- Bluearena - https://bluearena.gr -

Γιατί επείγει η λύση για τον Ερασιτέχνη

Το αξίωμα ότι, αν δεν λυθεί το ζήτημα του Ερασιτέχνη Ηρακλή, δεν μπορούν να προωθηθούν λύσεις και για άλλα Τμήματα του Συλλόγου, δεν κινείται απλώς στα όρια της θεωρίας.

Υπάρχουν πρακτικότατα ζητήματα, τα οποία αποδεικνύουν ότι το μπλοκάρισμα σε λειτουργικό και οικονομικό επίπεδο του Γυμναστικού, δυσχεραίνουν την εξεύρεση και προώθηση λύσεων στο όλο του Ημίθεου και συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο, για το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου.

Αρκεί να σημειώσουμε, ότι υπό το παρόν καθεστώς, ακόμη κι αν βρεθεί ο αξιόπιστος επενδυτής, ο οποίος θα προχωρήσει σε απόκτηση ΑΦΜ για το επίπεδο των υψηλών κατηγοριών, εξ ονόματος του Ηρακλή, θα υπάρξουν τυπικά – διαδικαστικά ζητήματα για τον ΓΣ, προκειμένου να υποστηρίξει την όλη εξέλιξη, αν στο μεσοδιάστημα δεν έχει αποκτήσει το δικαίωμα πλήρους οικονομικής και λειτουργικής επανεκκίνησης.

Ένα τέτοιο στοιχειώδες πρόβλημα – για παράδειγμα – είναι η πράξη παραχώρησης της Μίκρας στη νέα ΠΑΕ, που θα δημιουργηθεί…

Αυτό, που προτρέπει και την Πολιτεία προς τη λύση  

Οι επαφές των παραγόντων του Γυμναστικού Συλλόγου με τους υπηρεσιακούς παράγοντες των συναρμόδιων (Οικονομικών) Υπουργείων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και φαίνεται ότι – πλέον – η πλευρά της Πολιτείας έχει αντιληφθεί το ασύμφορο της όλης κατάστασης και για την δική της πλευρά.

Οι ιθύνοντες του «Γηραιού» έχουν εξηγήσει στα κυβερνητικά στελέχη, ότι ο Σύλλογος, μολονότι «φυτοζωεί», μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί «με σβηστά φώτα» στο διηνεκές, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οι  οικονομικές υπηρεσίες του Κράτους θα εξακολουθήσουν να μην εισπράττουν το προσδοκώμενο φορολογικό μερίδιο από εκείνον.

Κλειδί το ακατάσχετο της περιουσίας

Με ξεκάθαρο και «κλειδωμένο» μέσω δικαστικών αποφάσεων, πλέον, το ακατάσχετο των περιουσιακών στοιχείων του Ηρακλή, η πλευρά της Πολιτείας δεν έχει άλλο περιθώριο από το να βρει λύση «ξεμπλοκαρίσματος» του ΑΦΜ του Ερασιτέχνη.

Αυτό θα σημάνει ότι ο τελευταίος θα μπορεί να επανεκκινήσει οικονομικά, θα προχωρεί σε οικονομικές συναλλαγές και θα αποκτήσει την υποχρέωση απόδοσης ενός σημαντικού ποσού στην εφορία ετησίως, ενισχύοντας το δημόσιο ταμείο, το οποίο – υπό τις παρούσες συνθήκες – αδυνατεί να εισπράξει από την «κυανόλευκη» πλευρά.

Το να δοθεί μία λύση άμεσα, συνεπώς, συνιστά αυτό, που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε σε ανάλογες περιπτώσεις, «μία win – win κατάσταση»…