- Bluearena - https://bluearena.gr -

Αναβολή όλων των αγώνων της ΕΠΣΜ για το ΣΚ 7-8/3

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΣΜ:

Με ομόφωνη απόφαση του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Μακεδονίας, επ’ αφορμή των κρουσμάτων βίας που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα, ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες του Σαββατοκύριακου 7 – 8 Μαρτίου 2020 των πρωταθλημάτων ανδρών και Υποδομών της Ένωσης.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας σεβόμενη τις αξίες και τις αρχές της και αντιμετωπίζοντας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ως ΑΓΑΘΟ και όχι ως ΠΡΟΪΟΝ, καλεί σε συνάντηση για εποικοδομητική συζήτηση όλα τα σωματεία της δύναμής της, τους προπονητές, διαιτητές και δημοσιογράφους για την αντιμετώπιση των φαινομένων αθλητικής βίας στο νομό μας και την αποτροπή τους.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, που παρευρέθηκαν όλα τα μέλη αυτού, ύστερα από συζήτηση τριών ωρών αναπτύχθηκαν διεξοδικά τα φαινόμενα βίας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ελήφθησαν μέτρα που θα υλοποιηθούν άμεσα.

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 και ώρα 12.00 σε χώρο που θα ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των σωματείων της δύναμης της ΕΠΣ Μακεδονίας και θα κληθούν να συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ οι Πρόεδροι και οι προπονητές αυτών.

Θα ακολουθήσει συνάντηση εκπροσώπων του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΜ με τους διαιτητές τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 και ώρα 20.00 στην αίθουσα διαλέξεων του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης και με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον ερασιτεχνικό χώρο την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 και ώρα 19.00 στα γραφεία της Ένωσης (Τσιμισκή 31).

Κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου τοποθετήθηκαν όλοι οι σύμβουλοι της Ένωσης, αναζητήθηκαν τα αίτια που δημιουργούν τα φαινόμενα αυτά και τα μέτρα αποσυμπίεσης των συντελεστών των αγώνων.

Όπως υποστήριξαν πρέπει να γίνει συνολική προσπάθεια απ’ όλους έτσι ώστε να απομονωθούν και να απομακρυνθούν από τα γήπεδα όσοι έχουν παραβατικές συμπεριφορές, να επιβληθούν αυστηρότερες ποινές, να γίνουν προτάσεις στην ΕΠΟ για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις πειθαρχικές ποινές και τις δηλώσεις που δυσφημούν το άθλημα και τους φορείς αυτού, να συνδεθεί η επιβολή προστίμων ή άλλων ποινών με κίνητρα για την κατάκτηση κυπέλλου ήθους ή άλλων ευεργετικών μέτρων για τα σωματεία που ξεχωρίζουν και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση με την εν γένει συμπεριφορά τους.

Ας το καταλάβουν επιτέλους ΟΛΟΙ, ότι η βία δεν έχει καμία θέση στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και γενικότερα στο ποδόσφαιρο.