- Bluearena - https://bluearena.gr -

Καββαδάς: “Κοιτάμε το βήμα παραπάνω…”

Για τη φετινή αγωνιστική διαδρομή του στον Ηρακλή, μίλησε ο Βασίλης Καββαδάς:

Η περίπτωσή του κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαίτερη. Τα τελευταία χρόνια δεν είδε και λίγες φορές την τύχη να του γυρνάει την πλάτη, δείχνοντας το πιο σκληρό της πρόσωπο. Ιδίως σε έναν παίκτη που βρίσκεται στη πιο παραγωγική φάση της καριέρας του, τα 27 του χρόνια, το να μένει μια ολόκληρη σεζόν στα pits και να βλέπει τους συμπαίκτες του να αγωνίζονται κανονικά και εκείνος να είναι ανήμπορος να αντιδράσει, δεν είναι καθόλου καλό, ιδιαίτερα για την ψυχολογία του.

Παρά τις ατυχίες, όμως, ο Βασίλης Καββαδάς δεν το έβαλε κάτω. Δεν σταμάτησε να πιστεύει στον εαυτό του, ακόμα και όταν οι άλλοι έχαναν την πίστη τους σε αυτόν. Και μερικούς μήνες αργότερα έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένος για τον εαυτό του και τη δουλειά του τους τελευταίους μήνες.

Η σεζόν 2019-20 τον βρήκε στη Θεσσαλονίκη, για λογαριασμό του Ηρακλή. Στον «Γηραιό» βρήκε χώρο να δράσει και με το… καλημέρα άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, κάτι που φάνηκε και στους αριθμούς του στο φετινό πρωτάθλημα (8,6 πόντοι, 5,7 ριμπάουντ, 1,2 τάπες κατά μέσο όρο). Ως… αποκορύφωμα όλης της προσπάθειας ήρθε η κλήση στην Εθνική ομάδα για τα προκριματικά του Eurobasket 2021 (21 και 24 Φεβρουαρίου), φορώντας και πάλι το εθνόσημο.

Πώς βίωσε όμως τους τελευταίους μήνες; Τι σκέψεις πέρασαν από το μυαλό του; Πώς νιώθει τώρα κάνοντας αναδρομή σε όσα πέρασε τους προηγούμενους μήνες; Στα παραπάνω ερωτήματα -και όχι μόνο- απάντησε, δίχως διάθεση να κρυφτεί. Αναφέρθηκε στις εμπειρίες και τα μαθήματα που πήρε μέσα από τις δυσκολίες που πέρασε, αλλά και τη σημασία -για τον ίδιο- που είχε η κλήση του στην Εθνική ξανά.

Έπειτα από μια σεζόν γεμάτη ατυχίες, φέτος έχεις επιστρέψει στα παρκέ. Νιώθεις ότι πατάς και πάλι γερά στα πόδια σου;

«Πέρυσι είχα μια πολύ δύσκολη σεζόν για μένα. Πέρασα πολλές δύσκολες καταστάσεις και δεν ήταν καθόλου εύκολο για έναν παίκτη να το διαχειριστεί όλο αυτό. Αλλά σημασία έχει ότι τώρα τελείωσε. Δούλεψα πάρα πολύ και εστίασα στις 4 γραμμές στο παρκέ. Η ζωή στη Θεσσαλονίκη κυλάει όμορφα. Είμαι σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα και είμαι χαρούμενος γι αυτό. Δεν θα άλλαζα τίποτα. Χαίρομαι τον αθλητισμό, το μπάσκετ, τη ζωή εκεί. Είναι όλα όπως πρέπει για έναν παίκτη».

Η τελευταία διετία τι σου έμαθε;

«Είναι πολύ άσχημο ένας παίκτης να κάθεται στον πάγκο και να μην μπορεί να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. Το μάθημα που πήρα είναι πως ο κάθε αθλητής έχει τις ιδιαιτερότητές του και πρέπει να είναι προσεκτικός και στον τρόπο που προπονείται και προετοιμάζεται. Υπάρχει πίεση και άγχος και πρέπει να προφυλάσσουμε τον εαυτό μας από κάθε κακοτοπιά».

Πήρες μέρος στο All Star Game, είσαι και στην Εθνική ομάδα. Είναι μια επιβράβευση της προσπάθειάς σου αυτό;

«Αν σκεφτείς ότι δεν μπορούσα να τρέξω πέρυσι και φέτος κλήθηκα και στο All Star Game και στην Εθνική, κάτι που είχε ξαναγίνει. Τώρα όμως είναι κάτι σπουδαίο, κάτι μεγάλο που δεν το περίμενα. Δεν ήξερα αν θα μπορώ να παίξω στην αρχή της χρονιάς, παρ’ όλα αυτά, έπεσα, σηκώθηκα και βγήκα πιο δυνατός απ αυτό. Πήρα εμπειρίες και μαθήματα και θα συνεχίσω να παλεύω και να παίζω».

Το μεσοδιάστημα όλης αυτής της διετίας, το καλοκαίρι δηλαδή, πώς προετοιμαζόσουν από ψυχολογικής πλευράς;

«Δεν ήξερα πού θα παίξω είναι η αλήθεια. Από εκεί και πέρα έκανα εντατική δουλειά, μελετημένη λεπτό προς λεπτό, με τον γυμναστή που έχουμε και στον Ηρακλή, τον Πέτρο Συρακόπουλο. Αυτός ήταν καθημερινά μαζί μου από τον Ιούλιο μέχρι και την στιγμή που υπέγραψα στον Ηρακλή, αλλά και στους 2 πρώτους μήνες που ουσιαστικά δεν έκανα προπόνηση. Ήταν από πάνω μου, με το πρόγραμμά του, με βοήθαγε και έκανα αποκατάσταση στους τραυματισμούς μου. Ήθελα πολύ υπομονή, γιατί και πάλι όταν πήγα στον Ηρακλή δεν μπορούσα να κάνω προπόνηση με τους συμπαίκτες μου. Ακολούθησα το πλάνο του βήμα προς βήμα και τώρα μπορώ και ξαναπαίζω».

Για σένα ποιο είναι το ιδανικό φινάλε για τη σεζόν;

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια… ΟΚ κατάσταση. Κάναμε ένα διπλό στην έδρα του Πανιωνίου που είναι σημαντικό για εμάς. Τώρα έχουμε νέο προπονητή, που περνάει τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Κοιτάμε μόνο το παιχνίδι με τον Ιωνικό Affidea και σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη για να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

Πηγή: sdna.gr