων του Ηρακλή «Αυτόνομη Θύρα 10» η διοίκηση των «κυανόλευκων» είχε ενημερώσει πως θα λειτουργεί την καφετέρια η οποία ανήκει στον σύλλογο, προκειμένου να εξυπηρετεί δωρεάν όλους τους εργαζομένους του ΑΧΕΠΑ.

Ωστόσο οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη Ηρακλή επέλεξαν να πάνε ένα βήμα παραπέρα την στήριξη τους στο γειτονικό νοσοκομείο, αλλά και στην δημόσια Υγεία προσφέροντας αφιλοκερδώς τους χώρους του Κοσμοπούλειου Αθλητικού Κέντρου, προκειμένου να γίνουν δομές που θα εξυπηρετήσουν στην αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας.

Ο πρόεδρος του Γ.Σ Ηρακλής Φώτης Θέος, μίλησε για τις προθέσεις των «κυανόλευκων» τονίζοντας πως η ταυτότητα και το παρελθόν του συλλόγου οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση. «Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το ΑΧΕΠΑ οπότε βλέποντας την κατάσταση ήταν μια κίνηση που ήθελαν πολλοί να γίνει. Ο Ηρακλής από την ίδρυση του μέχρι σήμερα πρεσβεύει την κοινωνική αλληλεγγύη και είναι δίπλα σε όλους όσους το έχουν ανάγκη. Η κουλτούρα του σωματείου είναι τέτοια που δεν άφηνε το περιθώριο να μείνουμε μακριά από όλα αυτά», ήταν το αρχικό σχόλιο του και στην συνέχεια αναφέρθηκε στις κινήσεις που είχαν πραγματοποιήσει οι «κυανόλευκοι» στο παρελθόν όταν και πάλι είχαν παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις για να προσφέρουν βοήθεια στην πόλη της Θεσσαλονίκης. «Ο Ηρακλής έχει παραχωρήσει και στο παρελθόν τις εγκαταστάσεις του, έχοντας βοηθήσει πραγματικά την πόλη. Όπως το 1917 με την μεγάλη πυρκαγιά η οποία είχε πλήξει τη Θεσσαλονίκη. Την περίοδο του πρώτου αλλά και του δεύτερου παγκόσμιου πόλεμου και όποτε ακόμα χρειάστηκε».

Ο Ηρακλής ενημέρωσε επισήμως την διεύθυνση του ΑΧΕΠΑ για τις προθέσεις του προσφέροντας κάθε κτήριο και μέρος ιδιοκτησίας του στην διάθεση του νοσοκομείου, με τον επικεφαλής των «κυανόλευκων» Φώτη Θέο να δηλώνει: «Ενημερώσαμε την διεύθυνση του ΑΧΕΠΑ με επιστολή πως εφόσον χρειαστεί και επιθυμούν οι εγκαταστάσεις του Γ.Σ Ηρακλής είναι στη διάθεση του νοσοκομείου. Όλα τα γήπεδα μας και τα γραφεία μας είναι στην διάθεση τους, προκειμένου να συμβάλουμε και εμείς στην αποσυμφόρηση της δημόσιας Υγείας».  Επιπλέον πρόσθεσε: «Η ταυτότητα του συλλόγου είναι τέτοια που μας αναγκάζει να παλεύουμε για το κοινωνικό καλό και προσφέρουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να βοηθήσουμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Έτσι οποιοδήποτε μέρος επιθυμεί να έχει η διεύθυνση του νοσοκομείου από τις εγκαταστάσεις μας θα είναι στην διάθεση τους, με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετηθεί το νοσηλευτικό προσωπικό και όποιος άλλος το χρειάζεται».

Πηγή: sdna.gr

Back to Top