Δρομολογημένη η αντικατάσταση του Γκάρετ

Ο Καντζούρης, η διάθεση να συνεχίσει χωρίς αλλαγές στο ρόστερ και η επιβεβλημένη εξαίρεση στην περίπτωση του Αμερικανού ψηλού…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Εντός του χρονικού διαστήματος, που ήδη «τρέχει», αυτό δηλαδή της μακράς ανάπαυλας του πρωταθλήματος, ο Ηλίας Καντζούρης επρόκειτο να λάβει τις τελικές αποφάσεις του σχετικά με το αν θα πραγματοποιηθούν αλλαγές στο ρόστερ των ξένων.

Ο Έλληνας κόουτς έδειξε τη διάθεση να σεβαστεί τα στενά οικονομικά πλαίσια λειτουργίας της ΚΑΕ και με δεδομένη τη χρησιμότητα συνεισφοράς των Χάνλαν, Σούλερ και Ντέιβις, να αποφύγει τις αντικαταστάσεις.

Έκρινε ότι ο αδύναμος επιθετικά Τέπιτς μπορεί να βρει οργανωτικό και αμυντικό ρόλο, ως βασικός και στα δικά του πλάνα (το έδειξε με την πρώτη στον αγώνα με τον Πανιώνιο) και ότι ο επίσης αδύναμος στην επιθετική έκφραση, Οκερέαφορ, δεν χρήζει αντικατάστασης, καθώς – ούτως ή άλλως – κατέχει ρόλο “back up” και μπορεί να βοηθήσει αμυντικά και οργανωτικά.

Όπως αποδεικνύεται, όμως, όση καλή πρόθεση και να επιστράτευσε ο 46χρονος τεχνικός, δεν μπόρεσε να κλείσει τα μάτια στην περίπτωση Γκάρετ, με συνέπεια να εισηγηθεί στον Θόδωρο Δρακόπουλο την αντικατάσταση του Αμερικανού σέντερ.

Ακόμη και στο δικαιολογημένο ερώτημα «τι… σόι σέντερ θα βρεθεί αυτήν την περίοδο, με δεδομένο και το μπάτζετ, που μπορεί να διαθέσει για αυτόν τον σκοπό η ομάδα», στο Ιβανώφειο απαντούν ότι «… ακόμη και ένας 22χρονος, ο οποίος το καλοκαίρι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Κολεγιακό των ΗΠΑ, μπορεί να προσφέρει περισσότερα…».

Αυτό καθώς στον Αμερικανό ψηλό χρεώνεται πλήρης αδυναμία ως προς το να συμβάλλει αγωνιστικά στην ομάδα, καθώς εδώ και καιρό δείχνει να τηρεί… αποστάσεις από κάθε διάθεση συμμετοχής στον αγωνιστικό – και όχι μόνο – τομέα, δείχνοντας ξεκάθαρα αποκομμένος από το «κυανόλευκο» σύνολο από κάθε άποψη…

Η προσπάθεια εκδόσεως του «διαζυγίου» με τον αθλητή έχει προχωρήσει και προσβλέπει στη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του Ηρακλή από την όλη υπόθεση.

Από την πλευρά της, η τεχνική ηγεσία προχώρησε σημαντικά στην έρευνα αντικατάστασης και λίαν συντόμως αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της, όσον αφορά – βεβαίως – στον παίκτη, ο οποίος θα έρθει στο Ιβανώφειο με αποστολή να αντικαταστήσει τον Ντάριους Γκάρετ…

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Tα κορίτσια της ακαδημίας μπάσκετ της Αγ. Παρασκευής στο Ιβανώφειο (pics)

Μπάσκετ

Back to Top