- Bluearena - https://bluearena.gr -

Με μία δομική αλλαγή κόντρα στον Ιωνικό

Ο Ηλίας Καντζούρης, με την ανάληψη των καθηκόντων του στην «κυανόλευκη» τεχνική ηγεσία, έπρεπε να απαντήσει στο πολλαπλό ερώτημα, αν πόσους και ποιους από τους Τέπιτς, Οκερέαφορ και Γκάρετ θα ήθελε να αντικαταστήσει, ώστε να καταστεί πιο λειτουργικό το ρόστερ της ομάδας «για το βήμα παραπάνω».

Στο θέμα του Τέπιτς έδωσε άμεσα απάντηση, βρίσκοντας ενεργό ρόλο στον Σέρβο διεθνή, αναθέτοντάς του την απαλλαγή του Χάνλαν από το κατέβασμα της μπάλας και όντας ικανοποιημένος από την προσφορά του στους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού, εκτός του επιθετικού, με δεδομένο ότι ο έμπειρος φόργουορντ διαθέτει την ευχέρεια να αγωνιστεί από το «1» έως και το «4».

Αντιθέτως, προέκρινε την ανάγκη της έλευσης ενός επιθετικογενούς πλέι μέικερ στη θέση του Οκερέαφορ και την ανάγκη για αποχώρηση από την ομάδα του Γκάρετ, ο οποίος (για τον έναν ή τον άλλον λόγο) δεν βοηθά την ομάδα εδώ και πολύ καιρό.

Δομική προσθήκη ο Γκάβιν. Όλα δείχνουν ότι σύντομα θα έχει προχωρήσει το τυπικό της λύσης της συνεργασίας με τον Τέντι Οκεράφορ, γεγονός που θα σημάνει την αυτόματη τυπική ανακοίνωση της συνεργασίας με τον Τζίμι Γκάβιν. Αυτό θα οδηγήσει τον αριστερόχειρα Αμερικανό πόιντ γκαρντ σε ντεμπούτο στον κυριακάτικο αγώνα, με τα πλάνα του Ηλία Κανζτούρη να εμφανίζονται ιδιαίτερα ενισχυμένα στην περιφερειακή γραμμή. Αυτό, καθώς στη θέση του πολύ καλού ανασταλτικά, αλλά «περιορισμένης ευθύνης» επιθετικά Βρετανού, θα βρεθεί ένας φύσει σουτέρ και σκόρερ παίκτης, από τον οποίο προσδοκάται το λυτρωτικό «ξεκόλλημα» της ομάδας στον τομέα του σκοραρίσματος στις κρίσιμες στιγμές, ιδίως μέσω του χαρίσματος του μακρινού σουτ, το οποίο διαθέτει.

Με τη… συνήθη απουσία στο “back up” του Καββαδά. Παράλληλα, με βάση τα υπάρχοντα χρονικά περιθώρια μέχρι την κυριακάτικη επανέναρξη του πρωταθλήματος, πολύ δύσκολα θα αλλάξει το καθεστώς, που θέλει τον Ηρακλή να αγωνίζεται χωρίς κλασικό “back up” στο «5», λόγω Γκάρετ. Ο Αμερικανός εξακολουθεί να είναι εκτός ομάδας και οι απαιτήσεις του για τη λύση της συνεργασίας δεν έχουν – ακόμη – επιτρέψει τη δημιουργία θέσης για απόκτηση άλλου ξένου ψηλού. Με βάση τη λογική των πραγμάτων, οι εξελίξεις θα πρέπει να «τρέξουν» απίστευτα γρήγορα, ώστε μέχρι την ημέρα του αγώνα με τον Ιωνικό να έχει βρεθεί η «χρυσή τομή» για το «διαζύγιο» με τον Γκάρετ και, παράλληλα, να έχει πραγματοποιηθεί η έλευση του αντικαταστάτη του, με τον τελευταίο – μάλιστα – να είναι και διαθέσιμος να αγωνιστεί, έχοντας εκδοθεί το δελτίο του…