Ο Ηρακλής εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιαίτερη ταυτότητά του…

Παραμένει ζωντανό το πνεύμα και το μεγαλείο του Συλλόγου, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές δοκιμασίας για τον ίδιο και την κοινωνία…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του συναδέλφου Γιάννη Σαλεπάκη για το sdna.gr:

Μια σειρά λαθών και κακοδιαχείρισης οδήγησε τον Ηρακλή στο άγνωστο. Το περασμένο καλοκαίρι κανείς δεν γνώριζε σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν οι «κυανόλευκοι», εν τέλει και όταν όλες οι εναλλακτικές έπαψαν να υφίστανται στον Ηρακλή επέλεξαν την ολική επανεκκίνηση από το χαμηλότερο επίπεδο, αυτό της Γ’ ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δήλωσε συμμετοχή στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ και αποφάσισε να στήσει ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ από την αρχή, ερευνώντας παράλληλα μια σταθερή λύση για το μέλλον. Οι άνθρωποι του Ηρακλή βασίστηκαν στον κορμό των περσινών ακαδημιών και με την προσθήκη τριών πολύπειρων ποδοσφαιριστών (Περόνε, Κανακούδη, Τάι) εξασφάλισαν την αγωνιστική τους επιτυχία.

Ωστόσο κανείς στον Ηρακλή δεν θέλησε να μείνει σε μια άνετη και αγωνιστικά επιτυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα της Γ’ ΕΠΣΜ. Κύριο μέλημα των ανθρώπων του Γηραιού ήταν να κρατήσουν «ζωντανή» την ταυτότητα του συλλόγου που διαχρονικά διατηρεί ενεργό ρόλο στην κοινωνία μέσω των δράσεων του.

Σε μια κατηγορία με μηδενικά έσοδα και ελάχιστη προβολή ο Ηρακλής τόλμησε να… θυσιάσει ακόμα και τα ελάχιστα που θα μπορούσε να πάρει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος εκεί που κάθε ομάδα προσδοκά μια σημαντική προσέλευση που θα φέρει σημαντικά για την λειτουργία του συλλόγου έσοδα.

Εκεί ο Ηρακλής επέλεξε να κάνει μια αξιέπαινη κίνηση και να δωρίσει όλα τα έσοδο της πρεμιέρας για την νοσηλεία του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ που έπρεπε να μεταβεί στις Η.Π.Α. Η προσέλευση στον πρώτο αγώνα των «κυανόλευκων» ήταν πρωτόγνωρη για το επίπεδο της ΕΠΣΜ και ήρθε ως επιβράβευση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι κινήσεις των ανθρώπων του Ηρακλή όμως δεν σταμάτησαν εκεί και με την πρώτη ευκαιρία θέλησαν να δώσουν συνέχεια στις κοινωνικές τους ενέργειες. Στις 28 Φεβρουαρίου οι «κυανόλευκοι» αντιμετώπισαν σε φιλικό την ομάδα ΑΡΜΑ του Δικηγορικού Συλλόγου με όλα τα έσοδα της αναμέτρησης να πηγαίνουν στο «Παιδικό Χωριό SOS».

Τέλος οι «κυανόλευκοι» την φετινή σεζόν στηρίζουν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα η ομάδα ποδοσφαίρου του Ηρακλή θα φέρει στο μπροστινό μέρος της φανέλας της το λογότυπο του Οργανισμού, ενώ αναμένεται να υπάρξει και περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών.

Πηγή: sdna.gr

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top