Ο οργανωμένος και ομαδικός Ηρακλής, έγραψε ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ

Κατέρριψε κάθε ελληνικό προηγούμενο στον τομέα των ασίστ ο Ημίθεος, ο οποίος – πλέον – παίζει οργανωμένο και μεθοδικό μπάσκετ – Όλα τα στατιστικά στοιχεία, που απορρέουν από την αναμέτρηση με τον Ιωνικό.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η 9η νίκη του στη φετινή ΕΚΟ Basket League επί του Ιωνικού Affidea ήρθε με εμφατικό τρόπο για τον Ηρακλή και με κάποιες επιδόσεις των οποίων η σημασία, ξέφυγε από τα στενά όρια της φετινής περιόδου. Σημαντικότερη ίσως όλων, εκείνη των 31 ασίστ που καταγράφηκαν στη στατιστική του και που αποτελούν ρεκόρ ιστορίας για τον Ηρακλή στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο που σημείωσε στις 19 Οκτωβρίου απέναντι στη Λάρισα με 29 ασίστ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παράλληλα σημείωσε και την τρίτη καλύτερη επίδοση της ιστορίας της στα ριμπάουντ με τα 50 που είχε σήμερα. Οι προηγούμενες ήταν εκείνες των 57 που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Μίλωνα της σεζόν 2000-01 και των 54 ριμπάουντ του εντός έδρας αγώνα με τον ΒΑΟ της σεζόν 1996-97.

Ο Ηρακλής έφτασε σε «100άρα» μετά από σχεδόν 16 χρόνια στην κατηγορία. Ήταν 5 Ιουνίου 2004 όταν τα κατάφερε για τελευταία φορά στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα σημειώνοντας μάλιστα και πάλι 107 πόντους, στον τέταρτο μικρό τελικό απέναντι στην ΑΕΚ, στον οποίο ηττήθηκε με 109-107 στην τρίτη παράταση.

Στην ίδια σεζόν (2003-04) ο Ηρακλής είχε σημειώσει «100άρα» και στο εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου με τον Άρη, που κρίθηκε επίσης στην παράταση (100-99). Η τελευταία τριψήφια επίδοση σε ματς 40 λεπτών για τους «κυανόλευκους», όπως και η σημερινή δηλαδή, σημειώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2000 με το εκτός έδρας 110-97 επί του Ηρακλείου.

Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη σημείωσε και μία κορυφαία επίδοση συνολικά για τη φετινή ΕΚΟ Basket League, εκείνη του μεγαλύτερου αναπάντητου σερί πόντων αφού έκανε στη διάρκεια της πρώτης περιόδου ένα σερί 24-0. Το προηγούμενο ήταν ένα σερί 22-0 που έκανε ο ΠΑΟΚ στην εκκίνηση του εντός έδρας αγώνα του με το Ρέθυμνο Cretan Kings στην 8η αγωνιστική.

 

Ο Σούλερ «άγγιξε» το «13άρι» του Κακιούση

Το παιχνίδι ανέδειξε και αρκετές ατομικές επιδόσεις με ξεχωριστή σημασία. Σημαντικότερη όλων αυτή του Τζαμάλ Σούλερ που με τις 12 ασίστ που μοίρασε, ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του Ηρακλή στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Τόσες είχε ο Λευτέρης Κακιούσης στο εντός έδρας ματς της σεζόν 1994-95 με τον Απόλλωνα Πάτρας. Το ρεκόρ κρατάει πάντως ο Κακιούσης που είχε 13 ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν 1993-94 απέναντι στη Δάφνη.

*Ο Σούλερ πέραν των 12 ασίστ του είχε και 15 πόντους για να σημειώσει το πρώτο του double-double και το έκτο του φετινού Πρωταθλήματος με πόντους και ασίστ μετά από εκείνα που είχαν κατά σειρά οι Σκότι Ρέινολντς, Τάιρον Μπρέιζελτον, Νίκος Παππάς, Νώντας Παπαντωνίου και Λευτέρης Μποχωρίδης.

*Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Ηρακλής είχε τρεις παίκτες με double-double κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος από μία ομάδα. Ο Βασίλης Καββαδάς σημείωσε το τέταρτο του double-double με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ ενώ ο Άλεξ Ντέιβις έφτασε για δεύτερη φορά σε μία ανάλογη επίδοση με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ. Έτσι ο Ηρακλής έφτασε στα οχτώ double-double και στη 2η θέση της σχετικής λίστας τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, πίσω μόνο από τον Ήφαιστο που έχει 10, όλα από τον Σον Έβανς.

*Με τα 11 ριμπάουντ που είχαν και οι δύο, Βασίλης Καββαδάς και Άλεξ Ντέιβις μπήκαν στη λίστα των παικτών του Ηρακλή που έφτασαν τα 100. Αυτή πλέον απαριθμεί 36 παίκτες.

*Ο Έλληνας σέντερ παράλληλα έχοντας 6/6 βολές, έφτασε τις 300 εύστοχες στην καριέρα του στην κατηγορία. Έχει 300/559 (53,66%).

*Ξεχωριστό επίτευγμα σημείωσε στο σημερινό παιχνίδι ο Θόδωρος Ζάρας αφού με τους 10 πόντους του ξεπέρασε τους 2.000 στο 294ο παιχνίδι του στην κατηγορία. Έχοντας 2/2 τρίποντα μπήκε στην πρώτη 20άδα της λίστας των παικτών του Ηρακλή με τα περισσότερα εύστοχα σουτ από την περίμετρο. Έφτασε τα 31 όπως και ο Τζαμάλ Σούλερ για να ξεπεράσουν αμφότεροι τους Νίκο Σταυρόπουλο και Θόδωρο Αστεριάδη.

*Ο Ολιβιέρ Χάνλαν με τους 22 πόντους τους έγινε ο 31ος στην ιστορία των «κυανόλευκων» που ξεπέρασε τους 300 στο Πρωτάθλημα. Παράλληλα ο Καναδός με τις πέντε ασίστ που μοίρασε, έφτασε τις 65 και μπήκε στην πρώτη 20άδα των κορυφαίων πασέρ του Ηρακλή στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα αφού ξεπέρασε τους Τέντι Οκερέαφορ, Δημήτρη Παπαδόπουλο (60), Πιτ Παπαχρόνη (62) και Άρη Χωλόπουλο (63).

Πηγή: esake.gr

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Ανωτερότητα: “Διαθέτουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι φίλοι της Μεγαρίδας!”

Μπάσκετ

Back to Top