- Bluearena - https://bluearena.gr -

Τζιουμάκας: Από την καραντίνα του Ιράν, στην καραντίνα της Ελλάδας…

Προτού προλάβει να κλείσει δύο μήνες στο Ιράν, ο Γιώργος Τζιουμάκας μετά και την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος στην Ασιατική χώρα λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού επέστρεψε στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη.

Μία επιστροφή που άργησε 15 μέρες λόγως της αναμονής για το αν θα υπήρχε οριστική διακοπή, αλλά το βασικότερο πρόβλημα ήταν οι ακυρώσεις όλων των πτήσεων από την πόλη Γιαζντ, όπου διέμενε σε ξενοδοχείο που του είχε κλείσει η ομάδα του Σαχντάμπ.

«Δεν είναι ότι φοβήθηκα. Η ομάδα μας είχε βάλει σε πολύ ασφαλή τοποθεσίες, δεν βγαίναμε και στην αρχή η αναβολή ήταν για δύο εβδομάδες. Αφού πέρασε μία εβδομάδα τότε αποφασίστηκε η οριστική διακοπή για λόγους δημόσιας υγείας. Οπότε η όλη εμπειρία μου εκεί ήταν λίγο ελλιπής. Στη πόλη που έμενα εγώ μέχρι να φύγω υπήρχαν δύο κρούσματα, όμως υπήρχε ανησυχία, άγχος και ήμασταν συνέχεια στο ξενοδοχείο» λέει ο Γιώργος Τζιουμάκας και συνεχίζει:

«Καθόμασταν με τους συμπαίκτες μου όλη μέρα στο ξενοδοχείο και ψάχναμε εισιτήριο για να γυρίσουμε στις πατρίδες μας. Είχαν ακυρωθεί οι πτήσεις και περιμέναμε να ανοίξει πάλι το αεροδρόμιο για να γυρίσουμε. Στη πρώτη διαθέσιμη πτήση η ομάδα έκλεισε σε όλους εισιτήρια και γυρίσαμε. Δεν υπήρχε όμως κίνδυνος».

Ανακούφιση και προφύλαξη στο σπίτι

Εδώ και μία εβδομάδα ο Γιώργος Τζιουμάκας βρίσκεται στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη και νιώθει ανακουφισμένος όπως και οι γονείς του που γύρισε εγκαίρως, καθώς στο Ιράν πλέον επικρατεί πανικός με τον κορονοϊό, με περισσότερους από 500 θανάτους. Ο διεθνής διαγώνιος βρίσκεται ουσιαστικά σε… καραντίνα για πάνω από 15 μέρες σε Ιράν και Ελλάδα.

«Ένα άγχος φυσικά και το είχαν οι γονείς μου μέχρι να γυρίσω, όμως τους είχα πει ότι δεν υπήρχε κίνδυνος εκεί που ήμουν. Ουσιαστικά ήμουν και εκεί σε καραντίνα. Για να είμαστε σίγουροι, με το που γύρισα ο πατέρας μου, ο αδερφός μου και κάποιοι άλλοι που είχα συναναστραφεί καθίσαμε όλοι και ακόμα είμαστε στο σπίτι. Ασχέτως που ήμουν μόνο στο ξενοδοχείο στο Ιράν και δεν είχα βγει, μείναμε όλοι μέσα».

Οι φίλοι του στην Ιταλία

Από το 2013 έως και το 2018 ο Γιώργος Τζιουμάκας βρισκόταν στην Ιταλία, όπου αγωνίστηκε σε Κούνεο, Περούτζια, Πιατσέντζα και Καστελάνα και αναπόφευκτα δεν θα μπορούσε να μην τον έχει επηρεάσει η κατάσταση στη γειτονική χώρα.

«Έχω συχνή επικοινωνία με φίλους στην Ιταλία και μιλάω αρκετά συχνά και ευτυχώς δεν έχω κάποιον φίλο με πρόβλημα υγείας. Είναι στο σπίτι τους, βγαίνουν μόνο για το σούπερ μάρκετ και δεν κάνουν τίποτα. Όλα έχουν νεκρώσει» τονίζει ο Τζιουμάκας και ζητάει από όλους τους Έλληνες να δουν την κατάσταση που βιώνει η Ιταλία και να παραδειγματιστούν.

«Να δούμε τι γίνεται στην Ιταλία. Αυτό και μόνο φτάνει για να ευαισθητοποιηθούμε όλοι για να κοιτάξουμε όλοι την υγεία του διπλανού μας. Μην νομίζουμε ότι είμαστε άτρωτοι, υπάρχουν και οι γύρω μας».

Πηγή: volleynews.gr