- Bluearena - https://bluearena.gr -

Καραμπέτσος: “Final 4 για τα play off και play out”

Σε διαδικτυακή του συνέντευξη ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ έδειξε τις λύσεις που έχουν προκριθεί σε περίπτωση επανέναρξης των πρωταθλημάτων.

Ο Γιώργος Καραμπέτσος τόνισε ότι για να έχουμε την οποιαδήποτε αλλαγή, εφόσον βελτιωθεί η κατάσταση και οι συνθήκες το επιτρέψουν, χρειάζεται και η απαραίτηση συνδρομή του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

«Το βάρος όλο θα πέσει στην ομοσπονδία για να πάρει τις αποφάσεις. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό. Επεξεργαζόμαστε την τροποποίηση των προκηρύξεων. Μόλις γίνει αυτό τότε θα ξέρουμε τι θα κάνουμε. Τα πάντα εξαρτώνται από τις αποφάσεις τις αρμόδιας επιτροπής και το πού θα φτάσει η κατάσταση με τον ιό. Πάνω που βγάλαμε το βόλεϊ από την εντατική, πρέπει να το ξαναβάλουμε εκεί. Η πρώτη μου σκέψη είναι τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Αν γίνουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ θα γίνουν σε μορφή φάιναλ φορ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμπέτσος ενώ αναφερόμενος στις εθνικές ομάδες σημείωσε:

«Ότι έχει σχέση με αναπτυξιακό σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχω την αίσθηση ότι δε θα γίνει τίποτα. Κατά πάσα πιθανότητα δε θα γίνει κι ο όμιλος του Ευρωπαϊκού Παίδων που είχαμε αναλάβει και θα φιλοξενείτο στο Καρπενήσι. Το Silver League δε θα γίνει. Μάλλον θα γίνουν τα προκριματικά ευρωπαϊκού που είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν 15-16 Αυγούστου. Την 1η του Ιούλη θα πρέπει να μπουν οι ομάδες σε φάση προετοιμασίας»

Τέλος αναφερόμενος στα οικονομικά τόνισε μεταξύ άλλων: «Αν αυτό συνεχιστεί άλλους δύο μήνες θα πάμε πίσω δύο χρόνια στο οικονομικό. Κάθε χρόνο μειώνω τα έξοδα αρκετά. Για φέτος εκτός από τις υποχρεώσεις για τις Εθνικές ομάδες έχω διακανονίσει να δώσω ένα εκατομμύριο σε προμηθευτές. Θα έχει το βόλεϊ μεγάλο πρόβλημα. Ο υπουργός κάνει ό,τι είναι δυνατό. Χειρότερο από τον κορωνοϊό είναι ότι το βόλεϊ χρωστάει, ένας να κάνει μία κατάσχεση μου κλείνει το άθλημα. Τρεισήμισι εκατομμύρια χωρίς τα δικαστικά έξοδα κληρονόμησα».

Πηγή: sportsfeed.gr