Ο πιο εύστοχος Ζάρας όλων των εποχών

Την “Ιθάκη” της προσωπικής επιτυχίας του βρήκε στον Ηρακλή ο έμπειρος γκαρντ – φόργουορντ, σύμφωνα με την ανάλυση του ΕΣΑΚΕ.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ο Θόδωρος Ζάρας ήταν ένας από τους πέντε παίκτες του Ηρακλή που έφτασαν σε διψήφια επίδοση πόντων κόντρα στον Πανιώνιο Su Casa. Ήταν η 7η φορά που μέτρησε 10+ πόντους (είχε 13) ενώ πέρσι με τον ΠΑΟΚ αυτό έγινε συνολικά τέσσερις φορές. Ο έμπειρος γκαρντ είχε 3/7 τρίποντα και μετά από 18 παιχνίδια έχει ποσοστό 46,77% που είναι και το υψηλότερο της καριέρας του στην ΕΚΟ Basket League.

Ο 33χρονος παίκτης του Ηρακλή διανύει τη 12η σεζόν του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα στο οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σεζόν 2008-09 ως παίκτης της ΑΕ Λάρισας. Σε καμία από τις 11 προηγούμενες δεν είχε ποσοστό που να έφτασε στο 40%, αφού η κορυφαία επίδοση του ήταν εκείνη της σεζόν 2014-15 την οποία έκλεισε με 38/97 τρίποντα (39,17%) ως παίκτης του ΚΑΟΔ.

Ακόμη χθες…

*Ο Άλεξ Ντέιβις ήταν από τους κορυφαίους του Ηρακλή, σημειώνοντας το πρώτο του “double-double” με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ο Αμερικανός έγινε ο τρίτος παίκτης του Ηρακλή που φτάνει σε μία τέτοια επίδοση μετά τους Βασίλη Καββαδά (3) και Ντάριους Γκάρετ (1). Ήταν το 5ο “double-double” των “κυανόλευκων” που με αυτό ανέβηκαν στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας πίσω από τον Ήφαιστο (9) και τους ΠΑΟΚ, Λάρισα και Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (7).

*Σε ομαδικό επίπεδο οι “κυανόλευκοι” ισοφάρισαν την κορυφαία φετινή επίδοση τους με τα 33 αμυντικά ριμπάουντ που καταγράφηκαν στη στατιστική τους, όσα είχαν και στις δύο πρώτες αγωνιστικές κόντρα σε Περιστέρι Winmasters και Άρη.

Πηγή: esake.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to Top